a što misliš o nokiji 5530xm http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...i/-/phone/1556 ima sve što trebaš
Pozdrav!
Nakon duljeg vremena sto me nije bilo na forumu, opet mi je zatrebala mala 'pomoc' jer sam u nedoumici.
Uzimam novi mob na pruduzenje pretplate, i u uzi izbor su usli:
Satio - 2800KN
5230 - 700KN
Aino - 1800KN
eh sad...
Nokia 5230 nema bas neku kameru, ili da se bolje izrazim, kamera je srot i s mobom nebi napravio ni 2 slike... To mi se nikako ne svida - morat cu imat drugi mob uz sebe... GPS je dosta vazan i zbog toga mi se svida 5230, kao i male cijene.
Prvo sam se dvoumio Nokia 5230 - Satio U1 (za koji bi trebao dosta 'stegnuti remen'), ali sam vidio da i Aino ima GPS, a kamera od 8.1Mpx bi zasigurno trebala biti bolja od 5230. Bas dok sam ovo pisao sam pogledao detaljnije specifikacije Ainoa; nema symbian OS :S to mu je velika mana i nisam siguran da bi ga uzeo, osim ako se uz njega dobije neka gps aplikacija (turn-by-turn HR navigacija). Ajmo reci da Aino ispada iz izbora ako nema neku navigaciju.
Suprotan slucaj 5230 i Aino: jedan ima odlicnu kameru ali nema navigaciju (tj. softver koji podrzava Garmin); dok drugi ima ocajnu kameru ali ima Symbian na koji bez problema ide Garmin. Cijena je presudni faktor pa da su cijene suprotne, svakako bi uzeo Aino
Tocnije: istekla mi je VIP pretplata i mislim ju produljiti i uzeti si mob. Trenutno nema nista 'zanimljivo' cijene oko ~800KN osim 5230.
Satio je 2000KN izvan limita () ali bi se nekako mogao 'rastegnuti' i uzeti ga - ako stvarno vrijedi te novce.
Ako ne, izbor je jasan: 5230, i eventualno Aino ako smatrate da se to isplati.
WLAN nije presudan faktor, imam 10gb mobilnog internet prometa i mislim da je to dosta za surf na mobu, te da je WLAN nepotreban.
Sve mi se cini da polako postajem siguran da cu uzet 5230;
Satio - prevelika cijena, mozda za 2god kad cu opet prodiljut pretplatu bude nesto niza.
Aino - mali ekran, nema symb., 1000KN skuplji od 5230
5230 - skoro pa savrsen. Mislim si tako neki mob uzet, ne preupadljiv kao aino/satio, funkcionalan i dobar. Jedino sto je mana je losa kamera. Da je 3,2mpx i AF, bez razmisljanja bi ga kupio i da je 300kn skuplji.
5800 nema u ponudi, ali sam cuo da ce doc i da je cijena 1200kn. Ne isplati se u odnosu na 5230, a kamera opet nije nesto. Da je bar kamera ko na K800i...
Ono sto trazim/sto bi htio: ne previse upadljiv mob s GPSom, symbianom, dobrim TS, dobru kameru. Tako da ga mogu nositi svuda bez prevelike brige (za razliku od Satio/Aino koji bi stajali doma dok ja opet nosim vani W910i ili 5700...)
U obzir dolaze i drugi mobovi iz VIP ponude za produzenje pretplate, 5530 mi se ne svida preuskim dizajnom/ekranom, skuplji i nema GPS. Wlan mi nije potreban...
Sve upucuje na 5230... Isplati li se za njega dati 700KN ili cekati jos koji mj dok ne naide neki bolji mob? Ili stegnuti remen pa uzeti neki 'malo'bolji.
Nadam se da ste shvatili sto sam htio reci i da se ne ljutite na 'malo'duljem postu.
Hvala unaprijed, Kristijan![]()
a što misliš o nokiji 5530xm http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...i/-/phone/1556 ima sve što trebaš
Da ima GPS, razmislio bi da li bi ga uzeo, dizajn mi nije bas nesto, ALI jos nisam ni vidio 5230. Tako da govorim za 5230 sa slika i 5530 uzivo sto sam ga imao u rukama.Izvorno postao .:Kristijan:.
Preuzak mi je nekako, i k800i mi je preuzak, navikao se na W910i i Xperiu... Nije 5230 puno siri, ali mislim da ima ljepsi dizajn - imao sam N97 i OK je izgled.
