duplo veći kapacitet memorije, poklopac na kameri, rezistivni ekran je precizniji i transreflektivni je da se bolje vidi na suncu, wiđeti koji se refreshaju preko neta na poč.ekranu, mogućnost virtualne i hardwerske tipkovnice, bolja i duža podrška FW od strane nokie jer spada u N seriju, FM transmitter, LEDice na N97 su bolje, wow efekt na prvi pogled i da ne nabrajam više...
Na N97 su 2generacija LEDica, N86 3generaciju, 5800 i x6 prvu generaciju, bolje osvijetle prostor, gledao sam usporedbe na netu, zato sto i ja imam priliku birati izmedju ta dva mobitela. N97 ima i bolji logaritam obrade detalja slike, vidis razliku kad zoomiras.
Ima li netko instaliranu navigaciju Sygic na ovom mobu? I kako se ponasa sa navigacijom? Mislim kupit X6 i staviti Sygic navigaciju na njega.
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
nisam ga koristio na x6, ali mislim da je brat probao na e52, najs izgleda, ali kaže brat da mu kalkulacije samih ruta baš i nisu najjača strana
ja sam probao OVI maps, radi skroz ok, za duže ture i relacije je sasvim ok, radi brzo i bez problema, ali za manja mjesta i navigaciju unutar gradova nije baš najsretnije riješenje
a onda sam instalirao garmin 5.0.60 sa adria route 3 mapama
odlično radi, super prikaz, dost je optimiziran za touch korištenje, odlično i dovoljno precizno pokazuje karte čak i nekih poljskih puteva, tak da...ono...
malo više o samom mobu...kao što sam rekao, ubo sam si jednog prije 4 dana, stvarno je fenomenalan, moja najveća briga je bila kamera s obzirom da sam do sad koristio k770 koji je taj dio posla radio jako dobro, prelazak sa k770 na x6 nije bio s konja na magarca, nego s konja na otprilike istog konja, a to me jako veseli
ekran je odličan i kapacitivni touch stvarno fino radi, te, može se čak koristiti u rukavicama što me jako iznenadilo...naravno nije precizan kao kad se koristi goli prst, al može se
ja sam čak probao sa motorističkim rukavicama i onak, radi...
sam mob radi dovoljno brzo, neam dugih čekanja, s te strane sam zadovoljan
symbian ko symbian je priča za sebe, grafički i vizualno baš i nije neš spektakularan, al sve ostalo radi jako dobro, štoviše, jako ugodno sam iznenađen mogućnostima samog OS-a...
međutim, ovo mi je prvi smartphone, tak da, neam baš nekog iskustva za usporedit, recimo sa nekim androidom ili sa windows mobile...
manja zamjerka ide na poklopac baterije koji baš i ne sjedi jako čvrsto na mjestu, i na samu lock tipku koja ima manji wooble, al to je onak dost malo, štoviše, zanemarivo...
za druge korisnike, imam jedno pitanje vezano uz light senzor za i osvjetljenje ekrana...čini mi se da to kod mene baš i ne radi kak treba...tj, mogu podesiti kolko da ekran svijetli, ali ne mogu podesit nikak da se to mjenja sa osvjetljenjem ambijenta...
ima netko ideju
ajm d gad dem futmasaž master
hvala na odgovoru, makar nije ono sto sam ocekivao o vezi Sygica u kombinaciji sa X6. Sygic dobro poznajem jer ga vec dosta dugo koristim na Nokiji 5800. Sad mi se pruza prilika da nakon isteka pretplatnickog ugovora uzmem ili X6 ili N97 mini.
Pitam se kako sacuvati instalirane aplikacije prilikom updatea softwarea jer nema memorijsku karticu, dok na pr. N97 to ima. Znam da ima podijeljenu memoriju u mobu, ali ipak...
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
ako radi na 5800, mislim da ne bi trebalo biti problema ni na x6
meni je kod x6 cijena bila presudan faktor
što se tiče update-a, x6 podržava udp, tako da oko toga ne bi smijelo biti problema, recimo, ja sam se dvoumio između e71 i x6, i udp je bio jedan od razloga zbog čega sam se ipak odlučio za x6: http://zomgitscj.com/the-nokia-x6-ge...sion-12-0-091/
bekap je svakako dobra opcija, a vrlo jednostavno se može napraviti preko nokia-inog ovi suite-a![]()
Imam osjećaj kao da se radi o kapacitivnom ekranu. Čak bih se i mogao kladiti da je kapacitivni. Ali, kako nisam provjerio specifikacije, ne mogu 100% tvrditi. Govorim samo na osnovu onoga što sam osjetio pod prstima na mobitelu.
