KUHANJE CUSTOM ROMOVA
potrebno vam je slijedeće
1. visual kitchen :
najpoznatije su Vistang i ervius
2. hspl na uređaju ili uspl, ali ako radite sami svoje romove bolja solucija je hspl
3. visual kitchen možete skinut ovdje ERVIUS-->http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=469420
VISTANG-->http://forum.xda-developers.com/show...al+Kitchen+PRB
4. trebaju vam djelovi odnosno OEM SYS EXT ROM
objašnjenje što je oem , sys i ext --->pretražite xda developers...
ugl ext su paketi kao npr. opera manila itd znaći ne originalni od m$
sys su tasks , notes, titanium, office itd. znaći aplikacije koje dolaze u svakom winmo mobaću
oem tu su driveri i registry
rom to je base rom odnosno ono što ti se pokaže kod butanja 1.61 ili 1.66 2.02 itd...
5. sad kad imate kuhinju sada možete sami dumpat rom pa dobit te exe sys oem i rom foldere sa odgovarajućim paketima
ili možete koristit već gotove kuhinje link link2 link3 link4
5.1 rom dump---> da bi mogli uopće to napraviti treba nam originalni rom kojih ima na xda-devs ili htcpedia
kad ga skinete imate neki exe fajl. taj fajl trebate preimenovati u rar ekstenziju i odpakirrat ga u neki folder
u tom folderu će između ostalog biti i fajl koji se zove RUU_signed.nbh
e sad ako radite rom dump u Vistangovoj kuhinji onda:
1.kliknete na BuildOS_Utility.exe
2.Tools--->Dump rom--->Dump nbh i onda selektirate taj RUU_signed.nbh
3.Tools--->Dump rom--->Dump nb--->Dump 800 i tad selektirate os.nb
4.sad imate folder IMGFS u kojem imate ROM,OEM,SYS s obzirom da u OEM imate i ext pakete
jednostavnija je procedura u erviusovoj kuhinji:
1. pokrenete Erviuskitchen.exe
2. kliknete "dump nbh/nb/payload
3. to je to on vam u folderu dum posloži sys ext oem i rom foldere spremne za kuhanje
možda vas je ovaj dio sad zbunio al u biti možete ga slobodno i preskočit, jer ima tona paketa oem sys ext... na xda samo treba tražit
6. e sad dalje je experimentiranje sa različitim buildovima i paketima... vrlo važan post o sys paketima
i njihovom objašnjenju http://forum.xda-developers.com/show...66&postcount=5 tako da znate što možete maknut a što ne
7. ja ću još dodatno opisat neke stvari vezane uz sys pakete... (ovo pišem da poslije ne zaboravim)
8. ugl . možda vam se sad ćini teško ali je jako lagano i ne treba vam neko veliko predznanje...
9. ako želite portat neki sys recimo 21889 na 1.66 rom koji inaće ima sys 21860 onda morate cijeli dumpani sys folder zamijenit sa starim , ali uz to još i slijedeće
foldere MSXIPKernel i MSXIPKernelLTK iz ROM direktorija
ja ću uploadat svoju kuhinju na shared RS acc već sređenu samo bez EXT direktorija (jer ima ~300mb) pa ćete vrlo jednostavno moć kuhat svoje romove ćim skinete kuhinju...
zanći kad kopirate ext direktorij samo označite koje pakete želite/ne želite i stitnete "play" i to je to rom će bit gotov kroz nekih 5min
moja kuhinja http://rapidshare.com/files/343053596/cafemobile.rar stavljena je na traffic share tako da ju svi možete skinut bez ćekanja...
EXT možete skinut ovdje http://rapidshare.com/files/33540525...WM6.5_21889.7Z to nije moj link ali koristim većinom te pakete...
preuzeto iz ove teme http://forum.xda-developers.com/show...hlight=kitchen
ako netko ima nekakvih posebnih pitanja nek posta i odgovorit ću, naravno ako budem znao
p.s. ja isto tako još učim i stalno čitam i ispitujem iskusnije od sebe o stvarima koje ne znam... tako da ne postoji glupo pitanje već samo glupi odgovor![]()
Zadnji uredio hek99 : 29-01-2010 u 21:49
ako itko ima kakav prijedlog, dodatne iformacije molim vas da postate ovdje...hvala![]()
Samo ovako, jesu ovi EXT samo za Leo ili...?
i predpostavljam da je postupak identičan za svako kuhanje ROM-a?
HC4L
da postupak je isti za svaki rom... ext se uzima iz roma za hd2 u našem slučaju.. jer recimo manila ili opera za hd2 (wvga) nije isti kao za diamond (vga) itd. pogotovo što se hd2 razlikuje i hardverski od prijašnjih htcova... u biti opera bi još i išla (osim pinch to zoom) ali većina nebi...
sami možete napravit rom dump i od tuda uzet ext ili skinut neku od kuhinja gore i od tuda ga uzet...
ja ću još postat neke malo tweakane pakete kao npr opera - 9 umjesto 3 taba itd... i naravno reći ću kako se to radi tako da možete sami dorađivat što god želite...
EDIT:
najvažniju stvar nisam reko... sve se može portat s jednog roma na drugi samo to zahtjeva malo vremena... ima puno tutoriala na xda devs.
Zadnji uredio hek99 : 29-01-2010 u 23:13
Hek 99, nažalost pokušao sam, ali izgleda da nisam dobro sve shvatio.
Za danas odustajem!
Pitanje?
Dakle, sve što si naveo ide u jedan folder, u kojem se sva radnja i odvija?
Kako najjednostavnije ubaciti u rom kontakte i već registrirane programe (na određeni username)?
Dosta mjenjam romove, pa bi htio napraviti base rom, sa svim što mi treba.
kontakte u svakom slučaju preko activesynca ili myphone-a , ako ne mijenjaš base rom onda možeš i napravit samo backup pim.vol
registrirane programe neke je lakše neke teže ubacit... ima na ppcwarezu thread o tome...
uglavnom ja koristim sashimi, dakle ti možeš instalirat program na storage card i onda napravit backup svog registry-a (nakon registracije) i foldera application data. sa sk toolsima možeš provjerit koje je registry-e i fileove program instalirao i gdje!
nekada to ne funkcionira, tako da trebaš probat... najjednostavnije je koristit precracked aplikacije
u svakom slučaju pročitaj na xda-devsima ovaj thread o sashimiju
ja kad flashiram rom , imam sve svoje programe i postavke nakon 3min![]()
Zanima me dali mora uredaj recimo moj HTC HD biti povezan sa kompom da bi skuhao rom ili se to moze napraviti i bez uredaja. Pozdrav.
Zadnji uredio saletije : 05-02-2010 u 17:32
Pozdrav
Evo mene jos jednom, sa par pitanja. Naravno rekao si da ne postoje glupa pitanja nego samo glupi odgovori. malo mi se kod kuhanja romova mijesaju stvari, pa bih htio to razjasniti.
1. Instalirao sam ervix kuhinju i prilikom pokretanja mi javlja da nije pronasao sys, oem, tools itd.
2. Dali trebam skinuti sys i onda ga ubaciti u ervix ili sto?
3. kako cu vidjeti izgled roma ako ga ne prebacim u uredaj i koja je mogucnost da brickam uredaj?
Evo hvala ti na odgovoru.
1. znaci da nisi stavio sys ext rom i oem u folder gdje se nalazi kuhinja
2. imas vec namjestene ervius kuhinje na xda-u samo trazi kitchen na hd2 forubu i to je to
3.izgled ces vidjet samo kad ga flashiras... ako si stavio hspl jako ga tesko mozes brickat, jer ako nesto pode po zlu samo udes u bootloader mode i stavis neki originalni ili bilo koji drugi rom.
p.s. na moru sam pa pisem sa moba...
e ovako, imam i-mate ultimate 8150 i trenutno WM 6.1 na njemu...
da li je moguće kuhati rom za njega i na koji način ili je to rezervirano samo za HTC?
hvala![]()
Ja imam jedno pitanje !!
Kako napraviti backup vec postojeceg fabrickog rom-a ako nam kuhani ne odgovara da mozemo vratiti fabricki????
Pozdrav ljudi!
Evo me nakon dugo vremena i ovdje
Ovako, trenutno posjedujem Omniu I900 i htio bih se prebacit na WM 6.5.x . Sve programe imam, princip razumijem, ali imam nekoliko pitanja.
Najvažnije, može li se flashati (ili sad po novom, kuhati) recimo verzija softvera XXHI5 na DXXI5 i druge?
Ako netko ima dobar tutorial, znači sve od A-Ž (može i video tutorial) neka posta, bio bih mu jako zahvalan![]()
CARpeDiem*
Bookmarks