I ovo će u Android podforum vjerojatno(iako bi trebalo i posljednjih desetak tema)
Specifikacije odlične, samo je pitanje hardware, procesor će bit vjerojatno 1GHz, ali ram-i.
Ekran će bit kapacitativni?
U pripremi je još jedan RAZR
ovaj put je to android smartphone, debljine samo 9 mm
poznati specovi:
android os + custom ui
4.3 inčni ekran 850x484 piksela
8mpx kamera
video snimanje: 1020p
hdmi
i to je to što se zna...
"slika" je tu:
imam par veza preko foruma iz motorole, i ovaj uređaj uistinu postoji, i bit će u najmanju ruku impresivan
od 6.1. je CES (najveći sajam elektronike), gdje će motorola imati press konferenciju, te se predviđa da će predstaviti još 2 android uređaja
izvor za shadow:
http://www.engadget.com/2009/12/31/p...iwanese-forum/
i ces:
http://www.boygeniusreport.com/2009/...o-new-devices/
Zadnji uredio pajo2 : 01-01-2010 u 21:46
I ovo će u Android podforum vjerojatno(iako bi trebalo i posljednjih desetak tema)
Specifikacije odlične, samo je pitanje hardware, procesor će bit vjerojatno 1GHz, ali ram-i.
Ekran će bit kapacitativni?
da, stvarno molim modove da se izjasne oko te motorole što ćemo i kako ćemo..
u 2010. će biti preko 20 android modela kojih će izbaciti na tržište, pa sad dal to ostaje u ovom forumu, ili se posta pod android?
a što se ekrana tiče, da kapacitivni je, naravno..
proc bi trebao biti snapdragon, al se ništa konkretno još nezna
Nadam se da će se kroz skorije vrijeme i to riješiti. Tj. vodstvo izijasniti o tome, pitanje je postavljeno.
a sada ono vezano za uređaj,
Kažeš vriti Android. Znaš li koji? Odnosno ako mi možeš provijeriti informaciju o točnosti koji će OS biti na njemu, pošto sam na jednom site-u pročitao o mogućnosti i WM7 kao opetrativnog sustava, ili ili (WM7 ili Android)?
HC4L
u biti se još nezna
opcije su ili android 2.1 ili win7
šuška se da je motorola sklopila i ugovor sa microsoftom, pa da će napraviti prvi uređaj na windowsima 7 - nešto slično kao i sa milestoneom za android 2.0
al stvar je da se još dvoume oko hardverske platforme, točnije dali će raditi na cortex a9 tehnologiji (isto tako nema je još na tržištu,a potrebna je za 1080p snimanje - a8 nema tu mogućnost), i u slučaju cortexa će biti android 2.1 vjerojatno, a ako odaberu snapdragon onda bi trebao biti mob sa windowsima 7...
al bude leakalo uskoro još toga, tako da ćemo znati točno sve
ja si sve mislim da će ovog također zahvatiti android, a da će windows još malo pričekati. možda negdje sredinom ove godine izađe nešto na windowsu.
Čini mi se da je Android prevladao, odnosno da će uređaj biti pogonjen na verziji Android 2.1.
HC4L
kako si znao?
da..točno je, bit će na androidu, uz to evo i još nekih detalja:
Some generic info I received recently on this device for all interested.
1: It is full touchscreen, but can't say about multiTouch as the unit they saw was in rough form still.
2: It does have a 4.3" screen. It also has HDMI cable for true 1080 output, not sure if it is 1080i or 1080p tho. I'm also not sure there is a USB port also on it as they didn't say anything about it. So the HDMI plug may cover it or not for charging, and hooking up to a comp and so forth.
3: Device is only about 3/8 of and inch thick.
As for hardware I asked but did not get any specific info but if I had to guess it has got to be updated to either Snapdragon or Tegra if it is going to have a 4.3" screen and be able to playback in 1080i/p.
Bio sam u kontaktu s jednim od CEO
Nije nego evo i nepotpunih specs.
...vidim imaš ti svoj unique source za Motorolu?
HC4L
Evo i na gsmareni:
http://www.gsmarena.com/motorola_shadow-3092.php
![]()
^ ovo gore je droid2, ne shadow(iako se i dizajn njega puno promijenio)
al pojavile su se i prve live slike tog čuda...stvarno je nevjerojatno tanak...8.9mm samo :O
![]()
Evo malo sviježijih specs:
The Motorola Shadow is expected to hit Verizon Wireless in June
- Android 2.1 (vrlo vjerojatno 2.2) with MotoBlur and “7 homescreens”
- GPS
- WiFi: 802.11b, 802.11g, 802.11n
- HDMI and USB ports
- FM radio
- 8MP camera with dual LED flash and 720p video recording
- 512MB RAM
- TI OMAP 3630 CPU (at 800MHz?)
- PowerVR SGX530 GPU
HC4L
Čovječe koja mrcina, tek sam sad vidio taj shadow. HDMI? Pa to još jeftini HP laptopi nemaju![]()
![]()
da, bit će to jako dobar mob...posebno taj novi omap proc koji je u 45nm
tu je usporedba 3430 (milestone) i tog novog chipa
http://www.youtube.com/watch?v=lQQM3w8atsM
Da, a i GPU je tu... ono sto uvelike dize performanse, cak i s duplo manje RAMa i dlabijim CPU. To ce letit...
ovih 512MB rama zvuci sexy![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
eto ga
od originalnih specova, jedino je ekran smanjen na 4.1", i nema 1080p snimanje, već 720p
i da ne otvaram novi thread, u pripremi je još jedan high end android
ovo su specovi:
12 Mega-Pixel Camera With Xenon Flash And Led Flash (For Night Time Video Recoring)
FULL HD 1080P Video Recording
With HDMI Port
3.5 MM Jack
On Board 32-GB Memory
With Hardware Keyboard Like Droid/Milestone
And With Android 2.2 Froyo
4.3 inch Screen.
Zadnji uredio pajo2 : 22-05-2010 u 23:36
Pretjerane specifikacije za kameru.
Mislim da će ipak završit sa 8 mp i bez xenona i 1080 p snimanja.
Ako je to ipak istina, stvarno skidam kapu Motoroli. Milestone ih je digao iz pepela, a ovaj će ih samo afirmirat![]()
Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php
Poslije Shadowa?
A joj, to bu umobolno dugo čekanje![]()
Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php
Manje bitna je pikselaža, više bitan senzor i softver kamere. 8MPX je reza dovoljna za HD, ostalo je samo brutala. 4.3 ekran je veliki plus. ali već polako mislim da to izlazi iz ranga mobova. mislim, počet će proizvoditi tablete. to je i više nego dovoljno za mobitel, ne treba ići dalje od toga. po mom mišljenju.
nemaju veze ni pikseli kamere sa rezolucijom videa
HD (720p) što će imati ovaj shadow je 1280x720, a to je daleko manje čak i od 5mpx
za hd video je najbitniji procesor koji mora odrađivati ogromni broj podataka u sekundi..
dakle evo primjera:
neka snima 30 fps, pri hd rezoluciji je (i pretpostavljam da je video u boji):
30 * 1280 * 720 * 3 - to ispada oko 10MB/s podataka, a to je stvarno ogroman broj za obrađivanje
a sad zamisli još sljedeće generacije procesora koji izlaze krajem godine, gdje će biti 1080p snimanje (1920x1080) - to ti je otprilike 25MB/s
a praktički prije 5-6 godina smo imali mobitele s crno bijelim ekranom i procesorima koji su mogli obrađivati možda 50ak kb podataka u sekundi![]()
Bookmarks