je, kapacitivni je, piše se o tome čak i u početku ovog threada![]()
Nisam čitao cijelu temu nego sam pogledao samo ovu zadnju stranicu, a u 101-om postu piše rezistivni ekran.
to se odnosi na n97![]()
people kako ste zadovoljni sa baterijom??? dvoumim se izmedju x6 i nekog samsunga...
uz srednje niže intenzivno korištenje vjerujem da može izdržat 4-5 dana
kupio sam mob 1.4. i do sad sam ga punio 4 puta, s tim da sa prvi dan surfao 6 sati na wlanu, navečer napunio, drugi dan se oko 2 sata vozio na gps-u, 2 sata surfanja i 2 sata igranja igrica, pa opet napunio, onda sam instalirao i isprobao oko 20-ak aplikacija, testirao razno-razne gps programe i kameru i slušao glazbu, trajalo je oko dan i pol, i zadnje je trajanje bilo oko 2 dana, s tim da sam imao u isto vrijeme uključene 2 gps aplikacije oko 2 i pol sata, slušao glazbu, pola sata wlana, 50-ak poruka i oko 2 sata razgovora...
ja sam poprilično zadovoljan
Za surfanje internetom, preko HSDPA, baterija mi se čini čisto OK. Nisam primijetio da se prazni prebrzo. Nisam probao preko Wi-Fi-ja
Ne, uzeo sam Milestone
ajd doro, ja sam sa svojom x6 jako zadovoljan
jel se moze kod nje koristit GPS bez internet veze (kao na n95) ?
kako je tipkat sms,je ok velicina virtualne tipkovnice?
se dobe one mocne slusalice u paketu?![]()
gidi jap!
Moze se koristiti Integrirani GPS!!! Ja sam se dvoumio izmedju X6 i N97 mini. Ipak sam uzeo N97 mini, samo zbog toga sto N97 mini ima memorijsku karticu, dok X6 to nema! To je bio jedini razlog... Tako sam samo lijepo memorijsku iz 5800 XM prebacio u N97 i nista nisam morao ponovo instalirati. Sygic i Garmin rade odlicno...
Gps radi bez neta,ja imam instaliran garmin,ovi maps i racechrono
Tipkovnica je super,full qwerty u landscape modu,meni je x6 prvi touch mob,mogu reci da sam odmah mogao tipkati dosta brzo bez puno navikavanja,ali nažalost,bez gledanja je nemoguće tipkati.
Ev trenutno tipkm na njoj
U t-mobile sam dobio in ear slušalice,al to su,al ono,bez pretjerivanja,stvarno najbolje i najudobnije slušalice koje sam imao priliku stavit u uho
Eto da quotam sam sebe
Kako sam rekao, tako i napravio.... Prodao 5800 još davno, sačekao istek ugovora na 98 i uzeo X6.
My humble opinion - fon je odličan, sve što mi je smetalo na 5800xm ovdje je riješeno - daleko čvršće kućište, brži odaziv ekrana, bolja kamera, više memorije i konačno pristojna debljina u odnosu na onog debeljka prije. Meni taman!!
I da se osvrnem na komentare i usporedbe sa n97 - telefoni nisu istog cjenovnog razreda - govorim o osnovnoj cijeni samog uređaja, tako da su sve daljnje usporedbe smiješne i suvišne, a kao drugo, nađite mi n97 koja fest ne klacka kad se otvori![]()
![]()
Pozdrav drustvo.
Imam jedan problem. Gdje na X6 pronaci radio? Prosao sam svaki moguci izbornik, sve rupe, ali nigdje ga naci.
Kolega na 5230 ima u meniju izbornik GLAZBA u kojem je mp3 player, radio i jos svasta, a ja toga nemam.
Mozda sam i sam kriv za to. Nasao sam negdje u izbornicima opciju za slaganje glavnog menija po zelji. "Uhvatio" sam jednu ikonu - bas GLAZBA, i pomaknuo je na mjesto na kojem sam htio da bude, i od onda nestaje.
I sad, naravno da ne mogu opet pronaci gdje sam nasao tu opciju slaganja menija, em ne mogu pronaci radio...
Kvragu, pa nist ne mogu pronaci...
BTW, tek 3 dana imam mob, tak da... Jos sam novi.
Bookmarks