Po ovom opisu problema stvar je u preopterecenosti mreze (previse korisnika)! Sada ako su te razne lokacije unutar 100-200m onda to nije bas dobar pokazatelj.
Ja povremeno koristim Simpa internet u Os-SB i nemam bas takvih problema.
Imam t-mobile internet mobile 500 - tj. sada je 1 gb. Stick je onaj IV. (uz eeepc što se dobije). Konekcija mi je konstantno loša. Bez obzira na lokaciju i računala - znači na raznim računalima s windowsima 7, na laptopu, na raznim lokacijama, razno vrijeme...
Simptomi su znači sporo surfanje, sporo otvara stranice, ili dugo treba da otvori pa dok dugo učitava istekne vrijeme potrebno za spajanje za server - znači refresh treba često (prečesto) raditi. Pokušao sam na live ubuntu 9.10 - otprilike je isto, ništa bolje... U međuvremenu vip mobilni internet isto preko sticka (drugog) radi odlično! T-mobile stick uredno skida fajlove i sl. 150-200 kb/s ali uglavnom je u banani!
Ima li tome rješenja? Ima li tko slične probleme? Znači, svako malo da se mora raditi refresh...
Čak razmišljam da raskinem ugovor jer zašto da plaćam nešto što nevalja i neradi kak spada!? Makar morao isplatiti preostalu ugovornu obavezu...
Po ovom opisu problema stvar je u preopterecenosti mreze (previse korisnika)! Sada ako su te razne lokacije unutar 100-200m onda to nije bas dobar pokazatelj.
Ja povremeno koristim Simpa internet u Os-SB i nemam bas takvih problema.
Ja sam takve i još gore probleme imao s prvim stickom. Odnio reklamirati, dobio drugi, s drugim isto. Opet odnio, T-Mobile je nešto testirao i kaže da radi OK. Meni već dosadilo ići do njihovog centra jer nemam vremena i uzeo PCMCIA karticu koja radi skoro bez greške. Od svih lokacija gdje sam bio, jedino me zeza u Buzinu u ZG, ali to je vjerojatno do preopterećenosti...
Po tome je onda non-stop opterećena mreža, u razmaku par km po osijeku.. Pokušat ću kad izađe ubuntu novi instalirati pa ću vidjeti - ako je i onda "opterećena mreža" valja ić put t-mobile centra i reklamirat!
Meni je t mobile stick bio prva opcija, ali simptome si sam napisao, edge je i vip kod mene ali tu me izvlači vip.fastnet, sve u svemu komotnije, nije me na t-mobileu spasila ni opera turbo![]()
Pa daj budi pametan pa vidiš na world results da smo generalno na svijetu kao croatia u downloadu na 51. mjestu a u uploadu na 83. mjestu, moldova, andora, rumunjska.... su ispred nas, daleko
http://www.speedtest.net/global.php
to je već u redu...zvao sam službu za korisnike i opisao problem. Rekli su me nazvati pa ćemo vidjeti...razmišljam možda o zamjeni sticka kao rješenju. A za kraj se uvijek može operater zamijeniti...Brat koristi pretplatu od vipa - šiba ko ludo...
evo što kaže ping test:
znao mi je biti i preko 600...koliko vidim to je loše..
Zadnji uredio mlesic : 10-04-2010 u 03:09
@yager, Hm tu si u pravu, ali gdje smo onda u mobilnom inretnetu? misliš da bolje stojimo?
eto ja sam u novom zg u kući najbolje što sad imam s obješenim stickom na sred zida (usb produžni) je hdspa jedna crtica, kad je download od nekud oko 63-64 kbps mogu veselicu napraviti odmah, čovječe, strašno.... (vip)
Ja imam onaj Lenovo netbook sa ugrađenim 3G modulom i mogu vam reći da je surfanje živa koma. Brzine male (budem večeras isprobao na speedtest.net, baš me zanima), često mi pukne veza, pa timeout na konekciji...
Ima li smisla nabavljati stick pa sa njime isprobati? Lokacija, VŽ.
Poslao sam T-mobile web n walk stick IV na servis - iako sumnjam da će bit neke koristi. U međuvremenu sam napravio test preko mobitela SE k850i (3G) tako što sam stavio vip karticu mobilnog interneta (s carnetom) i jako je brz internet (2,1 mbps, ping oko 170). Ne puca veza, nema pogresnog ucitavanja stranica ili da nije učitalo uopće. S T-mobile karticom brzina je nešto manja - oko 1 mbps i ping oko 700. Učitava pogrešno stranice, ne učita do kraja, svaka treća-četvrta ne bude uopće učitana (kaže nije našlo web str). Od 10 stranica koje sam stavio istovremeno da se učitavaju, u 10 tabova - 5 se otvori a 5 se ne otvori uopće. Dok vip internet bez problema otvara, svih 10 stranica u roku od 10-20 sekundi.
Priču kako to ima veze s brojem korisnika koji trenutno koriste uslugu ne pijem - jer mi je taj internet loš konstantno 6 mjeseci, u svako doba dana, na raznim lokacijama u osijeku, na raznim računalima, na raznim operativnim sustavima i na drugom mobilnom uređaju (znači i na njihovom sticku i preko 3G mobitela).
Pokušati ću još vidjeti s tim njihovim stickom što je, možda da ga zamjene ili nešto...A na koncu ako ne bude riješeno, tražit ću da mi omoguće pristup usluzi za koju imam mjesečnu pretplatu ili raskid ugovora kako bih mogao prijeći na vip!
Internet i dalje zafrkava, evo što sam sve probao: -novi sim, stick bio na servisu (ispravan je), testirao u k850i mobitelu, na raznim računalima, na raznim lokacijama, na raznim operativnim sustavima, u različito doba dana, mjeseca...
Sve je ispravno a ja nabadam web stranice kao koka zrno... Ping je stalno oko 600 a zna biti i 2400. Donwload speed je oko 1 mbps ili ispod. Rijetko je iznad. Jel to jednostavno T-smeće razlog? Vip radi besprijekorno!
Nemoguće je koristiti internet, stalno refresh, pa dugo učitava, pa ne učita, pa učita dva puta, pa onda opet ne učita...
Ja imam jako loše iskustvo sa Simpa internetom i općenito T-mobile mobilnim internetom, bilo preko sticka bilo preko moba kao modema. Picmica karticu nisam koristio i ne mogu komentirati. Što se tiče sticka i raznoraznih mobova kao modema situacija je bila katastrofalna. Od prečestog pucanja veze do presporog downloada. Naravno da brzina ovisi o broju korisnika nakačenih na baznu stanicu i to sam nekako mogao trpjeti, no toliko često pucanje veze i ponovno spajanje mi je nakon nekog vremena diglo tlak i prestao sam koristiti. Najiritantnije je bilo kad sam koristio mobilni internet na mobitelu za Push e-mail gdje je potrebna konstantna veza s internetom, nakon nekog vremena bih shvatio da je veza prekinuta i da ni jedan mail ni IM poruka nisu stizali. To je bila kap koja je prelila čašu.
Na Vipu situacija nije bajna, brzina isto zna pasti, ali barem nema pucanja veze.
Znam da nije bajan, ali evo mi je konstantan vip internet - download ide i do 2,7 mbps - ping je uredno nizak i nema nikakvih problema! Mislio sam proradit će, riješit će valjda nešto, smanjit će se broj korisnka na baznoj stanici...ali izgleda da je non-stop brdno korisnika na tom lošem netu, ništa ne popravljaju mjesecima...
Ja sam zadnji put koristio Simpa internet oko 15.5. (vikend) u Slav.Brodu, aktivirao sam onu opciju od 1h i uspio sam bez problema skinuti oko 200Mb. Nista nije pucalo a bilo je to popodne.
Ponekad koristim onaj paket M (100Mb) na voice karitici u mobitelu u Os i nisam vidio nekih velikih problema, jedino sto mi je poceo puno prometa trositi. Za 2h provjeravanja maila svakih 15min. (a da niti jedan mail mi nije dosao) potrosio je oko 1,5Mb sto mi je puno u odnosu na do prije mjesec dana?!?!?
Ne puca veza ni meni! Ali surfanje je užas! Evo i sada, kliknem na stranicu i on ju otvara nekoliko (desetaka) sekundi - i onda otvori ili javi grešku. Recimo da 2-3 puta otvori, a onda jednom javi grešku.
Dobio sam odgovor pismeno od T-mobile, uglavnom se odgovor sastoji u tome da je to mobilni internet i da potražim bolji signal, i da sam potpiso ugovor u kojemu sam pristo na neznam šta...
Ponovno sam podnio prigovor na odgovor!!! I odnio sam netbook s internetom u t-centar i pred njihovim djelatnikom ista se stvara dešava. U centru osijeka u T-centru i 100-200 m dalje u Petru Panu (slastičarna). Isto se dešava i na Bosutskom naselju - 2-3 km dalje. Isto se dešava i na Vijencu I.Meštrovića u Osijeku (4-5 km dalje). Isto se dešava u Županji (60 km dalje), a tu i tamo se dešava i na P.Podgajcima (80 km dalje od osijeka)....Znači, nisam još našao lokaciju gdje mi neće svako malo javljati grešku da sam unio pogrešnu stranicu, tj. da stranica ne postoji i da pokušam ponovo kasnije!!! Naravno stranice se učitavaju čitavu vječnost...
Mobilni Vip internet (uz carnet, obično carnet je na glasu da ne radi baš savršeno...) radi perfektno, ni jednom mi nije javio da nemože naći stranicu. Čak i na selu gdje ima samo EDGE!
Eto! Još sam im jednom podnio pritužbu da to riješe ili raskid ugovora! Meni treba internet, pa makar platio ostatak pretplate raskinit ću ugovor - nema mi koristi od interneta koji ne radi baš!
T-mobile je u banani!
Bookmarks