gi simnav site mapi so bea na linkot sto e gorenaveden bea 3 site tri gi probav site tri se razlicni ali site tri ima samo glavniot avtopat i nekoi bulevari vo skopje dr nema
Danas sam isporobao IGO na HTC Hero-u od Rijeke do Ljubljane i mogu reci da meni radi puno bolje od Copilota.
Cak sam stavio 3d teren, i radi bez greške. Moram priznati da me brzina prikaza navigacije oduševila, glatko i bez zastajkivanja... jedino malo šteka u meniu, ali ništa više od Copilot-a.
A čini mi se više user friendly.
SAČUVAJTE ŽIVCE I OČI VAŠE DJECE.
Vi imate Sony Playstation, ja imam vrijeme, znanje i iskustvo. Za simboličnu naknadu prelazim i najteže nivoe.
Eto moje prvo navigiranje u zivotuisao sam do pumpe malo splavit auto pod mlazom i usput sam iz zabave ukljucio iGo. Mob je bio na sredisnjem grebenu izmedju pepeljare i mjenjaca, tako da nisam bas mogao zuriti u ekran i nisam vidio koliko fino/grubo scrola cestu.
Posto sam nakon pranja isao malo provozat da posusimm auto naravno da sam iskoristio priliku i isao dalje od cilja i tako varao navigaciju, no sva tri puta se uspjesno re-rutala. To je sve bilo u krugu 2-3 km od cilja. Kruzni tokovi su svi oznaceni, jedino nije OMVova benzinska na kojoj sam bio, a izgradjena je prije kruznog toka.
Kad dolazim na neko skretanje, imam dojam da upozorenja kasne kojih 50 metara, pri brzini 60-70 Kn/h a kad sam stigao na cilj, tocno me obavijestio :-) Ako je to sve OK, nemam prigovora na sporost, ionako nisam isprobao ostale navigacije pa se nemam na sto bunit.
Ljudi!
Moja iskustva su slijedeća;isprobao puno navigavija počeo s Garminom,Sygic,Co pilot i sam Igo.Morate razlikovati dvije bitne stvari to su sam softvare tj sučelje a drugo je karta koju je pisala neka firma za samu navigaciju.
Najbolje ćete to prepoznati ako ukucate nekakvo selo koje ima recimo pet do deset kuća i dobra navigacija bi ga trebala naći.Igo i sygic gps navigacije imaju vrlo dobre i slične navigacije za koje je mape radila firma teleatlas (najopširnije su) a samo sučelje za moj pojam je jednostavnije na Igo-u iako oni koji vole opširnije sučelje će dat prednosti sygicu.Garmin koji je dugo vremena bio jedini s adria route kartom (karta za hrvatsku i regiju) je užas od karte jer ima samo veće gradove
Jedino što je meni jako drago da nema potrebe kupovati externu navigaciju nego je dovoljna navigacja na mobu pogotovo ako je touch pa ima veći ekran
mislim da je ovo uputstvo vishe nego dobro plus su sve mape tu
http://www.red-gsm.net/t45335/#post140802
zgrabio sam danas samsung galaxyja da probam igo malo, sta reci sve sto sam probao od garmina,sygica,copilota,ndriva je smesno u odnosu na igo navigaciju za instalaciju treba 2 minuta a mape su odlicne nego me zanima jel bi proslo to sve na htc magicu? on je 320x480 a ovde se navodi Requirements: Android OS based device with HVGA resolution (480x320 pixels)
HVGA rezolucija je jedno te isto, i Galaxy i Magic imaju ISTE ekrane, HVGA samo može biti vodoravno i okomiti orjentirana, dakle kad zakreneš svoj mobitel za 90 stupnjeva, 480x320 magično se pretvara u 320x480.
Dakle da, radit će i na Magicu.
Mislim da brkas mogućnosti software-a i mapa, ne mozes za software reci da je los, ako nema nekog sela na mapi. Ni najbolji software nece moci nista ako imas staru mapu.
I kako mislis da je adriaroute uzas od karte? Adria route je imao probleme sa Garminovim softwareom na mobitelima, jer nije mogao naci neka sela. a kad bi ih isao potraziti rucno na karti, vidio bi da su tocno tamo gdje bi trebal biti. Dakle nije greska na karti, nego u software-u.
A ovdje govorimo o navigaciji za android. Gdje se izbor trenutno sveo na IGO8, Sygic i Copilot.
Da je i Garmin u igri, ja ne bi uopce razmisljao, i stavio bi Garmina jer se meni najviše sviđa. Dok se mojoj djevojci više sviđa IGO, a zajedno smo se gubili i sa jednim i drugim software-om.
Tako da mislim da je najbolje probati, i vidjeti šta vam paše.
Ako okreneš mobitel horizontalno, onda ima rezoluciju 480x320, a ako ga držiš vertikalno, onda ima 320x480. Tako da samo pripazi kako držiš mobitel kad instaliraš software,i biti ce u redu
SAČUVAJTE ŽIVCE I OČI VAŠE DJECE.
Vi imate Sony Playstation, ja imam vrijeme, znanje i iskustvo. Za simboličnu naknadu prelazim i najteže nivoe.
Link gde se moze skinuti verzija koja dobro radi iGO My way™ cracked by JetMouse
http://multigps.ru/showthread.php?t=264
karte http://www.navngoigo.webatu.com
![]()
sve ima na
http://www.red-gsm.net/t45335/
plišani
?-------------?
Da li IGo za android podržava skinove? Ako da koje?
Pozdrav svima!
Imam pitanje vezano za iGO. Da li se može dodati neka međutočka na zadanoj ruti? Konkretno, iz Čakovca, kad postavim kao odredište Seiersberg (Austrija), iGO me vodi prema Mariboru na autocestu i onda prema Grazu, odnosno Seiersbergu. Ako isključim autoceste, onda me (logično) ni po Austriji ne vodi po autocesti, što je OK. Međutim ja želim izbjeći slovenske autoceste i ići samo po austrijskoj. To npr. u Copilotu mogu lako napraviti tako da uključim autoceste i još dodam 1-2 međutočke (opcija "Plan or edit trip" pa onda "Add stop") i vodi me točno po putu kojim inače hodam. Zanima me da li postoji nešto slično na iGO pa da testiram kako će raditi, dosad sam samo isprobavao okolna mjesta. Ne znam koliko je bitno, mobitel je Pulse, iGO je 8.4 verzija....
Zahvaljujem
iGo podržava samo jednu međutočku, što je imho totalno bezveze..
Ja sam složio rutu za Austriju bez ijedne vinjete preko Sygic Mobile Maps. To mi je najdraži gps za sada na androidu jer radi najbrže i postavlja me točno na karti ali karte za HR nisu nešto.. U Zagrebu fale ceste sagrađene prije više od godinu dana!
Pretpostavljam da se ne daju koristiti neke druge mape koje recimo iGo koristi..
Jučer sam baš išao iz Zagreba za Krapinske toplice (znam put ali baš da vidim):
Copilot nemam jer mi se ne skida 2giga EU karti kad mi ne treba dalje od Austrije
iGo 8 nije našao ulicu koja mi treba ali karta je bila ispravna do toplica
Sygic mobile maps ima ulicu, ali pola cesti nema na putu do tamo hehe
Ja sam probao i sa Sygicom, ali samo bližu okolicu i primijetio sam da nema baš detaljne karte, iGo mi je recimo puno bolji u toj istoj okolici.... Al čekam sad pa da probam sva 3 na malo dalje rute pa da vidim kako će se ponašati![]()
Zašto netko ne napravi poseban post za igo navigacviju??
ono upute za instalaciju i linkove!!!
Hvala onome koji se potrudi!!!
malo googla i sve je tu...
http://www.red-gsm.net/t45335/
sta sa nama koji imamo recimo 480 x 854 pixels?Requirements: Android OS based device with HVGA resolution (480x320 pixels)
Vidim da neki linkovi mapa sa red-gsm foruma ne rade, pa ću postati još jedan izvor najnovijih 2009.12 mapa.
Linkovi se redovito ažururaju.
http://www.filefactory.com/f/a6fc0bef967e8ddb/?page=1
Može li netko provjeriti na svojoj IGO instalaciji postoji li Vinogradska ulica u Zagrebu?
Meni ne postoji, nalazi mi neku Vinogradsku u Kašini ili tako negdje. Pa da znam je li
problem u kartama koje imam ili se radi o propustu na svim verzijama (mislim da imam
relativno novu verziju Navigon karata).
Bookmarks