Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tehnički problem (valjda) sa vipovim modemom

Pozdrav! Imam ovaj vipov stick za mobilni net (mobile carnet ) i uglavnom zadnjih para dana imam problem jedan a to je da kada svijetli tamnoplavo( UMTS) mi veza crkne na bar 5 minuta , katkad zaglavi i moram restartati komp jer mi se veza nece da "odspoji" a kada svijetli tamnoplavo (HSDPA?) sve radi kako treba. Preko njihovog programa se nisam mogao spojiti nikada nego to radim preko windowsa direktno , ali njihov program je uredno u pozadini da nađe mrezu sto je jos jedan problem koji nisam uspio rjesiti ali je radilo u redu do sada.

Ako ima netko nekakav savjet slucajno , pomozite , jer nemam bas ugodna iskustva sa vipovom sluzbom za korsnike.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zadnjih dana imaju izgleda velikih potekoca sa tim netom.Evo ja ti se nalazim par metar od njihove bazne stanice...zapravo nalazi se tri koraka od mene i stalno se veza prekida te isto tako ne mogu se odspojiti kada veza pukne.Dodje mi da otidje u tu sobu gdje im je BS i da je iskljucim i dok ne donesu opremu za UMTS da ih ne pustim da je ukljuce
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao croreiki_ Pregledaj post
    Pozdrav! Imam ovaj vipov stick za mobilni net (mobile carnet ) i uglavnom zadnjih para dana imam problem jedan a to je da kada svijetli tamnoplavo( UMTS) mi veza crkne na bar 5 minuta , katkad zaglavi i moram restartati komp jer mi se veza nece da "odspoji" a kada svijetli tamnoplavo (HSDPA?) sve radi kako treba. Preko njihovog programa se nisam mogao spojiti nikada nego to radim preko windowsa direktno , ali njihov program je uredno u pozadini da nađe mrezu sto je jos jedan problem koji nisam uspio rjesiti ali je radilo u redu do sada.

Ako ima netko nekakav savjet slucajno , pomozite , jer nemam bas ugodna iskustva sa vipovom sluzbom za korsnike.

Ja se konstantno spajam preko toga. problema nemam. Vidim da si slucajno malo pobrkao boje. (HSDPA-svijetloplavo).
    Ja ti savjetujem da modem, stick odnosno sto god imao probas testirati u drugom kompu. Nebi vjerovo ali razlike su prevelike.
    Pitanje, dva.
    Kakav komp koristis? (lap ili stolni?)
    Koji tocno je modem? (model i proizvodjac)
    dobar grah daleko se čuje

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
    Zadnjih dana imaju izgleda velikih potekoca sa tim netom.Evo ja ti se nalazim par metar od njihove bazne stanice...zapravo nalazi se tri koraka od mene i stalno se veza prekida te isto tako ne mogu se odspojiti kada veza pukne.Dodje mi da otidje u tu sobu gdje im je BS i da je iskljucim i dok ne donesu opremu za UMTS da ih ne pustim da je ukljuce
    Ja sad ne razumijem?!?
    Ne mozes se odspojiti kada veza pukne?! Ako je veza pukla onda se nemas od cega odspojiti, barem ja to tako shvacam.
    A to sto ti je bazna tri koraka od tebe ne jamci niti brzinu niti kvalitetu konekcije. Mozda nije UMTS bazna, a ako nije onda na GPRS/EDGEU mozes stavit prst u uvo i pjevat da ne places zasto se uopce spajas preko toga.

2G i 3G u data prometu su neusporedivi.

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije UMTS BS...nego dodje mi da im je iskljucim pa neka cvile dok ne dobiju dozvolu za dolazak do njeSto se tice odspajanja, ne mozes se odspojiti preko one tipke ( virtualne ) u softweru od sticka, vec samo na nacin da izadjes iz kompletnog softwera.I onda kada se ponovo spajas trazi 100 godina mrezu.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako imas Huawei modem (stick) skini Mobile Partner program i spajaj se preko njega.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S4
    Operater
    HT
    Godina
    49
    Bodovi
    15.822
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.822, Nivo: 30
    Bodovi: 15.822, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja imam prblem kod spajanja na Tele 2. Nakon 10 sekundi od spajanja linija pukne i krene se opet samo spajati. Da li još netko ima takav problem???

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da zna biti do kompa problem. Kod mene na novom kompjuteru (3-4mj, win 7) zna radit probleme taj Vip modem (preko Vipme carneta). Pukne veza, zamrzne veza, odspoji se sam, neće se odspojit i tako to....dok na netbooku eeepc (win xp)radi kao curica! Mislio sam da je pokidan uređaj ili nešto...ali u netbooku radi savršeno. A općenito, kad god mi se nešto zblesira u vezi interneta (t-mobile/vip), lijepo se ulogiram na linux i tamo radi sve UVIJEK.
    Isprobaj neko vrijeme na linuxu (ja ubuntu koristim) uređaj. Na drugom kompu, drugi usb utor...(znaju se konektori za usb "istrošit", olabavit, neznam kako bih to rekao...tako meni usb memory stick gubi kontakt, struju pa se plug in/out...a na drugom kompu radi savršeno (i na drugom usb utoru)

Još jedan čini mi se veći problem je taj vodafone network manager ili što već...probaj posve bez njega! Ručno napravi konekciju.
    Eh da, probaj bez carneta...nekad mi preko carneta šteka, ali zato po vipu samom ide glatko (duplo skuplje...)

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok , prokljuvia sam da se ovo događa samo u ovoj igri , heroes of newerth , ali jos uvijek ne razumijem zasto , u drugima radi sve ok bez disconnecta , tocnije ne prelazi na gprs , ali u ovoj je samo pitanje vremena kad prijeđe na zeleno i sve ode kvragu.
    cak sam isao unlockati modem i prebaciti program na mobile partner ali opet ista stvar , kao i zamjenu portova. da probam nabaviti drugi modem , vidim da ekipa prodaje po 80 kuna na njuskalu?

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imaš u vipu za 130kn ili maksimalno 150kn. Ja uvijek vjerujem novom - nije velika razlika u cijeni! Probaj s malim programom NetWorkx se spajati i raskidati vezu. ( http://www.softperfect.com/products/networx/ ) Ja ga odnedavno koristim. Broji internet promet, besplatan je i na hrvatskom....odličlna mala stvar! Uzeo sam ga da mi broji promet, ali je ispalo da mi je i riješio jedan problem na stolnom kompu - sada mogu iskopčati vip usb stick za internet i ponovno ga spojiti bez restarta. Prije sam uvijek morao restartati komp ako sam isključio usb modem da spojim usb stcik memorijski...javljao grešku neku. Vodafone mobile connect program sam podesio da se ne pokreće automatski kada uštekam usb modem. Isto tako i T-mobile stick za internet. Sada imam taj programčić i na netbooku i na stolnom kompu. Brže se spoji, brže odspoji, nema problema nikakvih i broji promet... Taj programčić koristi već postojeće veze - samo se u njemu odabere npr. koju vezu da prati, broji promet. Isto tako se pri spajanju samo klikne preko koje da se spoji. Može se spojiti i onim standardnim u win 7 kod sata povezivanjem...

Što se tiče signala, taj stick bi možda bilo dobro staviti negdje na duži usb kabal pa na prozor ili neko više mjesto...ja kad ga stavim u ćošak na komp zna nekad pozelenit pa se vrati plavo i sl... HSDPA zna tako varirati ako ima nekih prepreka!

A što se tiče biranja GPRS/HSDPA mislim da postoje postavke u vodafone programu da bira samo UMTS/HSDPA signal. Defaultno je na Automatski.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. problem sa monitorom(valjda)
    By Ifrit in forum Stolna računala
    Odgovora: 28
    Posljednji post: 20-03-2008, 16:29
  2. Problem s modemom...
    By stigma in forum Stolna računala
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 10-04-2006, 22:36
  3. Audi Q7 - tehnički podaci
    By Drug Mile in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 43
    Posljednji post: 28-12-2005, 02:54
  4. problem sa siemens a 100 USB modemom za DSL
    By Bumbislav in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 07-12-2005, 22:28

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove