Moje mišljenje.

Koristio sam dugo na Windows-u Firefox, zbog add-on-ova i tema.. ali zbog previše tih dodataka i svega toga mi je postao prespor. Trebalo mu je da se pokrene 30-tak sekundi, i previše je koristio RAM-a i CPU-a. Redovito je uzimao najmanje 150 MB RAM-a, a ponekad i 300 MB, i CPU mi je uvijek bio na 60 do 70 % (obje jezgre), a čim sam zatvorio FF sve se smirilo. Reinstalirao Firefox, i opet mi se sporo pokretao, (2 GB RAM i Dual Core 2.1 Ghz CPU). Pa sam prešao na Operu, i zadovoljan sam. Prebrza je u odnosu na Firefox. Jedino što nema dodatke kao Firefox (Undo Tab, Download helper, ScreenGrab, Orbit downloader integracija...), ali služi dobro.

Na Ubuntu-u koristim Firefox, ali isto kao i na Windows-u koristi previše resursa, pa sam skinuo Operu. Koristim također i Midori koji me iznenadio, jer je dosta brz i vizualno atraktivan, a skinuo sam ga sa službenih repozitorija. Neznam dali ima verzija za Windows.. Preporuka

Osim nabrojanoga sam koristio i IE, Google Chrome, i Safari. Opera mi je najbolje legla.