Može li tko postati temu "E52 slike" sa par slika (vani- unutra...)?
Jer, vidim da piše da im "enhanced fixed focus" pa mi nije jasno što je to točno.
Uglavnom, zanimaju me slike vani (po normalnom vremenu) i unutra (tipa slika nekih tekstova i slično).![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
...evo moga iskustva - naime u ovih 6mj sve pohvale za uređaj, a u zadnje vrijeme sam primjetio probleme s mikrofonom, ali sam još uvijek na staroj verziji firmwarea tako da će se to sigurno riješiti updateom ...a prašina - imam nekoliko zrnaca ali ne smetaju ...sada - tko je velika picajzla (ja sam neka srednja :-) ) smetat će ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Zna li netko gdje ima izložena E52/E55?
U Zagrebu, da pogledam i isprobam mobitel.
Mislim da ću sam najbolje vidjeti kakva je kamera i sve ostalo![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ja nemogu vjerovat da se na e52 nemože nikako isključiti zvuk kamere??? Ljudi moji, pa kako se to moglo previdjeti? Do sad se na svim nokijama koje sam imao taj zvuk isključivao prilikom stavljanja u silent profil, ali sad-ma kakvi, nema teorije. Jedino što sam se sjetio je to da se izbrišu ti zvukovi iz samog telefona ili bar preimenuje extenzija pa da ne rade, ali problem je taj što su to zaštićeni fajlovi, a nije mi se dalo istraživati s čim se takvi fajlovi mogu uređivati. X-plore ili y-browser ne pomažu.
jesi probao sa: Kako isključiti zvuk aparata možda pomogne?
HC4L
Nisam i ne želim se zajebavat s tim jer pronašao sam lijek. Evo tu. Samo ga treba potpisati za svoj mob ili imati hackiran. Isprobao sam i radi kako treba na mojoj e52.
Sad sam htio instalirat par aplikacija(sis file) i par igrica(jar file) i javlja mi stalno sljedeću grešku.
Jel ću morat hard reset?
evo par crtica sa puta do Graza
-Nokia OVI maps rade savršeno i kroz hrvatsku i sloveniju i austriju, odlična
forica upozorava vas na ograničenja brzine i babac urla kad ju prekoračite, pokrivenost OVI mapama je ok (nije savršeno al zadovoljavajuće za slo i hr, bolje za austriju)
-GARMIN slika se smrzne nakon minute, ali i dalje odbrojava km, bilježi brzinu i
glasovno upozorava na put
-stanje se poboljšalo kad sam isključio senzor okretanja
-s vremena na vrijeme se još smrzne totalno
-probleme mu je predstavao i spoj karata AR 3.0 i City Nav.2010.10
tu se obavezno smrzne
-u SLO na ekranu se pokazuje trenutno ograničenje brzine, ali u HR
ne (to je vjerojatno do AR 3.0)
-eto pošto sam bio suvozač uspoređivao sam 2 E52 sa običnim Garminom i
poprilično se zabavio, ali i izživcirao
Imam jedno pitanjce.
Na mobu sam imao oko 16MB (možda malo manje) praznog mjesta. Nakon instalacije Ovi karata prostor na mobu se drastično smanjio na samo 5MB prazne memorije.
U Nokia Application Installeru (PC Suite) i u Upravitelju programa na mobu piše da su na mob i dalje instalirane Nokia Maps, te Ovi Karte - kod kojih stoji ikona da su se instalirale na mem. karticu. Sad neznam tko je tu lud, al ako su se Ovi karte instalirale na mem. karticu, gdje mi je nestalo cca 10MB prostora na mobu?
EDIT: To bi i bilo jednostavno/logično objašnjenje, hvala Yager. A jel moguće onda maknuti (deinstalirati bez posljedica) ove "stare Nokia karte" da se oslobodi malo mjesta na mobu?
Zadnji uredio iggyone : 04-03-2010 u 19:28
Ovi karte se ne mogu instalirati na karticu, znači da su na memoriji telefona.
nemre bit!
uploadao sam nekih 400MB karata za OVi maps i sve je to na kartici
jedino ak mislite na aplikaciju onda da OVI-maps su se instalirale u mob
Na aplikaciju se misli danpoz. Mape(karte) se normalno automatski spremaju na karticu.
@iggyone- meni su nove karte bile automatski zamijenile stare, jer kad sam obrisao stare preko PC suita obrisao mi je i nove. Posljedica ne može bit, jedino da ti to napravi, al onda opet instaliraš.
Jesi instalirao ostale aplikacije na memoriju telefona ili imaš spremljene podatke? Jer 5MB je malo(meni je 25MB slobodno)
Evo da opišem situaciju, sad sam napokon sve pregledao/poštelao kako treba.
