Taj lap je nekad imao problema sa WLAN karticom i sa PCMCIA karticom,ali ne vjerujem da je to bas kod tebe problem,jer ovdje se je radilo o driverima. Ima li u BIOS-u nekih naznaka da je nesto "on board" iskljuceno a da bi moglo bit presudno?
Ovako,na emachine e725 prilikom instaliranja windows xp-a preko USB sticka na početku instalacije dobijem BOSD na zaslonu.Laptop je potpuno nov (kupljen je danas i na njemu se nalazi neka linux distribucija bez GUI-a),dizanje ubuntua ide bez problema no s xp-om je priča drugačija.
Stick kao datoteke wxp-a nisu oštećene (isti sam win instalirao na stolno računalo bez problema).
Taj lap je nekad imao problema sa WLAN karticom i sa PCMCIA karticom,ali ne vjerujem da je to bas kod tebe problem,jer ovdje se je radilo o driverima. Ima li u BIOS-u nekih naznaka da je nesto "on board" iskljuceno a da bi moglo bit presudno?
Na tom laptopu se nalazi Linpus Linux, ja ga imam već par mjeseci. Jesi prebacio u BIOS-u iz SATA u IDE? Ja sam imao velikih problema dok nisam bio digao XP na njemu, no nisam imao BSOD.
Prebacio sam no nakon toga pri bootanju dobijem crni ekran i jednu crticu i tako stoji.Na tom laptopu se nalazi Linpus Linux, ja ga imam već par mjeseci. Jesi prebacio u BIOS-u iz SATA u IDE? Ja sam imao velikih problema dok nisam bio digao XP na njemu, no nisam imao BSOD.
Zadnji uredio Alienware : 05-03-2010 u 19:08
E upravo tako sam ja imao. Pa sam prčkao po BIOS-u, pokušavao sa svakakvim postavkama, i na kraju sam uspio nešto napraviti što mi je pokrenulo XP cd. Samo što se ne sjećam kako sam bio naredio postavke u BIOS-u, bilo je to prije 6, 7 mjeseci. Probaj u BIOS-u mijenjati postavke, svakakve solucije, morat će ti pokrenuti XP jednom. Probaj staviti XP i na CD, pa utaknuti i USB i staviti CD, pa u BIOS-u na prvo mjesto CD, na drugo USB, a na zadnje hard..samo lupam..
Ova eMašina ima totalno syeban BIOS, jer sam uvijek imao problema s bootanjem, a BIOS ne smijem upgradeati jer gubim garanciju.![]()
Cek,ja nisam previše ni pratio,pa sam na startu shvatio da ta naprava niti nema optički uređaj...
Čemu onda instalacija sa USB sticka?
Ma ima CD/DVD pogon. Ni meni nije jasno zašto USB, no dobro. Valjda čovjek zna zašto.
Ima DVD pogon no kod sebe nisam imao xp CD pa sam zato išao preko sticka bootat.Čemu onda instalacija sa USB sticka?
Dokopao sam se XP cd-a i rezultat je isti - BOSD prilikom instalacije.
Probat ću s XP live edition verzijom pa javim rezultate.
Po meni se radi o nekakvom hardverskom konfliktu...
Jesi pregazio linux ili je ostao?
Stavio sam Ubuntu (Linpus je prošlost),pri podizanju XP Live editiona dobivam disk error.Jesi pregazio linux ili je ostao?
probaj stavit sedmicu i ne bi trebao imat problema.
Moguce je i da Xp ne moze pogurat HDD gledano s strane drivera. Znalo je bit problema sa SATA driverima. Vjerujem da bi sedmica prošla,ali sada o tome nije riječ...
ako ima sata1 disk, onda je poblem u tome, treba imat integrirane sata drivere ili u biosu iskljucit sata native mode (samo hp-i ovo imaju, kod ostalih se moraju driveri implementirat). sa sata2 diskovima nema ovih problema. zato sam napomenuo da ako ima mogucnost proba stavit sedmicu.
Nakon dodavanja drivera preko nlitea u xp sp2 instalacija prolazi do 20 posto i dalje se pojavljuje BOSD.
Instalacija Windows viste prolazi bez problema ,u 20 minuta sve je bilo gotovo.
Problem riješen s instalacijom viste,XP bez SATA drivera ne prolazi lako.
Zahavljuem svima na odgovorima.
Kad si se vec uvatio neviste,preporucujem sedmicu. Brze ce se vrtit,a iz dosad viđenog,mislim i da je bolja.![]()
Zbog nedostupnosti / nekompaktibilnosti određenih programa išao sam staviti na XP no nije prošlo,stavit ću w7 za par dana (do tada će vista služiti svoje).Kad si se vec uvatio neviste,preporucujem sedmicu. Brze ce se vrtit,a iz dosad viđenog,mislim i da je bolja.
Može lock ove teme.
prije locka, samo da ti napomenem, ako nisi slucajno znao; za win 7 ti postoji xp mode, sto je ustvari virtualka (virtual pc) sa xp-pom radi te nekompatibilnosti odredjenih programa.
vise na:
http://www.microsoft.com/windows/vir.../download.aspx
osobno koristim i na x86 i na x64, radi kao sat.
Znam za XP mode,imao sam w7 beta i nije me razočarao no vista mi je za sada jedina bila pri ruci kao drugi os.prije locka, samo da ti napomenem, ako nisi slucajno znao; za win 7 ti postoji xp mode, sto je ustvari virtualka (virtual pc) sa xp-pom radi te nekompatibilnosti odredjenih programa.
ako imas legalan key, ja ti odmah mogu ustupit ftp server 100/100 Mbps gdje mozes skinut cisti carnetov image bilo koje verzije windowsa. znaci povlacis maksimalnom kucnom vezom.
Zar za Windows XP Mode ne treba imati procesor koji podržava virtualizaciju?
Vista je orginal (stric je s novim stolnim računalom dobio XP i vistu,pošto vistu nikada nije instalirao ja sam je uzeoi instalirao na lap).Nije problem u pronalaženju d/l -a već u prometu (kratak sam s internetskim prometom za ožujakako imas legalan key, ja ti odmah mogu ustupit ftp server 100/100 Mbps gdje mozes skinut cisti carnetov image bilo koje verzije windowsa. znaci povlacis maksimalnom kucnom vezom.).Došao sam i do w7 Home premium ,svi driveri su prošli dok je kod viste Wlan bio unknown (bez obzira na drivere ,probao sam ih 10-ak).
Bookmarks