E neznam jel to baš tako ili oni besplatni su samo za 091 prema 091 majstore...
Može pitanje meni cura(vip) ima besplatne pozive prema meni koliko god hoce s tim da joj se naplati uspostava poziva 0,29 ili tako nešto a moremo pricati 2h i sad ja uzmem tomato aktiviram opciju i nazove ona mene i puni mi racun za 120kn po pozivu (2h) e tu stvarno niko osim mene ne dobiva hahah![]()
E neznam jel to baš tako ili oni besplatni su samo za 091 prema 091 majstore...
al Tomato je 092 kolko nam je vecini poznato!?
dobar grah daleko se čuje
Je 092. To je kao vipovo ali oni nebi stavili da je besplatno, bar tako mislim...nema računice!
Ovo je kao stvoreno za plaćanje parkinga!!!
Za potrošenih 60 minuta s pričalice se plati 21 kuna a na Tomato se dobije 60 kuna!!!ostaje 39 kuna besplatnog parkinga![]()
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
da da![]()
![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Je imate pravo pogrišija sam nisam razmišlja o tomeali što se tice punjenja sa vipa na tomato nema smisla jer tomato ionako ima pozive 0,50 po minuti (u normalnoj tarifi) tako da ako sa 50kn napuniš tomato na 100 ne dobiješ ništa jer si isto toliko mogao pricati da nisi ukljucio opciju dolazni pozivi ili kako se vec zove isplati se samo ako te neko slucajno nazove pa ga zadržavaš haha
![]()
koliko ja znam pozivi u normalnoj tomato tarifi su 0,29 kn/min, tako da se ova tvoja gore opisana situacija možda čak i isplati. Ak niš drugo, parking te ispadne 3x jeftiniji![]()
hehehe , da, harasho je u pravu, za mobitel se najviše može iskoristiti 18000 T Club bodova..
s fiksnog ne zovem, jer ga nemam, i ne treba mi, a sve da ga i imam, ne bih zvao ovaj novi koji dolazi s njega, kad je tomato već tako velikodušan...![]()
btw, provjereno, ja na tomato računu imam već 430 kn,sve radi, nema ograničenja, barem zasad... ako ne ukinu promociju zbog mene
![]()
a to čisto sumnjam...![]()
Pa radi ICF-a ("interconnection fee").
Svaki put kad netko iz T-Mobilea nazove Vip, Vip naplacuje od T-Mobilea (odnosno prebija). Ova tarifa nije nista novo - znam da je prije par godina uvedena u Velikoj Britaniji, i u Austriji je bila ali se vise ne prodaje.
Nego, kad kazu "iz drugih mreza", to se ne odnosi na Vip pretpostavljam, inace naravno pusiona.
Da ce biti "loadera" - bit ce.
No opcenito to sa ICF billingom je po meni prilican shit, smisla ima na razvijenim trzistima, na malenim poput naseg stavlja malene (nove) operatere u nezavidan polozaj. To cesto zavrsi tako da regulator intervenira i sam propise vece ICFove u korist tog novog operatera. Alternativa je naravno ono sto je recimo i u SADu - da i onaj koji prima poziv "placa" taj poziv (odnosno da se troskovi dijele).
Dakle, ili monopol ili intervencionizam.
Monopol! !![]()
Zanimljiv tekst u Večernjaku.
Igraju li mobilni operateri prljavu tržišnu utakmicu kako bi ostvarili što veće prihode ili samo lukavo koriste sve tehničke i pravne instrumente koji su im na raspolaganju ne bi li pomeli konkurenciju? Na to će pitanje u slučaju već zahuktalog okršaja Tele2 i Vipneta morati presuditi regulator.
Zarada na račun Tele2
“Na tuđi račun” je tarifa Tomata, brenda Vipneta kojom korisnik dobiva kunu po minuti ako ga netko nazove.
– Istina je da što više korisnika matičnoj kompaniji donosi novac, no dolazni pozivi su oni koji stvaraju dodatni profit. Dakle, pojednostavnjeno, Tele2 plaća Vipnetu za sve pozive koje njegovi korisnici upute prema Vipnetovoj mreži, jednako tako i obratno, a isto vrijedi i za T-Mobile. Maloprodajne cijene tako su osmišljene da vrate uloženi novac, a usto promet unutar vlastite mreže donosi zaradu – kazao nam je Đuro Lubura, sudski telekomunikacijski vještak.
Cijena, dakle, koju Tele2 plaća Vipnetu iznosi 0,67 kuna po minuti i bilo koja korisnička tarifa iznad toga osigurava prihod, no Tele2, u želji da namakne što više korisnika, izračunao je da može ponuditi cijenu, primjerice, tarife Pričalice od 0,35 kuna po minuti, no s masovnim pozivima prema Tomato tarifi, Tele2 stvara gubitke jer u kalkulacije zasigurno nije ‘ubacio’ enorman promet prema Tomatu. Tomato tarifa tjera ih, kažu upućeni, zapravo da dignu cijene, što korisnici zasigurno neće pozdraviti.
Najednom blokada
Iako se čini jednostavnim nagovoriti nekoga da priča s vama i tako vam puni račun kunama koje ćete po istoj cijeni potrošiti, zapravo nema previše logike za pozivatelja. Ipak, dogodilo se da su se linije prema Tomatovoj novoj tarifi toliko opteretile da su razgovori otežani, a posebice se to odnosi na pozivatelje iz Tele2 mreže.
“Obveza svih davatelja usluga u telekomunikacijskom prometu je da osiguravaju adekvatni kapacitet linkova za povezivanje između operatera. Međutim, već više od tjedan dana traje blokada pojedinih linkova, čime dolazi do narušavanja cjelokupnog telekom prometa, a postavlja se pitanje radi li se o namjernoj blokadi jer problemi postoje prema samo pojedinim destinacijama. Uvjereni smo da regulator analizira trenutnu kvalitetu pojedinih mreža i uspoređuje ih s odredbama koncesijskih ugovora, a da će u slučaju njihova narušavanja poduzeti predviđene korake. S Vipove strane očekujemo da regulator osigura neometano odvijanje telekom prometa u najkraćem mogućem roku jer ista pravila moraju vrijedi za sve sudionike”, odgovorili su nam u Vipu.
Iz Tele2 je pak stigao odgovor: “Zbog tehničkih poteškoća na prijenosnim kapacitetima povremeno se pojavljuju problemi u uspostavi poziva prema 092 mreži, no intenzivno se radi na njihovu otklanjanju.” Pitali smo ih je li povećan promet prema toj tarifi te kakav imaju stav prema novom izazovu iz Tomata. No, nismo dobili odgovor.
Ipak, iz pouzdanih izvora doznali smo da je promet iz Tele2 prema Tomatu deseterostruko veći negoli kada nove tarife nije bilo. Budući da mobilni operateri, uz uvažavanje korisnika, ipak rade ne bi li ostvarili što veći profit za svoje dioničare, zapitali smo se tko zapravo zarađuje te kome odgovaraju tehničke poteškoće?
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
@pero vragec
Interesantan tekst ali i korisnici su ovce na ovcama! Pa kome se isplati puniti Tomato racuna sa Tarificom/Pricalicom za 0,35kn/min. kad opet Tomato korisnik placa 1kn prema drugima tj. u ovom slucaju 1-0,35=0,65 kn/min.
Pa zar nije onda jednostavnije uzeti Tarificu/Pricalicu kod Tele2 i lijepo placati samo 0,35kn?!!?![]()
Zadnji uredio 10aLEX : 30-12-2009 u 13:57
@Sniper
Ali ovdje u tekstu spominju samo Tele2, a i ako su nekoga zvali prije na 092 ne vidim zasto bi sada doslo do puno veceg broja poziva prema 092!
Meni u tekstu sve upucuje na to da ljudi sami sebe nazovu da si "pune" racun!
Svakome svoje veselje, ali ja i dalje tvrdim da ljudi nasjedaju na reklamu, sa svakom minutom dobijes 1kn, a sto je cijena odlaznih poziva takodjer 1 kn/min. to se nigdje ne spominje. Ja bih onda radje uzeo Tomato 0,29kn/min. tarifu nego ovo sranje, a da ne kazem da sms prema inozemstvu kosta 0,50kn![]()
ovak...ja bih uzela novi tomato broj upravo zbog ove usluge, ajmo to tak rec...to bi mi bio 2.tomato broj, i ujedno bi ga koristila ISKLJUCIVO za placanje parkinga...dakle, nikakvi pozivi ili poruke...ne treba mi to...
razmisljala sam i ovak sam si to nekak zamislila
na tmobile imam 300 minuta mjesecno besplatno za potrosit, bez uspostave poziva...dakle za 0kn prema svim mrezama...na kraju mjeseca mi uvijek ostane cca 200minuta...pa sam ja mislila tih 200 minuta potrosit na taj 092 broj...s time bih dobila 200kn na racun, a to bih iskoristila za placanje plarkinga...
e sad me zanima, je li itko isprobao to?dakle, moze li se placati parking time, ili se mora potrositi na pozive/poruke?
takoder, u uvjetim koristenja sam procitala, da se te kune skupljene na taj nacin, stavljaju na poseban "racun" a onda tek obnovnom bonom bilo koje vrijednosti se pridodaje na normalan racun...
11. Bonus se pohranjuje na Bonus račun. Iznos na Bonus računu korisnik može provjeriti slanjem
SMS poruke sadržaja STANJE na broj 4111.
12. Uvjet za prebacivanje Bonusa sa Bonus računa na glavni račun je nadoplata bilo kojim bonom.
Nakon nadoplate računa bonom, cjelokupni Bonus se prebacuje na glavni račun, a stanje Bonus
računa se postavlja na nulu. U trenutku prebacivanja Bonusa na glavni račun, korisnik će biti
obaviješten SMS porukom.
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
@tutlek
Da to je caka sto moras kupovati bon da bi aktivirala te kune, a ako i mozes placati parkiranje s time, racunaj da ce danas sutra promjeniti uvijete kao sto su i za Tomato plus tarifu promjenili (sada moras svaki mjesec uplatiti 50kn bon)
cekaj, odkad je to promijenjeno???pa ja imam tu tarifu i nista ne uplacujem a dobijem minute i poruke??????
aha, sada vidim da to vrijedi od 1.11., pa ja nikakvu obavijest nisam dobila!!!a ako mi ukinu, zvat cu SZK i pravit cu se mutava![]()
koja idiotarija...
iako, ja provjereno znam da sam od tada mozda 1 bon uplatila...ali MOZDA...jer mi je isticao racun, samo se ne sjecam kad je to bilo...ali u 12.mj nisam...
to mi je onda posve neisplativo, ta tarifa plus...jer ionako mi ostane 40min i skoro 50 poruka jer zovem sa 099...
koja gamad!!!nemres vjerovat...
nis, pricekat cu sad 2.mj., pa cu vidjet...ako ne dobijem bonus minute i poruke, onda cu se prebaciti na ovu tarifu na tudi racun...
Zadnji uredio tutlek : 21-01-2010 u 15:53
R.I.P.-16.10.2007.
sada moras svaki mjesec uplatiti 50kn bon ....mislim da si ti nesto fulo u ovom postu to sigurno nije istina da ti svaki mjesec moras uplatiti 50 kn jer ja ubacujem svakog 3 mjeseca a u ta tri mjeseca mi uredno svaki mjesec na pocetku dode poruka i pridoda mi se sve ostalo gratis tako da to ne stoji sta ti pricas ni po cemu jer i ovaj mjesec sam dobio gratis a ni jednu drugu poruku drugoga znacenja tako da...![]()
nope...u pravu je...isla sam ja citati uvjete koristenja...ovako glasi:
Uvjeti koristenja12. Od 01.11.2009., za korištenje tarife korisnik mora svakog mjeseca nadoplaćivati svoj račun sa iznosom od najmanje 50 kuna. U slučaju izostanka odgovarajuće nadoplate računa u jednom mjesecu (npr: u razdoblju od 1. do 30.11.2009.), korisnik od početka sljedećeg mjeseca (npr: od 1.12.2009.) trajno gubi pravo na korištenje Tomato plus tarife, a pozivi i poruke mu se počinju naplaćivati po redovnom cjeniku tarife/opcije koju je koristio prije tomato plus tarife. Kako bi održao svoj tomato račun valjanim, korisnik mora obnavljati račun bonom. Ovisno o iznosu bona kojim je obnovio račun, korisnik produljuje vrijeme valjanosti računa. Za obnovu bonom od 20 kuna, valjanost tomato računa se produljuje za 8 dana, za obnovu bonom od 50 kuna za 90 dana, dok obnova bonom od 100 kuna produljuje valjanost tomato računa za 180 dana.
R.I.P.-16.10.2007.
Bookmarks