Od kupnje uređaja (koji je brandiran) i stavljanja novog softa nisam ništa prčkao po mobu. Na samu memoriju telefona stavio sam samo 4 teme koje nisu došle sa samim mobitelom (graphite grey p/b i metal grey p/b) koje imaju 3.5MB, fring koji ima 1MB i Handy Taskman od 105kb. Ostale stvari nisam se usudio brisati jer sam mislio da su potrebne za rad telefona.
No sad sam ga malo počistio, maknuo sve one "türkcę" gluposti i ostavio pluginove i stvari za koje mislim da su potrebni mobu. Maknuo sam N-Gage aplikaciju i igrice (i općenito sve igrice) jer ih ionako ne igram. Jedina stvar koja se NEDA i NEMOŽE maknuti je glupi Ovi Store Client - kad ga pokušam pobrisati i preko PC Suitea i preko upravitelja programa on ostaje u mobu, ali ima samo 283kb,pa nije neka gnjavaža.
Nakon instalacije Ovi karata mob prijavljuje da se: a) Ovi karte aplikacija zove Nokia Maps i nalazi se na memoriji telefona i zauzima 8MB; b) Da se same karte nalaze na mem kartici i zauzimaju 7MB, i c) 2 puta mi piše da imam Share Location Agent - jedan file od 2MB i jedan od 0.5MB, oba na mem telefona. Tako da mi zapravo sama aplikacija Ovi karata zauzima oko 10.5MB na memoriji telefona.
Nakon svega toga mob mi pokazuje 23.5MB slobodnog prostora što je napokon zadovoljavajuće. U pojedonostima mob prijavljuje sljedeće: 38MB korištena memorija; 23MB slobodno; 2kb kalendar; 111kb kontakti; 63kb poruke; 0b slike/zvuk/video; 20kb dokumenti; 0b midp; 14MB SIS programi i 24MB ostale datoteke. Što sve spada pod ostale datoteke neznam, protpostavljam da su to fajlovi za rad moba.
Obzirom na teme i fring još bi mogao zašparati 4.5MB,ali mislim da nema potrebe. A N-Gage ću jednom ionako staviti samog za sebe da vidim kako to funkcionira.
Imam E55 i mogu ti reći da je, po meni,bolji od E52 baš zbog tastature na koju se jako brzo navikneš i dobijaš u brzini pisanja..drugo što ga ima u crnoj boji(izgleda fenomenalno)i tastaura je neuporedivo čitkija od sive E52.Konstrukcija im je ista i kod jednog i kod drugog ima curenja,minimalnog,osvetlenja(isto je i kod E72) što znači ima mesta za ulaz prašine ali ja ga nosim u futroli te taj problem za sada nemam.Ovo govorim o delu oko tastature kod ekrana nism video nikakve zazore.
Ma nemojte me zezat da nema e52 u crnoj boji ??!!
A gledo sam neki dan e55 u tele2 i mislim da se ne bi na to navikao.opet je to multi tap(moraš više puta stisnut tipku)
..ne znam baš koliko je to pametno..
Imaš je i u crnoj varijanti, no za sad samo u oglasnicima mislim.
Na e55 su dva slova po tipci pa moraš dva puta stisnut za drugo slovo ako sam dobro zaključio.
![]()
Ja sam se na E55 vrlo brzo navikao na tastaturu koja je ipak brža i po meni bolja iako je polukverti,sada kada uzmem da, kažem,običnu teško se snalazim...uzgred da ponovim da o vidljivosti na crnoj E55 sa jedne strane i sivoj ili beloj E52 sa druge strane glupo je pričati jer je na E55 neuporedivo bola vidljivost znakova.Tvrdim takodje da je što se kvaliteta izrade tiče bole odradjena nA e55 a uzgred tasteri su jako komforni za upotrebu mada na prvi pogled ne izgleda tako.Još da napomenem da uz E55 dobijate karticu od 2GB za razliku od 1GB na E52 te kada upalite fon ima oko 300-400 slobodnog prostora.
kod nas u t.mobile se dobiju dvije kartice.....
tko zna gde je dusan kupio mobilni(hihi)
pretpostavljam istocnije od drine....
e52 i e55 se razlikuju samo po tastaturi
e55 mi je zapeo za oko jer vec koristim takav mob sa poluqwerty tipkovnicom(BB 8100) ivrlo brzo sam se navikao na tastaturu i brzo pisem i bez gledanja......
dok jos malo cijena padne u oglasnicima moj je u crnoj boji......![]()
Imam e52 iz tmobilea i primjetio sam kada napravim hard reset da mi pobrka broj sms centra. Umjesto 0980501 on stavi neki 091 broj kao da je mobitel iz vipa, a nije jer sam je kupio u Tmobileu. Zbog čega je to tako?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks