Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Omnia HD ili Omnia II

Drugovi pomozite.

Kupio sam Omnia HD, ali primjetim da apsolutno nema nikakvog support od strane Samsung niti bilo koje strane. Nema update, nema nista. Prisiljen sam skidati neke jedne aplikacije od drugih proizvođača koje se cesto i ne uklapaju.

Primjetio sam da Samsung ima stranicu sa aplikacije, ali developeri ih samo prave za OS Windows, Symbiana ni u prici. Na toj stranici samo navode Omnia II, a nigdje HD.

Izludi. Omnia HD je premoćan telefon, a sa njim se ne mogu "igrati" sve je nekako suho. Kao moj bivisi tel. Nokia N95 samo sto je bolje kamera i HD rezolucija. Naravno i koncep telefona, ali kad mi je dosadno nista na njemu ne radim sto nisam mogao na Nokiji N95.

Općenito sta je bolje Symbian ili Windows?

Da li da mijenjam za Omnia II?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sta je bolje? koristim oboje (trenutno sam na i900 omniji), a sta je bolje to najbolje ti znas...

sa win se uvijek mozes igrat, al problem je sto to vremenom dosadi... i uvijek je potrebno nekakvo štimanje i podesavanje, pogotovo dok mob ne prilagodis sebi... a moze se prilagoditi na milijun nacina...

a sto se aplikacija tice... evo ti ovdje pa gledaj sta te zanima....

http://www.ipmart-forum.com/forumdisplay.php?f=741
    "all in one"

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE w800, HTC HD2
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.352
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.352, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 3,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prije nek to ideš raditi razmisli o tome koliko ti znači kamera na hd-u i njezina mogućnost hd snimanja što ti omnia 2 nema.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne znam, meni se vise svidja omnia HD i dao bih glas za nju!

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Note White,Evo 3D,B5702
    Operater
    Tmobile,Tele2,Vip
    Bodovi
    4.414
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.414, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moj glas definitivno za Omniu II...
    Iako sam ljubitelj Symbiana,mogu reci da je serija sa touchscreenom potpuno promasena..,
    Omnia Hd je vise nekakav multimedijski mob,koji sa moje strane gledanja nije u potpunosti iskoristen...
    Meni npr,kamera nije toliko vazna koliko surfanje mailovi,sto je puno bolje rijeseno na Omnii II...
    Sta se tice sto je bolje,W.M. ili Symbian,to je isto kao da pitas koja je boja ljepsa,crna ili bijela...
    Stvar korisnika,od-do...
    Napredniji korisnici vecinom uzimaju W.M. zbog vece mogucnosti personaliziranja a oni manje zahtjevni Symbian,zbog jednostavnosti...
    Ipak,na kraju je na tebi da na papir napises sta ti je potrebno od mobitela a sta ne...
    Mislim da bi mnogo njih htjeli imati ovakvu slatku dilemu...
    Pozdrav...

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, u pravu si. ali ako pogledas review o omnia II, shvatit ces koliko telefon laguje (iako ima jedan od najjacih procesora na trzistu, 800MHz!!!). znaci Windowsi su po meni totalan promasaj...puno koce snagu telefona. i to je cinjenica i stvar na koju se svi zale...za taj novac, telefon mora biti gotovo savrsen, sto omnia HD definitivno pa skoro i je! e sad, o pojedincu ovisi kako gleda na mobitel i sto zeli, ukusi se razlikuju...i ako neki novi FW windowsa nesto poboljsaju...mada sumnjam. to je samo moje skromno misljenje!

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ubaci se drugi rom i sve radi bez problema
    "all in one"

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE w800, HTC HD2
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.352
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kobe8 Pregledaj post
    da, u pravu si. ali ako pogledas review o omnia II, shvatit ces koliko telefon laguje (iako ima jedan od najjacih procesora na trzistu, 800MHz!!!). znaci Windowsi su po meni totalan promasaj...puno koce snagu telefona. i to je cinjenica i stvar na koju se svi zale...za taj novac, telefon mora biti gotovo savrsen, sto omnia HD definitivno pa skoro i je! e sad, o pojedincu ovisi kako gleda na mobitel i sto zeli, ukusi se razlikuju...i ako neki novi FW windowsa nesto poboljsaju...mada sumnjam. to je samo moje skromno misljenje!
    nije ti to baš samo do FW kao na symbianu. ima milijun romova , a i xda sad ima dio za omniu tak da vjeruj da bude uvijek više toga. s kuhanim romovima se svašta može srediti...

