ako je za mail i navigaciju onda ti je mozda bolje uzet n97,jer po mom misljenju nokia ima bolje programe za navigaciju i bolja je za pisanje maila zbog qwerty tipkovnice
Mod: ispricavam se na double postu
Ljudi, vrlo jednostavno pitanje - isplatili se mijenjati 16gb 3GS za N97 mini. Oba uredaja su jednako stara, s racunima i garancijama te svom opremom. Citao sam da je N97 dosta bugovit ali da su na N97 mini te stvari ispravljene. Mob mi treba za internet, mail i povremeno za navigaciju.
Molim savjete...
Bom Chicka WahWah
ako je za mail i navigaciju onda ti je mozda bolje uzet n97,jer po mom misljenju nokia ima bolje programe za navigaciju i bolja je za pisanje maila zbog qwerty tipkovnice
Mod: ispricavam se na double postu
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
ako je za mail i navigaciju onda ti je mozda bolje uzet n97,jer po mom misljenju nokia ima bolje programe za navigaciju i bolja je za pisanje maila zbog qwerty tipkovnice,tak da sve ovisi o tebi,procijeni sam i odluci
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Evo radili smo usporedni test iPhone vs N97, mozda pomogne- LINK
Ukratko, po meni N97 tu ima veliku prednost, od OS-a na daljea i Carl Zeiss 5 mpx sa LED bljeskalicom je ipak klasa iznad
![]()
Citao sam ovu usporedbu i po njoj ispada da je iPhone bolji, pogotovo kaj se tice touch screen-a i surfanja po netu. Kamera mi nije toliko bitna. Znaci, ipak predlazete zamjenu? :-)
Bom Chicka WahWah
Nebi se složio sa prethodna dva ili tri misljenja.
Sam kazes da ti mob treba za 1. internet 2. mail i 3. navigaciju.
ad 1. ne zelim sad izazivat silu polemika, a strah me da ce komentar kako je safari trenutno najbolji mobitel browser na svijetu izazvati upravo to... Ali ja mislim da je to trenutno najbolji telefon za internet na svijetu. Od lakoce kojom se moze koristiti do izvrsnog kapacitivnog TS-a (koji jako puno olaksava tipkanje), brzina prikaza stranice i sva sila internet related aplikacija koja internet uz iphone cini jos boljim i laksim. Imao sam puno mobitela, a znam da si ih i ti imao dosta i jos uvijek nisam vidio TS koji je bolji od iphoneovog. WinMo je davno zastario i jedino sto ga je odrzavalo (ili jos odrzava) na zivotu je XDA, Android je next thing to watch, ali jos mu treba malo vremena da uhvati prikljucak (milestone je na pravom putu), symbian, a pogotovo TS symbian je poput zbukanja kuce na kojoj je sve staro (moze se to zbukati jos neko vrijeme, izgledat ce lijepo, ali osnovni problem je negdje drugdje).
ad 2. mail. Ja za sebe ne mogu reci da napisem jako puno mailova preko telefona (3-5 dnevno je nekakav prosjek) ali ono sto napisem sasvim OK napisem preko iphonea. Nemam problema sa TS-om, spajam se na privatni mail bez beda (gmail), i na poslovni (exchange) i nikad nikakvih problema (za razliku od kolega koji su na BB-u). Jedino ako se ne mozes naviknuti na TS i treba ti fizicka tipkovnica onda n97 mini naravno pobjeduje.
ad 3. gps. I ovo dosta koristim i IGO na iphoneu radi sasvim ok. Garmin me sve vise i vise pocinje nervirati. Ima zastarjelo sucelje koje pati od nekih vec dobro poznatih bugova i kod nas je najpopularniji prvenstveno zbog karte ali nikako zbog softa. Mislim da ako je pitanje u navigaciji onda je pitanje isplati li se mjenjati telefon zbog Garmina. Ja bih rekao NE, ali to ces ti sam najbolje znati.
Pozdraf
Imam iPhone s verzijom softa 3.1.3 tak da ga ne mogi jailbreakati koliko mi se cini. Tak da nemam dosta stvari tipa navigacija, Office i sl. Stoga mislim da N97 mini ima sanse. Inace, nisam nikad koristio N97 (ko bi rekao) pa zato pitam inace bi vec donio odluku :-)
Bom Chicka WahWah
Internet je vjerovatno bolji na iPhoneu (iako,jucer sam si skinuo Operu Mini v5 na N97 i predobra je,brza,ugodna za radit itd),a sto se tice mail-a i navigacije mislim da tu N97 Mini ima prednost (qwerty za mail,a za navigaciju to sto imas 3-4 programa za odabrati,a GARMIN je takodjer tu koji stvarno ima predobru pokrivenost Hrvatske sa AdriaRoute). Eto,tako da mislim da je 2 naprema 1 u korist N97 Mini(bar sto se tice tvojih zahtjeva).
Bookmarks