avo me u OCEKU. s punim pravom nazalost to mogu reci/napisati:
U jednom kaficu sve fino i lijepo pocelo nkad od jednom cajke i atentat na maj sluh.
Dignem nse odem u drugi. Ista stvar. Uglavnom nakon nekoliko desetaka puta dolaska u Osijek postepeno se povecavala razina tih kvazi caffe barova.
Nazalost ja kao decko iz zagreba mogu reci da ste pred kapitulacijom vi Osjecani po onom pitanju da Osijek nikad nece biti Ocek.
Jebga ovo je samo moje misljenje, znam da je zagreb (namjerno malim slovom) Bejrut al dajte barem vi ostanite normalni!
Eto danas stvarno nisam mogel doc ksebi kad sam cuo kakvih sve izrazaja zvukom postoji koje u Osijeckim kaficima pustaju pod muziku iliti glazbu.
katajebenastrofa, da sam se moro zabit u hotel i i pisat vam ovo!
tu svakako ne mislim da u Zagrebu ili dugim gradovima i nema toga nekoliko stotina puta vise. Al Zagreb je degenerican grad i tosvi znaju.
Nista, odo probat spavat.
I pozdrav svim osjeckim konobarima koji pustaju radio Teheran, ma gdje god bili!!
dobar grah daleko se čuje
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
pa eto centar grada. oko Waldingera a danas konkretno oko Radiceve.
na Tvrdji sam bio par puta i odlicno se proveo tako da..ne kuzim.
uglavnom, vise nemate ni keciga, cvarke vam uvaljuju srangeri i ja sam razocaran.
nego ocemo popit neku kafu sjutra? ja moram rano picit iz OS al ako si za jednu brzinskiu javi de.
George Eliot
a objasni nam barem što su to točno kamijonski točkovi !!!
i da samo kazem "******!".
za dva tjedna.
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 11-12-2009 u 02:01
točkovi su oduvijek bili točkovi u Osijeku i okolici. kao i šukare, komšije, kupatilo, ekseri i ino. i ne pada mi na um izbacivati to iz govora jer to nije rvacka rijec.. ja sam ih cula daaaaavno prije 90-e i to nema nikakve veze s radio bejrutom u Osjeckim bircevima. moji odozdola slusaju sve samo ne cajke, ali tockovi su tockovi. amen
btw mi sjedili u bricevima uz Dravu i nije bilo molestiranja cajkama. al doduse, ipak je bila nedjelja navecer, a ne petak za metak..
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
pa nitko ne veze tockove za ovo Bejrutom. al recimo oj klinac doma ne kuzi kurca kad mnsto tako cuje.
ja sam 80ih bio u neko vrijeme u Somboru a onda si ti Luna mozda se i rodila.tako da znam taj jezk.svako nekoloko sam u Osijeku; Splitu itd.
je se zekam sa Vukijem a ti me jebes da si cula neke rijeci daaaavno prije 90te.
kaj da ti velim neg da dobro cujes. ja sam sa 4 godine isto dobro cuo al mozda nisam razumio ko mi kaj kaze i dal je to fracuski, njemacki, turski, srpski itako dalje.
pa culi smo svi te rijeci ali da pitas bilo koje dijete u hrvatskoj(namjerno malim slovom) izvan Slavonije iskreno sumnjam da ce ti netko odgovorit ista. Ne znam gdje si rodjena al ga jebi ja sam bio vjerojatno po Banatu, Backoj, Srijemu i Slavoniji dok jos nisi ni znala da se to tak zove.
nije sad ovo nikakav klistir jer sam ja moral ic. Buraz bio u RVPVO u Somboru i tako.
Ok, ko mi maknuo negativ sa slike? Poanta slike je bila da bude u negativu, sam da se zna ;/
One day, sky went blue...
Lako za točkove i komšije, mene jedino jebe što se piše Europa a ne Evropa kako se vazda i oduvijek pisalo i govorilo.
Kotaci???
Zar sam tako trebao napisati!?
Na tako sto ni ne razmisljam kada pisem, vidis Nered nisam ni razmisljao dali svi kontaju što se gdje i kako prica.
Vjerujem da ovi nasi istrijani pocnu pisati kako i govore da ih pola nebi razumjeli, isto tako i gore Zagorje.
Nekako opet imam osjecaj da mi Slavonci brzo kopcamo dijalekte i razlike u nazivima nekih stvari vjerovatno jer vucemo raznolikosti iz stare drzave, a i bilo smo zariste transportnih, trgovackih i inih puteva!
Luna pa ti poznas Slavonce i znas da pravoga slavonaca takve primjedbe (da su ove recimo bile prave i bez sale) nimalo ne diraju.
Ona stara: "Ako nece Mujo brdu onda ce brdo Muji" za Slavonce ne vrijedi jer je nama sve ravno!![]()
OFF TOPIC: Neide mi ovo pisanje sa mobitela nikako, nadam se da ne bude racun na Teletu zbog ovoga prevec.
Sada imam vremena posto sam na pauzi kod Garca na kavi.
George Eliot
Zadnji uredio ravilov : 11-12-2009 u 11:19
stepel kavu, čaj i pelinkovec, vrijeme je za čil![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Hello!!!
Doletio doma nešto ubaciti u kljun i onda gas na predavanja (od 14 do 19 sati) i ispit za "rukovoditelja hidrauličnim dizalicama na teretnim vozilima" ili tako nešto.
Firma plati, pa me makar džep ne boli!![]()
George Eliot
nije da su pokupili, jerbo su se rijeci mijesale stoljecima na tom podrucju.. ima germanizama, srbizama a bome i turcizama kolko te volja! i to stoljecima. boze mili, pa ne moze se to tako lako iskorijenti, a bome niti vidim razloga zasto bi se cupalo iz jezika tog kraja! zazujala sam na neredovu reakciju na tockove. takve me stvari, recimo, smetaju.. isto kao sto mi je i frend iz Osijeka jednom davno pricao, da se oni doma kontroliraju da vise ne bi govorili komsija, kupatilo, supa.. pazi, zbog rata?! pa koji kuki, nije supa kriva za rat!
isto kao sto su nam i pravopis unakazili.. hebo ih pogrijeska da ih hebo!! sto ne ukinu latinicu i ne uvedu glagoljicu
ja sam rodjena u Zagrebu ali sam ponosna na svoje slavonske korjene i na sve sto vuku sa sobom! tockovi included! a bogami, i moje ce dijete znat' sto su to tockovi.
on topik, cekam muza da dodje s posla i vodi me u cingac :mljac: a navecer dernecim, imamo okupljanje osnovne skoleboze, neke ljude doslovno vise od stoljeca nisam vidjela..
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
al se razvezala La_LuNa .... evo pije se kavica i odmara malo
Sva priča o točkovima me podsjetila na jednu 'numeru' :rofl:
Jednom prilikom sam išao busom i zaboravio ponijeti slušalice (silly me).
Išla je 'pjesma' ovakvog sadržaja: 'točkovi se rotiraju, šljokare se napijaju...'![]()
Україна
Bio na benziskoj i naduvao sam točkove...
Ajte ljudi,sta ste se uvatili? Pa cajke se vrte po tim gradovima ima dosta vremena,a vi ko da ste s marsa pali...
Mozda je zalosno sto su ta neka podrucja najžešće osjetila rat a sad vrte cajkuše... :nevermind:
Ovi Step by Step nisu normalni.
Dečko niski skip radio 5 minuta k'o da nema sutra i poslije normalno priča- kao da se šetao...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
To se zove dobra kondicija![]()
Ne znam bi li ošo na pivu,al mislim da ću morat...
Luna loce pivu.i fino papa.i pyzdi na zakon o pusenju.al je super svejedno.da.
Piva u jednoj ruci i mobitel na cafe.mobil.hr u drugoj?![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Tak nekak da.nikud bez cafe.mobila.da
Jutro
............
Bookmarks