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel moze meni netko reci gdje se moze kupiti omnia HD? Osijek i okolica? trazim je, ali ne mogu naci...pffff..

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE w800, HTC HD2
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.352
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KONIKOM ima sigurno. konikom.hr ,jel...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sad da se i ja malo javim, red je. drago mi je da ste se raspricali na ovu temu. ono sto sam ja u protiklih nekoliko dana, kako mi se ova dilema provlaci, skontao je da je Omnia HD (mada to nisam ni sumnjao) tehnicki najbolji telefon koji je ikada izasao, samo je kod nje problem sto nema kupaca. zato sto ljudi u Samsungu vide "jeftin" put do touchscreena a ovi koji zele izdvojiti velik novac idu uvijek na "ime" poput iPhone itd... sto je po meni neopravdano. Zbog toga je ona zapostavljena. Sto se tice moje odluke, za sada ostajem na njoj jel' sam uspio naci mnogo odlicnih app. a i skontao sam da one vremenom dosade, a kad dosade uvijek ima njenu tehnicku savrsenost. jedino sto mi je ispala nedavno i to dobro bubnula na plocice. pa ce bojim da se sta poremetilo. nisam nista primjetio jedino mi malo kad snimam kasi ton za slikom. provjericu to. ali dajte da nastavimo na ovu temu opcenito sto se tice OS za mobitele.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    taj problem sa zvukom postoji kod manje-vise svih korisnika...zvuk kasni za slikom itd. imas to na samsungovoj suport stranici, pa procitaj, dosta se ljudi zali zbog toga. i zale se jos na HD kvalitetu videa, koji po HD standardu mora biti 24fps, ali tako nije bas u praksi. to sam procitao, i to su najcesce kritike. Inace, jako mi se svidja mobitel. Mada, ako se nesto pozitivno pocne dogadjati s Omniom 2 (citaj WM), odabir nece biti lak. A koliko sam vidio WM 6.5 je donio nekoliko inovacija, koje koliko-toliko cine Omniu 2 brzim i funkcionalnijim mobitelom (sto bi po karakteristikama i trebao biti!)... E, sad, ni sam ne mogu odluciti... A i kad vidim jednostavnost iPhona i brzina kojom radi...pffff...pomalo sam zavidan.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    taj problem sa zvukom postoji kod manje-vise svih korisnika...zvuk kasni za slikom itd. imas to na samsungovoj suport stranici, pa procitaj, dosta se ljudi zali zbog toga. i zale se jos na HD kvalitetu videa, koji po HD standardu mora biti 24fps, ali tako nije bas u praksi. to sam procitao, i to su najcesce kritike. Inace, jako mi se svidja mobitel. Mada, ako se nesto pozitivno pocne dogadjati s Omniom 2 (citaj WM), odabir nece biti lak. A koliko sam vidio WM 6.5 je donio nekoliko inovacija, koje koliko-toliko cine Omniu 2 brzim i funkcionalnijim mobitelom (sto bi po karakteristikama i trebao biti!)... E, sad, ni sam ne mogu odluciti... A i kad vidim jednostavnost iPhona i brzina kojom radi...pffff...pomalo sam zavidan.
    ja sam bas danas probao ponovo snimati neki kratak video i sve je bilo uredu za tim slika-zvuk.

a sto se tice kvalitete videa, ja sam prezadovoljan, jer ono sto snima Omnia HD nikad nisam vidio, naprosto nevjerovatno.

slike malo kaskaju po kvaliteti za videom, a nervira me sto nikada ne ublazi mrdanje. mora biti apsolutno mirna ruka.

