ja imam 2GB karticu
...zanimljivo ukoliko je problem do kartice...trenutno imam 2gb ali ću poslije uzet od 8gb jer mi je već sada puna...pa ćemo vidjeti...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ja imam 2GB karticu
Evo, i ja nabavih E52.
Mobitel za pohvalu, lagan, dovoljno velik da nije nekakva "mini" modifikacija Nokije. Unatoč tome što je tanak, širok je pa se ta, možebitna mana ne osjeća.
Npr. 5310 je iste debljine ali ju je prilično nespretno držati.
Jedna pohvala Nokiji, a to je Player pjesama koji je jednostavno najbolji do sada na Nokijama s60! Imao sam u proteklih pola godine N85, N86, E75, ali ovaj player je definitivno najglasniji i jako dobrog omjera svih zvukova u pjesmi. Osobno sam oduševljen pošto ovakvu reprodukciju nisam stvarno odavno imao. Možda mu se može kao konkurencija spomenuti tek neka Nokia Xpress Music linije (i to "dummy").
PROBLEMI:
U biti ih nema, ali jedan mi je upao u fokus - tijekom razgovora ljudi se žale da me u pojedinim trenucima ne čuju dobro ili čak nikako. Gledam po Nokia forumu, iste muke po čitavom svijetu. Imate li vi ovaj problem s mikrofonom i što mislite, jel do softa ili je hardver u pitanju? Neki pak kažu da problem nestaje s vremenom iako sumnjam u to.
NEDOSTACI:
Ha, kamera je mogla imati barem AF, a bogami i zvučnik je mogao biti malo glasniji - naprosto nema smisla da "šapuće" samo zato jer je Eserija.
Vibra je također preslaba po mom mišljenju.
Inače, jedna od najkompletnijih Nokija u zadnje vrijeme. Usuđujem se usporediti s N86 koja je "flagship" kompanije trenutno, ali je E52 jede u mnogim segmentima.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Znači, ne javljati se na ulici s ovim mobom?
Taj noise cancellator je dio softa ili u čemu je štos?
U Mobisu!
Ha? Ako je tako onda jedino servis može otkloniti kvar.
Evo, malo guglao. Naime, E52 (i još neke Nokije) imaju 2 mikrofona umjesto jednoga. Koliko sam skužio, jedan mikrofon je za glas onoga koji priča na mob, drugi je za okolnu buku i on se automatski blokira. U slučaju Nokije E52/55 softverskom greškom, u bučnim okruženjima blokira se mikrofon onoga tko priča, znači obrnuto nego što treba biti.
Tako da je problem ipak softverske naravi.![]()
Zadnji uredio Moby : 20-12-2009 u 23:15
U Mobisu!
...Moby -čestitam na novome stroju
![]()
...
...a zasada nisam imao problema s mikrofonom...sve radi kako spada...
Nisam ni ja primjetio neki problem sa mikrofonom....bas se dobro cuje. Zvucnik bi mogao biti malo bolji, jer je na 66-ci grmljavina spram ovoga. Fotoaparat mi nije toliko bitan, ali losiji je nego na 66-ci. A baterija je ono sto traje i traje. Nakod 2,5 dana uz oranje po mobu je na zadnjoj crtici i prebaci se u stedljivi nacina rada i jos moze jedno pola dana ali uz dobru uporabu. Svaka cast!
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Hvala, Wildboy!
Evo, danas sam testirao E52 razgovarajući uz uključen TV i još pojačanog zvuka. Pričao 60 minuta i osoba s druge strane nije ništa rekla, odn. mob je normalno radio.
Ako izuzmemo dosta slabu i jeftinu kameru te dosta loš zvuk preko zvučnika iako neobjašnjivo jer npr. za pomoćni mob imam 2330 koja ima 8MB slobodne memorije, a zvučnik joj naprosto grmi, E52 je pravi stroj! Brzina i lakoća kojom se tipkaju poruke/mejlovi naprosto je za nepovjerovati da se radi o s60 mobitelu. Prvi mob kojemu treba cca 1.5 sec da otvori prostor za novi SMS! Doduše, malo brža mi je bila E75, ali vjerojatno soft nije još dorađen.
E, pošto stvarno puno telefoniram, malo me plaši SAR koji je 1.23 W/kg za ovaj model. Nije baš previše, ali je povelik.
U Mobisu!
Isti "problem" imaju i E71/72/55 modeli - visoku SAR vrijednost. Ali uvijek me zanimalo koliko je to zapravo štetno ako znamo da ti modeli imaju antene smještene "u guzici"na dnu moba. Limit je mislim 1,6 W/kg, možda čak i više, 1,9.
S druge strane, evo jedan mali FAQ zašto se ne brinuti toliko oko SAR-a i zašto ga ne uzimati zdravo za gotovo, poučno je: link
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Limit je 2.0, ali uvijek provjeravam SAR. Visok je i kod E75 (1.2), E72 (1.4) itd.
Recimo, ja u zvučniku tijekom razgovora katkada čujem zvuk sličan onome zvuku koji se čuje iz trafo-stanice (valjda elektro-magnetsko zračenje).
E, da, gotovo uvijek imam blagu bol na strani s kojim sam pričao, a ima visok SAR.
Ovaj članak jest poučan, ali volio bih da mi E52 na max zrači 0.5. Štogod da ta vrijednost SAR uopće znači.
U Mobisu!
SAR mobitela vjerujte mi nije nikoga niti ubio niti ozljedio.... jedino sto ja izbjegavam jer puniti mobitel blizu sebe dok spavam ili sl. jer punjaci "zrace" vise od samog mobitela... pa me je znala ujutro lagano glava bolit.
al opet kazem da smo okruzeni raznim vrstama zracenjima i relativno uspjesno se borimo s tim... (zivili DNA reparatori)
"all in one"
Otišao sam u offtopic :\
Trafostanica zuji jer je pod velikom voltažom i ima nesavršenosti u transformatoru (kao npr neke naše stare televizije kad prozuje i sl.). Priznajem, ni ja osobno ne bi spavao pored trafostanice
Zujanje zvučnika je bezazleno i bezopasno i samo upućuje na njegovu (lošu) kvalitetu.
Upravo iz prve četiri točke u onom dokumentu možeš zaključiti da tvoj i moj mob u praksi nikada neće dostići te vrijednosti SAR-aS druge strane, kako izlaze novi modeli mobova, tako i SAR raste što je možda i logično jer se povećava broj RF sklopova u mobu (GSM/UMTS/WIFI/BT/GPS). Imaš 5 antena, ajmo to tako reći, koje rade na 5 frekvencija
Istovremeno ih podvrgni stres testu i dobit ćeš tih famoznih 1,23 W/kg. I pored toga, tvoj i moj mob nemaju antenu kod uha.
Što je irmascher rekao, punjač više zrači, ali pitanje je što na ovom svijetu ne zrači. Više bi me bilo frka da živim pored dalekovoda, bazne stanice ili iznad podzemnih voda.
...nedavno sam imao mali problemčić - naime jedna božoćna tema mi je užasno usporavala mobitel...prvo sam mislio da je do memorije ali ga ipak nisam htio resetirati nego sam samo nakon Božića promjenio temu i uvidio u čemu je problem...
...uglavnom - rotacija me užasavala, trebalo mu je 10-15 sec da bi se okrenuo i stabilizirao sliku, zatim internet je na trenutke zastajkivao, ulazak u meni je isto odrađivao 10-15 sec...
...eto, da znate ukoliko vam se nešto slično dogodi probajte prvo promijeniti temu...
vjerovatno je tema dosta "teska" te ima puno slika koje crpe resurse mobitela...
zato uvijek koristim samo one teme koje dodu uz mob![]()
"all in one"
Jel se nekome još možda resetira pri ulasku/korištenju radija? Sad upalim radio prvi put, tražim stanicu i reset, upalim drugi put, nađem stanicu, slušam malo i reset opet. Nije da mi je radio prijeko potreban, al me zanima jel još netko ima ovaj problem.
