Matična, verzija biosa...
Pokrenuo sam EVEREST Home Edition i tamo pise da napravim BIOS Update i sa strane kliknem na link, odem na stranicu i tamo pise da moram platiti.
Da li mi netko moze pomoc?![]()
Matična, verzija biosa...
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ako ti je sve u redu s kompjutorom, pusti BIOS na miru i nemoj ga updateati.
Jednostavno: to što će ti se napraviti update nečega a da ni ne znaš da to imaš, to ti ništa ne znači. Pogotovo ako je na plaćanje. Ako imaš problema s BIOSom pa je izdan novi release, onda ti to treba, inače ne.
Ali na stranici od proizvođača bi BIOS update morao biti besplatan.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Evo, BlueDevil je odgovorio umjesto mene. Bios update se radi kad imaš probleme s kompjutorom. Samo ti njega pusti na miru i ništa ne brini. I nemoj ići na tu stranicu i nemoj ništa platiti.
"BIOS informacije
Tip BIOS-a AMI
Datum izdanja sistemskog BIOS-a 04/08/05
Datum izdanja video BIOS-a 04/12/04
Proizvođač BIOS-a
Naziv tvrtke American Megatrends Inc.
Informacije o proizvodu http://www.ami.com/amibios
BIOS nadogradnje http://www.esupport.com/biosagent/in...m?refererid=40
Problemi i prijedlozi
Prijedlog Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today!
Prijedlog Video BIOS je stariji od dvije godine. Nadogradite ako je moguće."
Evo, to pise. A inace kompjuter radi kako treba, samo sto nisam zadovoljan s nekim stvarima.
Recimo, npr. svira WMP i zelim kopirati nekakve domumente ili MP3 sa CD-a, i onda pocne pjesma svirat na prekide.
To vjerovatno ovisi o komunikaciji samog procesora i memorije.
Valjda ... :/
E da, sad sam se sjetio. Jel ima koji program s kojim mogu testirat cijeli kompjuter pa da vidim u cemu je problem?
bios mora bit besplatan, to je koda da kupis auto sa greskom, i da ti servis tu gresku ne ukloni, a sto se tice nadogradivanja, firmi je ubiti da se njihovi kljenti zadovolje njihovim proizvodom i da osvajaju tržišta, pa daju besplatno!
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
ja sam jučer bios updejtao i super radi bez problema
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
A što se sve dobije nadogradnjom biosa? Brzi FSB? Ja imam sad u biosu opciju da mogu samo sloziti da se komp pali dok stisnem bilokoju tipku, a da updajtam bios bi li bilo moguce da se pali na sifru? Ako te opcije ima u novoj verziji?
Obično se takve stvari ugacuju naknadno u BIOS, već se poboljšava stabilnost, ispravljaju bugovi i elentualno dodaje podrška za noviji procesor (ovo zadnje obično bude samo za prve modele koji su izašli dok još nisu izašli svi procesori za to podnožje). Za neke dodatne funkcije postoje i neorginalni modani BIOS-i, ali time previše riskiraš i nije baš za igrati se, pogotovo ako još nikad nisi nai obični BIOS update-a.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
bios se flasha iz raznih razloga
najcesci moj razlog bi bio visi max fsb
vidim da se ne razumijes previse u kompove, biose.....
moja preporuka ti je da sve ostavis kako je
po everestu nema savrsenog kompa
flash biosa je besplatan, moze se obavit iz windowsa programom "win flash"
samo se treba znat sadasnja verzija biosa i model maticne ploce
evo ja sam flashao bios prije 5 minuta, odabrao postavke i sve radi super
ako flash biosa pode po krivu tj usred flashanja se prekine onda si najebo
moras odnjet komp u servis i naplatit ce ti 1 radni sat za flashanje cipa
Da, vidim da je bolje da se ne zezam s tim ...
Može li mi tko reći na koji način je najbolje nadograditi BIOS? Nemam nikakvog iskustva s tim, i pročitao sam da može biti opasno za računalo, ako nešto krene po zlu. Sad neznam kako to napraviti, ali moram. Valjda se može preko CD-a, USB-a, izravno iz Windows-a... Ako netko ima iskustva, neka se javi.![]()
Koja ploča je to?
Preporuka je putem windowsa, najmanje zajehancije, skines s proizvođačeve stranice flash load i bios update file, pokreneš flash load ubasiš u njega bios update file i stisneš update flash, i pričekaš cca 1 min.dok nejavi da je bios update prošao uspješno, restart računala i to je sva mudrost.
Opasno za računalo može bit ukoliko se računalo ne ponaša tj.neradi stabilno što znači da se tokom normalnog rada stalno blesira, zamrzava...što znači da je negdje hardwerski problem što bi moglo prekinuti update biosa i shebati cijeli cmos. Mada čisto sumnjam da se bi to desilo ukoliko je sve uredu sa konfom.jer su flashevi danas jako dobro riješeni.
Ja sam update radio milion puta i svaki puta sve prošlo uredu...
Nadam se da sam uspio pomoć.
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Matična je eMachines E725. Skinuo sam sa službene stranice BIOS v3.06, koji sadrži: KAWF0306_win.exe i u mapi "DOS" slijedeće datoteke: FLASHIT.exe, KAWF0306.bat, i KAWF0306.fd. Skinuo sam Winflash, ali kod instalacije mi je javilo da podržava samo Asus matične.
Već sam naveo ovdje kakav problem imam, tako da update radim 100%. Računalo mi radi stabilno na oba OS-a koja imam na laptopu, samo je problem kod paljenja, kao što sam naveo, tako da je trenutna verzija koju imam na laptopu skroz u k****. Otkad sam kupio laptop imao sam problema s BIOS-om. Mislim da bi update trebao riješiti problem. Samo trebam vas stručnjake da me vodite kroz taj cijeli postupak.![]()
Bookmarks