EDIT: 5530 nema ni 3G, sto je dosta bitno jer surfam preko GPRS/EDGE/UTMS/HSDPA.
Zadnji uredio .:Kristijan:. : 03-02-2010 u 18:51
Satio je sigurno ubjedljivo najbolji do ova tri! Aina bih odmah izbacio jer jednostavno mi se ne svidja-ako zelis jeftiniji kupi nokiju ako zelis skuplji kupi satio.
sa nokiom ces imati skoro sve sto ti treba,osim kamere i jos dosta sitnih nedostataka. a za satio se nema sta reci,da sam na tvom mjestu i da imam priliku kupiti satia ne bih je propustio nema sanse!![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
satio definitivno...
odlična kamera,symbian,veliki ekran,čitaj dobar za navigaciju
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Pogledaj ove slike http://www.gsmarena.com/nokia_5230-review-427p7.php
nisu sad baš toliko loše, a i uvijek možeš stavit neke drivere za kameru.
Bolje onda uzmi nokiu i sačuvaj 2 milje. Satio je odličan mob, al je precijenjen, i uostalom imaš već n97 pa ti ne treba top-model.
Edit: i jel produžavaš komplet 600 ili ? jer ako produžavaš tu onda ti je satio milju i devetsto http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...i/-/phone/1569
Zadnji uredio akoj : 03-02-2010 u 22:32
Provjeri model e72, kvalitetna baterija, gps (nokia map od nedavno besplatna ) dobro opremljena, 3.5 mm jack za slušalice, punokrvni quickoffice viewer i editor, kamera 5mpx s auto fokusom, radio s rds-om... Istina nije TS, ali kad si rekao da može i neki drugi u prijedlog odlučio sam ti nju ponuditi! Pogledaj da li ti odgovara.
Glasam i ja za Satio ali u nas definitivno preskup... Pogotovo ove pretplate.
Za 2 god. zaboravi da će ti Satio biti na ponudi jer nestanu ove manje zalihe im a i tada će držati cijenu u nas nekih 1500-2000 kn.
Za jeftinije uzmi Nokiu ali ako hoćeš malo rastegnuti (nema neko vrijeme curama cugu plaćati) onda "skrpaj" Satio i nećeš faliti jer vidim da ga ljudi isto uzimaju, biti će još više programa za njega a i noviji updateovi bolji.
pokusat cu na sve odgovoriti...
ne produljujem komplet 600, mislim da ne postoji ni jedan kompet paket kojem je vec isteklo 2 god.
Imam jos oko 12-14 mjeseci ugovora za komplet 600.
Produljujem pretplatu od ukucana, tarifa je neka starija 0+ (isto kao i easy+ i tarifa 100). Uzo bi mob tako, da se iskoristi produzenje pretplate
N97 nemam (vise), uzeo ju za 991KN za komplet 600, prodao za 500€. Mob mi se svidao i sve, ali uz Xperiu mi je bio nepotreban, a i nespretno se tipkovnica otvarala pa sam mislio da ce se to kad-tad unistiti. Nije mi se ni svidala plastika kao poklopac baterije... (mislim da 5230 isto ima, ne smeta me, znam da to nije high-end). Upoznao sam se s S60 v.5, a ponudu nisam mogao odbit (preko 2k zarade...). Nisam stigao maknut...
sto se uredaja tice...
znam da je sati uvjerljivo najbolji, i da ak ocu skuplji kupim taj a ak jeftiniji 5230... Problem je u tome sto ako kupim nekako (jedva nekako da se rastegnem za taj satio), moze se lako dogoditi da ga necu imati gdje puniti (nema struje) ili da necu moci praviti cedevitu vise (nema vode). Kuzite sto zelim rec...
Imam Xperiu i bas bi mi pasao jos satiojedan 'poslovni', drugi za multimediju. Onda opet ostajem na W910i/5700 za van. Ne nosi mi se X1/U1 bas dok sam u gradskom prijevozu, pa ostaju doma, na sigurnom.
- Znaci, u slucaju da uzmem 5230, mob bi uvijek bio uz mene, ako uzmem U1 (Satio), onda bi vise stajao doma jer ipak je to high-end i nije za gradski prijevoz/rad na nekim poljima (cisto primjer) xd i sl.
Slike s 5230 nisu tako lose... Za slikat tako nesto, ali kad npr trebam slikat nesto s macro funkcijom ili sl nisu ni blizu K800i. Ali posluzit ce kao i sad na W910i - ipak je mob uvijek uz mene i kad trebam nesto slikat ponesem pravi digitalac.
Mislim da je najpametnije uzet nokiu, a za 12mj kad istekne komplet 600, uzet satia ili sl. Ak uzmem satio, od gladi bi ga mogo pojest
Lako rec 5230 ili satio, bolji je satio i uzmi taj... Vec sam objasnio sto je lako moguce ako uzmem Satio, pitanje je dal se isplati riskirati i ipak uzeti satio ili jednostavno ovu nokiu koja je skroz oke osim kamere.
Imam Xperiu i ona moze dosta toga zamijeniti umjesto Satio-a. Osim u ekranu, na kompu imam 26" ekran pa kad gledam na Xperiu ko da gledam na nokiu 3310. Nije neki veliki problem ekran, naviknes se... Ekran kao na N95 (pikselast) ne dolazi u obzir.
Sto se nokie E72 tice... Preskupa je. Ima dobre karakteristike, no ne svida mi se dizajn i tipkovnica. Da mi je pao u oko, pogledao bi ga prije dok sam listao sve uredaje. Umejsto nje bi rade uzeo Aino, ipak mi je ljepsi a i 'poklonik' sam SEima.
I meni se cini da je bezveze dati 2100kn vise za Satio. Puno previse za sad. A i nije bas da mi je nesto potreban Satio, najvise za multimediju i kameru. Internet ide preko Xperie a za pozive koristim trecu multiSIM karticu na W910i ili 5700.
Znaci, odabir je pao na 5230? Ponavljam, riskirat i uzet Satio neznam koliko mi se isplati... Sad znate tocno kako bi bilo ako bi uzeo satio, pa sad... Sumnjam da je on toliko vrijedan. A istice mi komplet 600 za kojih 12mj kad ce najvjeojatnije biti u prodaji po skoro duploj cijeni nize.
Jos bi volio cuti vasa misljenja sto na mom mjestu napraviti... Valjda je 5230 OK zamjena W910i/5700.
Hvala svima za odgovore i za buduce odgovore.
Oprostite na duljem postu ali pisem post u 'dijelovima' pa je mozda malo necitko.
Ma bolje si uzmi onda 5230 ionako će ti to bit sekundarni mob, a onda sljedće godine uzmi satio.
uzeo danas 5230... taman ju dobili
sto se moba tice... ocekivao sam nesto kvalitetniju izradu, kao i za N97.
mislim, mob je cijeli od plastike, skoro pa i N97 ima sve od plastike.
No dobro...
Nedostatke koje sam primjetio na mobu:
ekran gotovo nevidljiv na suncu;
SIM kartica se malo kompliciranije umece... i nelogicno chip ide gore umjesto dolje...
mogli su bar 2gb karticu dat... mislim, ima ih tonu na bacanje od SanDiska. Imam 4GB od xperie pa nije problem, nisam ni ocekivao karticu ali opet...
Najveci nedostatak (uz necitljiv ekran na suncu): nedostatak USB kabela.
Mislio sam da se sad uz svaki mob dobije USB kabel (pogotovo ovako, malo bolje/skuplje), kad ono, nema kabela (i rekla mi prodavacica). Zakomplicirali ga s posebnim NOKIA utorom za USB...
No dobro, ni to mi ne smeta tako. Imam od E66 (imao sam ga, prodao sam ga...) USB kabel pa nije problem.
Sve u svemu, mislim da ce odlicno posluziti za ono sto je namijenjen. Ekran me odusevio (nakon cookiea koji sam za 200tinjak kn kupio tek tako da vidim...). Idem sad lagano na njega kontakte, gps i sl...![]()
čestitam na kupovini
Imam 5230 vec mesec dana. Prezadovoljan sam telefonom! I kvalitet izrade je dobar, jeste od plastike ali kvalitetne- nista ne skripuce, sve je na svom mestu. Ne slazem se u vezi SIM kartice jer se VEOMA JEDNOSTAVNO stavlja! Vidim da si nezadovoljan prodajnim pakovanjem jer nema microSD, USB kabel ali koliko para toliko muzike, da sve to ima cena bi bila veca!
Telefon je ODLICAN! Touch vrlo osetljiv, slika odlicne rezolucije i vrlo jasna...tel je brz... Ubacio sam Garmin i radi odlicno. SVE U SVEMU EXTRA TELEFON!
No comment...
Uzalud Vam trud sviraci,za drugog su dunje zute
...čestitam na izboru...
...pošto je trilema riješena :![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks