Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Android - Parking SMS Hrvatska

Upravo je na Android Market postavljena aplikacija Parking SMS Hrvatska. Na Marketu se lako nalazi sa ključnim rečima Hrvatska, Croatia.

Matična strana aplikacije je http://www.intmobileserver.com/parkinghr/index.htm

Aplakicija je nastala od aplikacije koja je pisana za konkurs VIP Android izazov u Srbiji (Parking SMS Srbija). Kod aplikacije Parking SMS Hrvatska je zaseban te će se razvijati samostalno u skladu sa potrebama i primedbama korisnika u Hrvatskoj.

Rado ću saslušati sve vaše primedbe i sugestije u cilju daljeg razvoja aplikacije.

Ferenc Braun

2. 'Hvala' kaže:

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvo, svaka čast na trudu, idej nije loša. Mada i klasično plačanje SMS parkinga u HR je jako jednostavno i lako rješeno, barem u Opatiji i Rijeci gdije se služim. Taklo da pitanje same app.?

Da te ne obeshrabrim, dati ću ti malu sugestiju ako možeš u sljedećej verziji implementirati brzo pretraživanje gradova? Bez da skrolam cijelu listu. Koristim Hero i neznem način na kojih bih otipkao slovo R za Rijeku, ovako moram skrolati cijelu listu.
    HC4L

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    htc bravo
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fora aplikacija.. izgleda da još više pojednostavljuje plačanje parkinga putem sms-a.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samo sam letimicno looknuo pa vidim da bi mozda bilo dobro dodati za prvu zonu u ZG vrijeme (duljinu) parkinga. 30 ili 60 minuta.
    dobar grah daleko se čuje

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD Pregledaj post
    samo sam letimicno looknuo pa vidim da bi mozda bilo dobro dodati za prvu zonu u ZG vrijeme (duljinu) parkinga. 30 ili 60 minuta.
    Privremeno to možeš rešiti dodavanjem duple registarske oznake, recimo, umesto samo ZG123AB (60 minuta) formiraš i ZG123AB#30 (30 minuta). Ukupno je moguće definisati tri registarske oznake i onda se odgovarajuća bira (i pamti) prilikom slanja SMS-a. Naravno, rešiću ovo u programu tako da se nepotrebno ne umanjuje broj definisanih registarskih oznaka.

Izvor http://www.zagrebparking.hr/index.ph...d=mob&jezik=hr
    Zadnji uredio fbraun55 : 29-03-2010 u 08:23

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    ... klasično plačanje SMS parkinga u HR je jako jednostavno i lako rješeno, barem u Opatiji i Rijeci gdije se služim.
    Ako je moguće, molim kratko objašnjenje kakvo je to klasično plaćanje koje je jednostavno i lako rešeno. Opatija i Rijeka - samo u tim gradovima?

= Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    brzo pretraživanje gradova? Bez da skrolam cijelu listu. Koristim Hero i neznem način na kojih bih otipkao slovo R za Rijeku, ovako moram skrolati cijelu listu.
    Mislim da bi lociranje elemenata liste - grada putem programskog aktiviranja tastature i unosom odgovarajućeg početnog slova bilo sporije nego ovako. Istina, gradova ima podosta (trenutno 52) ali skrol je izuzetno efikasan na Androidu.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam super zadovoljan aplikacijom, treba dodati možda ovo što spominje KaKaV NeReD, ali skrolanje do npr. Rijeke je gotovo instantno. Stvarno nema potrebe za drugom vrstom unosa. Mene bi recimo zanimalo da se stavi pored brojeva sms-a za zone i ime zone (npr. 1.zona, crveno), a ne samo broj 8501 i slično jer to nije baš jasno, a i treba pamtiti koji broj pripada kojoj zoni.

Klasično plaćanje ne znači ništa posebno, već samo to da je dosta poslati sms sadržaja registracije na broj parkinga i gotovo. Pretpostavljam da je htio reći da je ovo dosta jednostavno, pa da aplikacija skoro ne treba. Meni je drago da aplikacija postoji jer kao mobile freak uživam da nešto mogu napraviti na bolji način što mi ova aplikacija i omogućuje.

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao God's Servant Pregledaj post
    Mene bi recimo zanimalo da se stavi pored brojeva sms-a za zone i ime zone (npr. 1.zona, crveno), a ne samo broj 8501 i slično jer to nije baš jasno, a i treba pamtiti koji broj pripada kojoj zoni..
    Naravno. I to će biti dalji tok razvoja.

Izvor za podatke koje koristi program su zvanični sajtovi operatera, parking servisa... Iskustvo me uči da u stvarnosti to i ne mora da bude tako. Dešava se da sajtovi nisu dovoljno ažurni ili da su nepotpuni. Molim korisnike programa da ovde, ili direktno na moj email izveste ukoliko ima nekih odstupanja na terenu.

Email je vidljiv na matičnoj strani. Link postoji u prvom postu ali da ponovim http://www.intmobileserver.com/parkinghr/index.htm

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fbraun55 Pregledaj post
    Ako je moguće, molim kratko objašnjenje kakvo je to klasično plaćanje koje je jednostavno i lako rešeno. Opatija i Rijeka - samo u tim gradovima?
    odgovor je:
    Klasično plaćanje ne znači ništa posebno, već samo to da je dosta poslati sms sadržaja registracije na broj parkinga i gotovo. Pretpostavljam da je htio reći da je ovo dosta jednostavno, pa da aplikacija skoro ne treba.
    pišemo se...

...i da ovo nije loše:
    Mene bi recimo zanimalo da se stavi pored brojeva sms-a za zone i ime zone (npr. 1.zona, crveno), a ne samo broj 8501 i slično jer to nije baš jasno, a i treba pamtiti koji broj pripada kojoj zoni.
    HC4L

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    proći ću po gradu pa ću vidjeti po zonama koji sms-ovi idu. Ipak ću taj program koristiti, pa će mi bit drago da pomognem u tome da bude bolji.

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

GPS - Geopozicioniranje

Pitanje jeste:

Geopozicioniranje, parking zone i sl... Da li uopšte i dolazite u situaciju da ne znate u kojoj ste parking zoni? Mogu da pretpostavim neke situacije - veliki grad sa mnogo parking zona, nepoznati grad - prvi put ste u njemu. Da li bi ste poverovali svom uredjaju i platili parking bez da na neki mnogo pouzdaniji način utvrdite tačno u kojoj ste zoni? (za sam grad valjda nije nikakav problem )

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nova verzija 1.5.1

Na Android Marketu prisutna je nova verzija. Ugradjene su ispravke jezičke prirode što je signalizirano od strane korisnika i uvedene su dodatne opcije za grad Zagreb. Da bi se te opcije mogle koristiti treba osvežiti listu gradova i ponovo izabrati grad.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Bodovi
    8.699
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.699, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čovjeka optuži na pravdi božijoj, kad ono tvoj program.

Uglavnom, komentari:
    http://cafe.mobil.hr/threads/67154-P...l=1#post929409

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Mikeyy Pregledaj post
    Čovjeka optuži na pravdi božijoj, kad ono tvoj program.

Uglavnom, komentari:
    http://cafe.mobil.hr/threads/67154-P...l=1#post929409
    Lepo si zakuvao

Ako se ne varam, ovo su tvoje primedbe

"Imam primjedbu. Danas sam prvi puta bio u situaciji da koristim tvoj software i odmah je potpuno podbacio.
    Znači još kod kuće sam ukucao sve potrebno i izabrao svoj grad. Danas sam putovao u drugi grad i kada sam htio platiti parking pomoću software-a morao sam promjeniti grad, stavio sam na grad u kojem se trenutno nalazim što je uzrokovalo da se tipka za slanje poruke zasivi, tj. više se nije mogla stisnuti.

Zadnji puta kod testiranja sam to riješio tako da sam osježio listu gradova i onda ponovo izabrao grad, ali pošto sada nisam imao pristup wi-fi mreži, a ne koristim data uslugu na mobitelu nisam nikako mogao riješiti problem.
    I tako u prvom pokušaju je software apsolutno zakazao.

HTC Desire
    2.1 Android

Dalje komentari. Ovo gps lociranje mislim da u stvarnosti nije baš upotrebljivo, ako je lociranje gps-a 1-2min, ko će toliko čekati, prije ću naći tablu i saznati u kojoj sam zoni, a dok popišeš gdje je koja zona u svim gradovima...

Nego da li bi bilo ok ubaciti u soft da čita SMS poruke koje dobiješ kao odgovor na plaćen parking i onda upozori kada parking ističe. "

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači još kod kuće sam ukucao sve potrebno i izabrao svoj grad. Danas sam putovao u drugi grad i kada sam htio platiti parking pomoću software-a morao sam promjeniti grad, stavio sam na grad u kojem se trenutno nalazim što je uzrokovalo da se tipka za slanje poruke zasivi, tj. više se nije mogla stisnuti.
    Naravno, u drugom gradu ne mozes da koristis ponovno slanje iste SMS poruke.

Zadnji puta kod testiranja sam to riješio tako da sam osježio listu gradova i onda ponovo izabrao grad, ali pošto sada nisam imao pristup wi-fi mreži, a ne koristim data uslugu na mobitelu nisam nikako mogao riješiti problem.
    Podaci o parking brojevima su, zbog potrebe stalnog azuriranja, na serveru i dovlace se preko Interneta. Neuspelo osvezavanje (razloga moze biti vise), po pravilu, onemogucava dalje koriscenje programa.

Nego da li bi bilo ok ubaciti u soft da čita SMS poruke koje dobiješ kao odgovor na plaćen parking i onda upozori kada parking ističe. "
    Da li od parking servisa dobijas upozorenje da ti istice parkiranje za izvesno vreme? Ako da, ista funkcija u programu bi bilo dupliranje.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Bodovi
    8.699
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naravno, u drugom gradu ne mozes da koristis ponovno slanje iste SMS poruke.
    Ne kužim tvoj odgovor. Ne želim slati istu poruku, čim promjenim grad opcija slanja poruke se zasivi, tj. nije upotrebljiva. Ako nemam aktivnu vezu na internet nema načina da se pošalje poruka, što znači da program više nema svrhu.

Podaci o parking brojevima su, zbog potrebe stalnog azuriranja, na serveru i dovlace se preko Interneta. Neuspelo osvezavanje (razloga moze biti vise), po pravilu, onemogucava dalje koriscenje programa.
    To je ok, al u praksi te brojeve treba povući sa servera možda jednom u 6 mjeseci ako i toliko. Nemogu reći za druge gradove, ali koliko ja znam u OS i VK se parking brojevi nisu mjenjali otkad je to uvedeno.

Da li od parking servisa dobijas upozorenje da ti istice parkiranje za izvesno vreme? Ako da, ista funkcija u programu bi bilo dupliranje.
    Dobijam 10min prije isteka, ali mi se bar 3-4 puta dogodilo da nisam odmah poslao poruku za produžit parking i zaboravio. Dobio kaznu 1 ili 2 puta tako, ostale imo sreće.
    Program mi mogao dati mogućnost da si izaberemo još 1 ili 2 alarma za svaki slučaj, možda 5min do i na 0min.
    Samo prijedlog, ti vidi šta ćeš.

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kužim tvoj odgovor. Ne želim slati istu poruku, čim promjenim grad opcija slanja poruke se zasivi, tj. nije upotrebljiva. Ako nemam aktivnu vezu na internet nema načina da se pošalje poruka, što znači da program više nema svrhu.To je ok, al u praksi te brojeve treba povući sa servera možda jednom u 6 mjeseci ako i toliko. Nemogu reći za druge gradove, ali koliko ja znam u OS i VK se parking brojevi nisu mjenjali otkad je to uvedeno.
    Da, to je tako. Za osvežavanje liste gradova postoji posebno dugme što znači da se to osvežavanje radi na namernu akciju korisnika. Ukoliko akcija osvežavanja liste gradove ne uspe, ostaju sačuvani već ranije dovučeni podaci tako da je izbog grada i dalje moguć. Promene u listi gradova gde je omogućeno parkiranje putem SMS-a stvarno nisu česte tako da je to u redu.

Osvežavanje parking zona u izabranom gradu se vrši automatski prilikom izbora grada i ako ne uspe, onemogućeno je slanje sms poruke. Ako si uvek u istom gradu tada te se ovaj problem i ne tiče jer nemaš potrebu da biraš grad, a ako želiš da promeniš grad, treba da imaš internet konekciju. Promene u listi parking zona su takodje retke ali ipak češće u odnosu na listu gradova. Ovo je tako iz više razloga a jedno je da ni u kom slučaju ne želim da dovedem korisnika u zabludu za koji grad i parking zonu će mu program poslati SMS.

Ipak, pokušaću da nadjem i neko srednje, zadovoljavajuće rešenje.

Dobijam 10min prije isteka, ali mi se bar 3-4 puta dogodilo da nisam odmah poslao poruku za produžit parking i zaboravio. Dobio kaznu 1 ili 2 puta tako, ostale imo sreće. Program mi mogao dati mogućnost da si izaberemo još 1 ili 2 alarma za svaki slučaj, možda 5min do i na 0min.
    Samo prijedlog, ti vidi šta ćeš.
    OK. Ideja je u redu.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Bodovi
    8.699
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ... a ako želiš da promeniš grad, treba da imaš internet konekciju...
    Baš ovo što si rekao, moje mišljenje je da je to veliki nedostatak i da bi to trebao izbaciti.
    Ali ti vidi mišljenje drugih pa odluči.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Parking u Zagrebu :)
    By KaKaV NeReD in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 18-10-2009, 14:32
  2. Tele2 parking problem
    By maxtheboss in forum Tele 2
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 28-02-2009, 18:06
  3. iGO Hrvatska i BiH
    By ivos in forum Windows Mobile
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-02-2006, 19:21
  4. Tele2 SMS parking u 21 gradova
    By frish in forum Tele 2
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 26-02-2006, 02:39
  5. TELE2 sms parking u Zagrebu od 06.12.2005.
    By igorrzg in forum Tele 2
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 07-12-2005, 20:18

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove