Naravno da može.
Spojiš ga na iTunes i stisneš restore (ne trebaš na update- makar, na isto ti dođe, u sa updateom na 3.1.3 se miče JB i sve ostalo).
Restore radi istu stvar (pošto postoji nova verzija softwarea).
Uređaj je 3GS, ima 3.1.2 i JB. Dešava se ona varijanta da se, u slučaju gašenja, ne može upaliti ponovno bez spajanja na računalo.
Može li se takav iPhone vratiti na tvornički (legalni) softver? Dakle da ne bude JB, da ne bude unlockan, nego čisti, obični 3GS kao iz dućana? Tipa, da li će shift-click na upgrade u iTunesima raditi ako odaberem (legalni) .ipsw file sa verzijom, recimo, 3.1.3 i vratiti iPhone u to originalno (zaključano) stanje ili treba nešto više kemijati - ili se uopće ne može?
Thx!
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Naravno da može.
Spojiš ga na iTunes i stisneš restore (ne trebaš na update- makar, na isto ti dođe, u sa updateom na 3.1.3 se miče JB i sve ostalo).
Restore radi istu stvar (pošto postoji nova verzija softwarea).
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
I to je to onda, aparat će biti kao kad je kupljen u T-comu?
Fora je u tome da je vlasnik napravio JB i sad bi ga prodao i tvrdi da se to ne može vratiti jer da će se i dalje trebati spajati na računalo kod paljenja, itd. A ja mislim da je restore dovoljan i da će sve radit kako treba poslije, pošto meni ne treba JB.
Da, restore je uvijek moguć.
Tj. vraća iPhone na tvorničko stanje.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Nešto sam sje..... pa sam stisnuo restore na iphonu. sad ne mogu pokrenutu jailbread preko blackraina, u stvari krene i pojavi se slika autora i stoji. I stoji već 2 sata.
Sad me itunes traži restore jer je detektirao da je iphone u recovery modu.
Imam verziju 3.1.2.
Dali kod restore preko iTunesa ide na 3.1.3 ili ostaje 3.1.2?
Koristim Vip pa mi treba jailbreak, a kolko vidim za 3.1.3 još nema.
Mislim da sada restore radi update na 3.1.3.
99% sam siguran
Jer, Apple više ne potpisuje 3.1.2.
A, probaj pokrenuti blackra1n s drugog kompjutera.
Ili skini ponovno (to je mom prijatelju pomoglo) blackra1n pa probaj.
Postoji JB za 3.1.3., ali nema unlocka.
Skini neki custom firmware, i kad spojiš iphone na komp pokreni itunes, i onda stisni tipku ctrl i update, i onda će ti se otvoriti prozor, i onda jednostavno nađi di si spremio firmware i rokaj.
http://digiex.net/downloads/download...tore-ipsw.html
Sve sam probao, skinuo nekoliko firmwarea, iTunes traži .IPSW file kojeg nema nigdje.
ja bih svojeg 3g dignuo na 3.1.2 ali to ne uspijevam jel neko moze pomoci,
posto mi treba unlock nesmije se izgleda na 3.1.3
Nema unlocka za novi baseband još. A JB se može napraviti samo na Macu.
Ja kupio i phone i vlasnik prije no što mi ga je predao,vratio na tvorničke postavke i naravno digao ga na 3.1.3!Jela ga stvarno nikako ne mogu vratiti,pošto imam vip?
za 10-ak dana izlazi 4.0 upgrate, a unlock za njega je vec spreman. tako ko god ima 3.1.3 stariji od 40tjedna mora pricekati 4.0 i onda ga moze odkljucati... tako i ja...![]()
100% provjerena informacija
a ako nije stariji od 40 tjedna onda ga moze vratiti na 3.1.2... google zna![]()
Od koga 100% provjerena informacija?
Čisto sumnjam da će 4.0 tako izaći na "običan dan"... (jedino ako ima neki događaj...)
Meni je Isto cudno,iako se spekulira da ce os 4.0 dolazi ovih dana...
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
izlazi 13.3. tako sam cuo
4.0 bi trebao doć na ljeto usporedno s predstavljanjem novog iPhonea.
I sta sada ne moze se vratit 3,1,3 na 3,1,2 ? i ne mogu ga jailnit a u pm
Čini se da je tako, da :/
Morat ćeš čekati do 6. mjeseca kad će se pojavit 4.0 pa će onda bit OK
Imam sličan problem, naime imam JB i 3.1.2. software i kada sam htjela instalirati m-zaba aplikaciju za iphone nisam mogla jer nije podržano i pisalo mi je da trebam 3.1.3. software za to...sad ako ja napravim restore izgubit ću JB i šta će mi stavit odmah ovaj najnoviji software ili kaj? Jel mogu šta zeznut? JB neznam sama napravit....![]()
Postoji u BigBoss repozitoriju program "Firmware 3.1.3" (mislim da postoji i "Fake 3.1.3.", ali u drugom repou i ovo prvo bi trebalo pomoći).
To je zapravo samo "hack" da svi programi misle da imaš 3.1.3.
Tako da će onda najvjerojatnije raditi i m-zaba.
A...
Nisam pročitao da nemaš JB...
Onda ti je najjednostavnije sljedeće:
Napraviš JB (prejednostavno je- ako znaš napraviti "slide to unlock", znaš i jailbreakati), otvoriš Cydiu (odabereš "normal user" kada te pita, čekaš da napravi update...), potražiš Firmware 3.1.3. i instaliraš.
Već bi trebao biti tamo, pošto BigBoss uglavnom dolazi sa Cydiom.
Ako negdje zapne- javi![]()
Bookmarks