Nije tako jednostavno... Sve što možeš saznati je IP pošiljatelja koji se nalazi u headeru e-maila, a onda preko tog IP-a doći do njegovog ISP-a. Tu priča završava. Dalje ti jedino može pomoći policija, sudski nalog i ostale pravne stvari.
Evo što me zanima. Dali je moguće saznati tko je vlasnik određene email adrese, na bilo koji mogući način? Palo mi je na pamet potražnja od davatelja email usluge IP adresu sa koje je napravljen email account, ili tako nešto, pa na taj način nešto iskemijati.
Dali je to tako jednostavno, ili tako nešto možemo vidjeti samo npr. u CSI Miamiju?![]()
Nije tako jednostavno... Sve što možeš saznati je IP pošiljatelja koji se nalazi u headeru e-maila, a onda preko tog IP-a doći do njegovog ISP-a. Tu priča završava. Dalje ti jedino može pomoći policija, sudski nalog i ostale pravne stvari.
Ok. Hvala.
ako ne net.hr free mail kontaktiraj net.hr podrsku i pitaj ih sto trebas imati da saznas tko je vlasnik .. tj. da ti oni daju podatke
meni su frendu dali na zamolbu eto toliko o sigurnosti podataka na free mail servisu od net.hr-a
Nitko ne odstupa od uvjeta korištenja pa tako ni net.hr
Jedini način da dođeš do osobnih podataka vlasnika maila je valjani sudski nalog .Ove gluposti "pošalji im mail" ne prolaze jer jasno stoji zašto služi njihova podrška.Zaštita privatnosti i tajnost podataka
Adriatic Media poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku nisu dostupni trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.
Zadnji uredio Alienware : 05-02-2010 u 13:59
a joj kada se prijavljujes na mail neki imas privacy statement... izjava o privatnosti, ne bi to niko rusio, jer kada bi ti npr. hotmail dao podatke od nekoga onda bi oni prekrsili zakon koji su sami naveli.
Ma netko me zayebava s yahoo mail-a, pa sam mislio... Ali ništa od toga.
Bookmarks