To nesto stvarno nije u redu sa baterijom. Reklamiraj.
bok svimanabavila sam motorolu milestone prije 3 dana, mobitel je odličan, stvarno sam zadovoljna, ali život baterije me toliko razočarao da razmišljam otići je reklamirati u vipu ili kupiti s ebay-a dodatne baterije.
uz sve mjere smanjenja potrošnje, baterija može trajati uz slabo korištenje interneta, msn-a i par poruka baterija doslovno traje oko 7 sati. upravo mi je na 50% a mob radi 3 i pol sata od zadnjeg punjenja.
probala sam isljučiti data background, mail updateanje, smanjila svjetlinu ekrana, čak gasila 3g i sve ostalo što zapravo svodi ovakav smartphone na razinu old school mob-a s playerom. ako itko ima kakve savjete, bilo bi jako dobro
možda nisam jedina, samo se nadam da ima rješenje jer baterija je 5 puta lošija od mog prošlog HTC Touch HD-a.
To nesto stvarno nije u redu sa baterijom. Reklamiraj.
Budem isla u vip ali imam osjecaj da ce odgovor biti "mi vam tu nista ne mozemo,javite se motorolinom predstavniku" itd. Naravno,na ebay-u nema shippinga za ovu bateriju za hrvatsku...
dakle...mora ti proći oko 3-4 dana normalnog korištenja nove baterije da se formira do kraja...tj. par ciklusa punog pražnjenja-punjenja.
Slično je i meni bilo - par dana trajanje baterije po par sati, a kad je došla do punog kapaciteta traje i do 3 dana
a i ako ćeš ubuduće tražiti bateriju za milestone, čini mi se da svi motorolini androidi imaju istu bateriju (droid, dext/cliq sam 100% siguran), al pogledaj i ostale (devour, motoroi, xt8xx...) - sigurno ćeš naći nekog sellera koji dostavlja i kod nas..
Zadnji uredio pajo2 : 17-04-2010 u 01:27
Jedno još nisi rekla da li si isključila, a najviše ždere bateriju - GPS (lokacijske usluge). Dok je GPS uključen baterija može izdržati nekih 5-7 sati...
Okej, znaci pricekam jos par dana da baterija dode na svoje. Skuzila sam da imaju slicne baterije s dext-om![]()
Gps sam takoder iskljucila,uglavnom sto god sam nasla. Budem javila kako izdrzi sljedecih par dana![]()
instaliraj si i neki task manager i svako toliko pogasi aplikacije u pozadini.
Obavezno pogledaj jel ti WiFi upaljen, on isto užasno guta bateriju.
Task manager koristim redovito,a wifi ugasim cim izadem iz stana tj. prestanem ga koristit. Upravo je na 90%,proslo sat vremena od punjenja,mislim da je to dobar znakima stvarno odlican browser
![]()
Baterija je na 70%, proslo je 2 sata od punjenja uz malo surfanja. Opet ista prica.
Mob treba imati formiranu bateriju. Vecina nakon kupnje odmah spaja mob na punjac i ubrzo ga skida jer je tesko izdrzati a da ne koristiis novi mob.
najvjerojatnije ti programi koji se vrte u pozadini (android je multitasking OS, znači možeš vrtiti više programa istovremeno) troše bateriju.
Znači da se pojedini programi, kada stisneš "home" gumb, ne zatvore nego ostanu raditi, ali su "skriveni". Neki od njih ti gutaju dosta baterije.
Evo, meni je recimo baterija nakon 13h na 90%. Iako, mobitel u tih 13h sam koristio izrazito malo, ali ima uključen Wifi.
Prije 2 dana, kada sam ostavio skroz napunjen mobitel preko noći, nakon 8h mi je bio na 70%. Neki od programa su se vrtili u pozadini i to mi je žderalo bateriju.
Instaliraj si neki od task managera, i malo prouči koje programe i procese možeš slobodno zatvoriti kako bi sačuvala bateriju, a da ti mob funkcionira kako spada.
Use the Fork, because there is no Spoon.
androidu ne treba task manager...
ja već 2 mjeseca nemam instaliran tm na mobu i sve radi odlično
tu je članak o tome:
http://droidtalk.net/should-i-instal...ndroid-device/
E vidiš, želim postići to da nakon 13h vidim 90%. Koristim task manager i apsolutno ništa ne radi u pozadini i redovito gasim sve. Koji model s androidom imaš? I kak ti je izgledalo prvo punjenje? Kod milestonea sam primjetila da nakon što se napuni, ledica za punjenje se ugasi i mob se više ne puni?
@ pajo2
Task Manager je opcionalan, ali da mu ne treba je malo glupo za reći... koliko puta slobodna memorija padne na niske grane i mob se "uspori". Moje iskustvo je da kada pogasim nepotrebne aplikacije mobitel radi življe. I sad da me treba Task Manager, khm!
@hayleen3
13h korištenja Androida i baterija na 90% ? Puka iluzija, nikada to nećeš dočekati, osim ako ga ne zaboraviš negdje i nakon toliko sati ga pronađeš
Nemam Milestone, pa neznam za nju konkretno, ali nategnuto 2 dana je najviše što možeš očekivati od bilo kojeg Androida (uzevši u obzir da korisnik priča barem pola sata dnevno, 5-10 min surfanja itd). Ako kojim slučajem probiješ tu granicu, smatraj se sretnicom jer tvoj mob "gura" više sa jednim punjenjem od večine ostalih. Sve ostalo je samo hvalisanje koje prolazi samo kod onih koji nisu isprobali more smartphone mobitela i vidjeli da "sveti gral" dugotrajne baterije NE POSTOJI.
Iako android sam gasi aplikacije, nije baš svaki put uspješan u tome, tako da task manager dobro dođe.
19h, baterija na 80%, oko 30-40min korištenja browser/video/pozivi/sms
Use the Fork, because there is no Spoon.
Vidim da koristiš poslovnjake, pa vjerujem da ako imaš love za milestone, imaš i za bateriju...
http://cgi.ebay.com/MOTOROLA-DROID-A...item335b4ddf31
nađe se na ebayu sve, samo treba malo bolje tražiti. ovo je čak original baterija.
ja bi mob odnio vipu, a oni neka ga daju ovlaštenom serviseru. garanciju imaš, nemaš kaj izgubiti.
Dinamo rules!!!
ja opet ponavljam...milestone ima odličnu bateriju
uz stvarno veliku uporabu bez problema izdrži jedan dan, uz prosječnu i do 2 - 2.5 dana
ove probleme što ima hayleen3 je očito nešto il do baterije, il do toga da još nije dobila puni kapacitet, a u slučaju da ti se to danas/sutra nije popravilo još => pravac VIP
Bookmarks