zavidan iPhonu apsolutno ne moras biti jer je ono kanta. jedino sto je dobro je 100 000 mogucih aplikacija za skinuti, ali kamera od 3MP je katastrofa, kao i ostale stvari vezane za njegove thnicke specifikacije.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stvarno nemam neko misljenje o iPhone-u (tipa, mrzim ga-obozavam ga). moje misljenje je da je u rangu Nokia 5800xm, a 2, 3 puta skuplji. Jel svaki novi FW koji izbaci Symbian moze ici na sve uredjaje koje koriste njihov OS, ili ima neke razlike u odnosu na proizvodjaca? Ciljam na update FW, recimo nokia n97 i omnia HD...jel i jedna i druga mogu koristiti isti update FW, ili ima neka razlika?

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Note White,Evo 3D,B5702
    Operater
    Tmobile,Tele2,Vip
    Bodovi
    4.414
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dr_rock Pregledaj post
    ja sam bas danas probao ponovo snimati neki kratak video i sve je bilo uredu za tim slika-zvuk.

a sto se tice kvalitete videa, ja sam prezadovoljan, jer ono sto snima Omnia HD nikad nisam vidio, naprosto nevjerovatno.

slike malo kaskaju po kvaliteti za videom, a nervira me sto nikada ne ublazi mrdanje. mora biti apsolutno mirna ruka.

zavidan iPhonu apsolutno ne moras biti jer je ono kanta. jedino sto je dobro je 100 000 mogucih aplikacija za skinuti, ali kamera od 3MP je katastrofa, kao i ostale stvari vezane za njegove thnicke specifikacije.

Kako mozes zs nesto tipa iPhone kazati da je kanta,kad pored sebe imas Omniu HD???
    Po cemu je bolja Omnia HD od iPhona osim po snimanju i slikanju?-Nicemu...
    Tako da nikad nitko nije rekao za Omniu HD da je kanta,pa zato nemoj ni tiza iPhone...
    Da imas nesto sta je stvarno bolje od iPhona nebih nista rekao,ali ovako...
    Bez ljutnje,ali grijesis...

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cuj, tebi se svidja tvoj ajFon, nama omnia HD...jbg, ukusi su razliciti. i jedan i drugi telefon imaju prednosti i mane. ali ono, tema je vezana za Omnia HD.

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Note White,Evo 3D,B5702
    Operater
    Tmobile,Tele2,Vip
    Bodovi
    4.414
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down

cuj, tebi se svidja tvoj ajFon, nama omnia HD...jbg, ukusi su razliciti. i jedan i drugi telefon imaju prednosti i mane. ali ono, tema je vezana za Omnia HD.
    Prijatelju,on nije rekao da mu se iPhone ne svidja,nego da je KANTA...
    To bi se moglo reci za HD,a ne za iPhone...
    Daj mi samo reci u koliko primjeraka je prodan HD???
    Mogao je napisati da mu ne odgovara itd a ne tu se bahatiti,kanta ovo-kanta ono...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    po meni je omnia hd jedan od losijih izbora zbog tog simbiana koj mi se nikako ne sviđa na touchscreenu,rekli bi promasaj..i to sto kazes ljudi rađe idu na ime, nije zbog imena, nego ocito ima dosta ljudi koji ne zele simbian..
    i iphone i wm imaju daleko bolje aplikacije, i igre, sad ce se i android sirit velikom brzinom..
    tako da ako bi bas morao na omniu, uzeo bi omniu 2 makar je mana resistivni ekran..
    bio nekad oglas...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma iPhone je samo ime i luksuz.

tehnicki je Omnia HD superiornija u svakom pogledu.

meni je cak debilniji Mac OS na iPhonu nego Symbian na HD.

nemoj da mislis da ne volim Apple jer ga ne mogu priustiti, nije velika razlika ali ni u kom slucaju nisam htio iPhone.

Hardcore forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    iPhone 3G 8GB
    Operater
    m:tel
    Bodovi
    11.222
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.222, Nivo: 25
    Bodovi: 11.222, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako si u mogucnosti da mijenjas,preporucujem ti da svoj mob zamijenis za Omniu II. Razlog-jer si nezadovoljan sa omniom hd
    Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma nisam nezadovoljan, nego me malo razocaralo sto samsungovi developeri rade app samo za aparate sa Windows OS, a zanemaruju symbian.

problem je sto se meni windows os zgadio na ranijim samsungovim telefonima, pa ne znam kakav je ovaj na omnia II

a i morao bih doplatiti, a omnia hd je svudje skuplja pa mi nidje veze

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE w800, HTC HD2
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.352
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Juventino85 Pregledaj post
    Prijatelju,on nije rekao da mu se iPhone ne svidja,nego da je KANTA...
    To bi se moglo reci za HD,a ne za iPhone...
    Daj mi samo reci u koliko primjeraka je prodan HD???
    Mogao je napisati da mu ne odgovara itd a ne tu se bahatiti,kanta ovo-kanta ono...
    pa kanta kao uređaj za prenošenje tekućine kao i nekih krutina i ostalih materijala je prodana u više primjerka nego moćni iphone bolje ne ulazimo u fanboy diskusiju. sve u svemu po meni najbolje uzeti htc za windowse , nokiu za symbiane , a tvoj cijenjeni iphone uzeti ako se hoćeš igrati. fascinantno mi je kak svaki topic završi na tom iphoneu iako se ni ne spominje u prvotnom postu...

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma da, dosta o ajFonu. ne zanima me, inace ne bih bio na ovom postu. nego, to se i ja brinem, da developeri ne zaborave na svoj Symbian model (HD) i da ne izbacuju aplikacije tako-tako...cisto da se nadju. a gledao sam review omnia 2 sa WM 6.5 i puno toga mi izgleda bolje, i sto je najbitnije, fluidnije. i cuo sam puno prica kako Windowsi M: nisu cool, umaraju, stekaju, koce telefon, OUT...dok je Symbian: prilagodjen, jednostavan, radi brzo, IN... ok, mozda i je sad tako, ali mi pricamo o Microsoftu! tj. OS koji, kako bude rasla brzina procesora te se povecavala memorija mobitela, ce biti sve bolji i bolji. ti ljudi (citaj B. Gates) nikad nista nije prepustao slucaju, tako sumnjam da bi mogao pustiti ovako mocno trziste. zato su, po meni WM veliki plus kao OS!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma i ja stalno gledam te reviewe ali mi se WM vizuelno nikada nije dopadao, pa ni sad.

rodjak mi je uzeo N900 sa linuxom, ona mi je vizuelno najljepsa, sto je jes

a ne znam za vas ali samo da znate da je kod nas u Bosni HD 800 KM, puno jeftinije nego kod vas. i to novaaa

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Note White,Evo 3D,B5702
    Operater
    Tmobile,Tele2,Vip
    Bodovi
    4.414
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Eis Pregledaj post
    pa kanta kao uređaj za prenošenje tekućine kao i nekih krutina i ostalih materijala je prodana u više primjerka nego moćni iphone bolje ne ulazimo u fanboy diskusiju. sve u svemu po meni najbolje uzeti htc za windowse , nokiu za symbiane , a tvoj cijenjeni iphone uzeti ako se hoćeš igrati. fascinantno mi je kak svaki topic završi na tom iphoneu iako se ni ne spominje u prvotnom postu...
    Koji fanboy,sta ti uopce pricas,kad ti budes imao mobitela koliko sam ja u zivotu imao onda mi se javi a ne ovako ispadati...
    Cisto da ti bude jasno,radio sam na 90 posto mobitela sta su u zadnjih 4 godine izasli na nase trziste...
    Bilo je dobrih,losih i najlosijih aparata ali nikad nisam rekao da koji u kojem slucaju kanta jer svaki vrijedi za ono sta je napravljen...
    Mozete vi dizati HD u nebesa ali sto se tice fluidnosti sistema,touchscreena,neta itd,iPhoneu nema ravnog da HD2...

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. OMNIA na hr rom?
    By cobra99 in forum Samsung
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 06-02-2011, 16:51
  2. [N97] vs. [Omnia HD]
    By ivo47 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 29-07-2009, 17:18
  3. N95 8GB vs 5800XM vs Omnia