Pod broj 1 to je opće poznata prijevara, tako da zaboravi na sve ovo!
Brat hoće iphone i naletio je na ovaj oglas na Njuškalo.hr:
http://www.njuskalo.hr/apple-iphone/...d-oglas-868242
Konkretno, zanima ga Iphone 3g 8 gb.
pošaljem ja tipu upit za cijenu sa poštarinom i ostale pojedinosti i odgovorio mi je ovo:
Hello Sir,
We have the Apple Iphone 3G 8GB still available for sale.
The Apple Iphone 3G 8GB sell for $230usd including shipping to you in Croatia?Are you making the purchase now?
Shipping is through UPS/Fed Ex and delivery is just 3days
It is simple to buy, all you have yo do now is, simply get back with the below details as arranged.
*Full Name
*Address to ship to
*Personal Phone Number.
So we can prepare your order.
Await your response.
Bobby'
nakon toga me traži za chat na gmailu i uglavnom mi stalno tvrdi da mi može paket poslati na kućnu adresu i da je carina uključena u ovu cijenu (prijatelj koji radi na carini mi tvrdi da nema šanse i da će mi cariniti sa 10 % + 23 % pdv + nekakvo skladištenje tako da se to dosta nakupi. Kad sam mu to napisao, on meni i dalje tvrdi da nemoram to ništa platiti jer je to uključenu u cijenu mobitela i da će mi paket doći Fedex pošiljkom na vrata (naravn kad mi ovi ogule kožu na carini)
Vidim da ima i HTC HD2 za 400 $, rekao mi je ako uzmem oba da mi je poštarina i oba uređaja 650 $, pitaj Boga, koliko će me ovi naši oguliti i koliko će to meni biti isplativo i na kraju krajeva da li će to raditi ili ne?
Zanima me sljedeće:
1. Da li će mi na kraju cariniti taj glupi Iphone ili ne? (znam da hoće ali moram pitati
2. Da ga i uzmem, da li je kodiran i da li se može odkodirati ako je kodiran?
Hvala na odgovorima.
Pod broj 1 to je opće poznata prijevara, tako da zaboravi na sve ovo!
Ne isplati se kupovati 3G iz Amerike.
Pošto ga ima i u Hrvatskoj već dulje vrijeme i cijena se dosta spustila.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
cuo sam da neki ne mogu aktivirti bluetooth ako je iz ametike (wtf???) i ja sam nesto po cijeni od 5$ platio 50$ (again... WTFFF??????) tako da je PRIJEVARA! Bolje da si demis to u tmobileu...
One day, sky went blue...
joj daj nemoj biti glupnema dzabe ni u stare babe...
ak hoces ajfon ima sasvim dovoljno pouzdanih HR dilera i cijenu su skoro kod svih jednake za nove telefone:
3g 8gb cca 2000kn
3gs 16gb cca 2900kn
3gs 32gb cca 3300kn
to je muljavela.... a što se tiče carine. to ti je prijatelj točno rekao
kada nekaj misliš kupiti iz amerike, onda svakako traži da šalje sa USPS
tada ako carina otvori paket onda su daleko manji troškovi nego da se šalje s Fedexom , tnt-om ili DHL jer te oni oderu ko![]()
...rkoren5 - ali stvarno moraš biti - ne znam kako da kažem - da povjeruješ ovakvim tipovima oglasa - pa obrati pozornost na kontakt podatke na njuškalo.hr ...
...zatim - kog vraga ideš kupovati u SAD kad ga ovdje također možeš nabaviti...
...ovaj oglas je dobro znana prevara i dobro je što si se prvo obratio ovdje da ti ukažemo na to - jer lako si mogao ostati bez novca...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
OK, zaključeno je da je stvar u muljaži. Sad, hoće li netko biti toliko hrabar, da ne velim blesav da pokuša naručivati robu preko takvih oglasa - samo naprijed.
Daljna rasprava je nepotrebna. Zaključavam.
Bookmarks