Vjerujem da nema dovoljno napajanja za toliko "potrošača" i da nije problem u hub-u. Laptopi nemaju jaka napajanja pa kad se vise toga prikopca na hub zna bit prekidanja.
Evo ovako, uzeo sam jučer USB hub s 4 porta, jer mi treba više USB ulaza na laptopu. Problem je u tome što mi često (svakih 5 do 10 minuta) prekine vezu na sekundu, dvije. Stvar je u tome što na njemu imam prikopčan BT dongle, miš, i eventualno mobitel ili USB stick, pa mi prekine prijenos podataka. To mi radi i na Windows-u i na Ubuntu-u. Tražim mišljenje prije nego li ga odnesem nazad u trgovinu.![]()
Vjerujem da nema dovoljno napajanja za toliko "potrošača" i da nije problem u hub-u. Laptopi nemaju jaka napajanja pa kad se vise toga prikopca na hub zna bit prekidanja.
Evo sad imam priključeno samo miš, i BT, i opet prekida. Imaju nekakve lampice u njemu, pa svijetli sa strane kako neonka, a nemože se uopće isključiti.![]()
To je napon s ploce i dok ima struje u lapu,lampica ce gorit bez obzira jel upaljen ili nije. Pokusaj na nekom drugom laptopu,i pokusaj dok si na punjacu takoder. Pod ustedu baterije ponekad zna i spadat reduciranje napajanja prema USB portovima sto rezultira takvim ponasanjem istih.
jesi s hubom dobio kabel sa 2 usb izlaza?
A ne znam, ja imam 2 hua, jedan je sa 2 usa, drugi ima mini usb+usb kao dodatno napajanje kojem je na drugom kraju okrugli utor, kao stariji nokijini mobiteli.
znaci oba imaju 2 napajanja. e sad ne kazem da je to opcenita praksa.
@ zero:
Imam to na jednim slušalicama koje imaju u sebi elektromotore koje vibriraju usljed udaraca bassa. S jedne strane je USB priključak a s druge,kako ti kažeš,onaj priključak sa punjača starijih Nokia.
Moj hub sa 4 porta to nema.
@ čuki: Dec d vej it iz i nemreš tu niš. Hub ce ti radit kako spada dok si na punjaču a u protivnom ti bas i ne preporucam,jer uređaji za pohranjivanje podataka (čitaj USB stickovi) rado crknu usred prekidanja tijekom prijenosa ili slanja podataka.
Miševi i ostale điđe-biđe i nisu toliko osjetljive,al svejedno... Ja sam uzeo (nije me sram) smeće od hub-a za nekih 30 kuna i na stolnom računalu praši ko lud...![]()
Ja sam ovaj hub platio 60 kn, mejd in čajna. Našao sam i jedan sa 7 portova za 200 kn.. Koliko para, toliko muzike.![]()
Kao što sam ti i reko,nije do njega Dajem glavu da na stolnom računalu sve štima s njim,kao i na lapu s napajanjem preko punjača.![]()
Opet problemi s hubom. Evo danas uštekao USB hub, i u njega BT i miš, i sedmica mi se zamrznula. Ništa ne reagira. Lampica za hard ne svijetli, i ne pomaže ništa osim ručnog restarta. Tako sam restartao 2, 3 puta, isti problem svaki put. Ispočetka je sve radilo kako treba, tj. nije bilo zamrzavanja.
Dali je možda problem što ne uštekam BT uvijek u isti port na hub-u, kao i ostale USB uređaje. Hub je uvijek u istom portu na laptopu. Na Ubuntu-u hub radi bez beda.
Mozda su se poklali driveri,a moze bit i da je hub upitan...![]()
Nevjerujem da je Hub u pitanju, jer kao što sam rekao, uredno radi na Ubuntu-u.
Uđi u device manager, properties USB huba i isključi opciju da ga gasi zbog uštede energije. Možda pomogne.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
@ Smuchac
Problem sa zamrzavanjem je bio u Bluetoothu, probao sam ga uključiti izravno na laptop i svejedno mi se sustav zamrznuo. Izbrisao sve BT drivere, restartao laptop pa opet instalirao sve iz početka, i radi kako treba. Hub je uredu.
@ MrBlc
Sad mi se Hub gasi još češće, svakih par sekundi. Isključi se pa odmah uključi. I još je laptop na punjaču. Evo kakva je situacija u Device manageru:
Ja sam isključio na svim ovim USB Root Hub-ovima tu opciju.
Bookmarks