...ne, baš sam prije neka 2-3 tjedna slušao, i to po 2h u danu dok sam spremao drva...nije bilo nikakvih problema...
Thanks na odgovoru
Sad me zanima sljedeće, odnosno trebao bi preporuku kartice od 8GB. Kolko sam skužio one se kategoriziraju po klasama. Trebao bi najbolju do cca. 200kn.
Mislio sam uzet ovu u Mobisu ili možda ovu Kingston. Ako sam dobro skužio ova "4" na njima bi trebala bit klasa 4. No kako piše po netu klasa 6 bi trebala bit najbolja i jedina kartica koju sam našao je ova TakeMs.
Svaki prijedlog je dobrodošao.
Klase zapravo pokazuju minimalnu brzinu koju kartica garantira. To je i mene u startu kopkalo što ako uzmem klasu 4 ili 6...
http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_..._Class_Ratings
Na kraju sam uzeo klasu 6, točnije Sandisk Mobile Ultra microSD card 8GB + card reader (svrbio me novčanik, a i card reader je kul feature). Odmah ću reći kako mi mob nije u stanju iskoristiti punu brzinu ove kartice u mass storageuVolio bi da je suprotno, ali zato kad treba prebaciti više podataka stvar spašava taj mali card reader. Brzine preko card readera su sljedeće:
700MB write: 43 sec (16 MB/s)
700MB read: 37 sec (18 MB/s)
Preko moba je sporije, taj podatak nemam ali ako je baš potreban, sredit ćemo nešto...
Kartica je čak brža od usb sticka kojeg imam (neki Sandisk 8GB).
Danas kad bi uzimao karticu za mob išao bi na class 4, ne vidim potrebu za 6-icom. Preko mass storagea nećeš osjetiti tu brzinu osim ako Nokia nije napravila nešto revolucionarno na novim modelima i omogućila bar 10MB/s read/write.
...xlr, hvala na objašnjenju...i mene je kopkalo na što obratit pažnju kada budem uzimao novu karticu...
Thanks xlr
Znači razlika je samo u brzini čitanja i pisanja. Onda ću piknut ovu Kingston.
Sljedeće pitanje lol
Instalirao sam sad dvije teme(prvi put da sam stavljo teme) i u galeriji su mi se stvorile dvije slike(jedna je ista kao pozadina od jedne teme dok je druga neka ikona, prepolovljena palma). Kad ih hoću obrisat kaže mi "Obavijest: datoteku nije moguće obrisati iz sigurnosnih razloga". Tražio sam ih preko kompa al ih nigdje nema. Pa ako netko zna kak da ih obrišem osim brisanja tema.
Kingston i meni zvuči kao dobra kupnja. Card reader je svakako dobrodošao, vjeruj mi, koristit će
Samo da dodam, testirao sam kopiranje s karticom u mobu (mass storage, USB 2.0 port): 0,8 MB/s (pisanje), 1,3 MB/s (čitanje).
Napominjem, ovakvo je stanje na E71, a nekako sam skeptičan da su kod novih modela nešto ubrzali. Probajte testirati s karticom koju sad imate pa usporedite s mojim podacima ako vam pomažu. Po ovome moj mob ne može komotno iskoristiti niti najsporiju karticu na tržištu
A glede tema, nisam se uključivao jer nisam obožavatelj istih - al sad mogu dodati
zedge, mobile9 i sl. servisi su prepuni neoptimiziranih, debelih i masnih tema koje je autor prije objavljivanja isprobao na svom i maminom mobu uvrh glave. Baš ih mrzim jer sam se nagledao loših tema kod frendova i naravno sporih mobova. Al da ne bude sve sivo, mogu preporučiti tipa čije teme koristim: tehk (negdje se zove i Jon). Većinu tema radi odvojeno za N i E seriju uz dodatak custom ikona ili ako preferirate bez njih.
edit: tako je, Pizero je isto dobar, makar meni osobno paše tehkov minimalizam![]()
Zadnji uredio xlr : 02-01-2010 u 21:15
Hvala na nadopuni vezi kartice.
Nisam spomenuo da su teme od PiZera pa nisu no name![]()
Bookmarks