Pozz.
Puko povećanje memorije ti neće donijeti veće performanse.
Na tom laptopu se nećeš moći naigrati puno.
Imam HP 6715b s integriranom grafickom koja je sad postavljena na 128mb, a kad sam kupovao rekli su da se moze prosiriti do 512mb .. kao uzima od radne memorije .. bitno mi je zbog igrica .. bar da mi je 256 ako ne 512 jer imam dosta radne .. pa sad da li netko zna kako to napravit? cuo sam nes u bios-u .. ali bios je sav neki cudan .. nije onak klasican ko inace i cijelog sam ga vec pregledao pa ...![]()
Pozz.
Puko povećanje memorije ti neće donijeti veće performanse.
Na tom laptopu se nećeš moći naigrati puno.
Ne možeš je proširiti nikako, grafička si sama uzme memorije koliko joj treba. Nije problem u memoriji, 128 MB je dosta za većinu stvari, problem je u lošem GPU i to je to.
ne razumijem se previse bas u to pa zato pitam .. gledao sam za neke igrice min. req. i za sve prolazim osim za graf. pise min. 256 kod vecine igrica .. a sa 2gb ddr-a i x2 2.0 ghz bi mogao proci .. pa ne znam .. ako se ne moze povecati onda nista :S hvala svejedno!
Možeš ti povećati, ali je problem što sistemska memorija ima malu propusnost, pa je ne uspije ni iskoristiti. Nećeš se baš naigrati tako.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
a kak to napravit ? znam da treba nes u biosu prckat .. al ovaj bios u hp-u je cudan neki..
ne treba ništa prčkat, windows sam povuče kad je veliko opterećenje. nema spasa.
uvijek u laptopu gledat grafičku kao najvažniju komponentu.
Ako baš inzistiraš u BIOS-u pronađi memory share pa podesi po želji. Imam isti takav slučaj kod sebe, s tim da se kod mene radi o desktop računalu. 128 i 512 skoro pa neprimjetna razlika. Inače laptopi nisu gamerska izdanja pa nemaš šta očekivat od njih. Mozda pokoju igru koja ne zahtjeva jako računalo.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
a svastazas je to bitno uopce .. uglavnom samo bi to htio da mi je na 256 .. ovak se osjecam ko da su me prevarili tamo u mikronisu .. jer sam htio graficku min 256 .. s ostatkom sam zadovoljan za sad .. 2gb rama i 2.0 x2 ghz
jao jao. megabajti kod grafičke najmanje znače koliko je ona jaka i brza.
ja mogu imat grafičku od 128MB, a ti od 512, a ti nećeš moći igrat neku igru ni na medium, a ja ću moći na high.
to ti nije nikakvo mjerilo. zaboravi megabajte.
a sta se gleda onda ? da znam da ubuduce ..sad imam ati x1250
Gleda se grafichki chip. Pozheljno je (ako se misli odigrati pokoja igra na laptopu) IZBJEGAVATI Intelove grafike (X3100, 4500HD) i uzeti neshto sa ATi ili nVidia chipom. Isto tako, pozheljno je da te grafichke imaju svoju zasebnu memoriju (koja je gotovo uvijek brzha od sistemske) i da je ne dijele sa sistemskom (shto je u vechini sluchajeva i naznacheno u specifikacijama samog laptopa). Ako se danas kupuje novi laptop a zheli se odigrati i pokoja novija igra, neki minimum za pristojno igranje je npr. ATi HD3650 ili nVidia 8600 ili 9600. Rijetkost je nachi takve grafe u laptopima koji su cijenom ispod cca 5K kuna.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
^^ Potpisujem. Na laptopima je skoro sve integrirano i osim tih nekih "banalnijih" stvari,nema neke mogucniosti nadogradnje. Zapamti,laptopi nisu gamerska oprema. Amen.
P.S Nitko te nije prevario u trgovini u kojoj si kupio laptop. Reklli su da je memorija proširiva što stvarno i je,al da ces s tih 512MB koji zvuče jako dobro postić isti takav rezultat,nećeš.
Pitamo te koje bi igre igrao a ti odgovaraš da to nije bitno... Mislim da ti onda ne želiš da ti pomognemo. Igra nije univerzalna stvar. Super Mario i NFS Shift nemaju iste zahtjeve. Maria ces igrat a NFS neces,pa ti sam odluci sta ces dalje. Na tom laptopu neces dalje od Call of duty 1 ili mozda Call of duty 2 (ako i to uspiješ)...![]()
ma mislio sam batmana arkham asylum ili tak nes .. normalno .. kakav super mario
joj dao sam za laptop 7500 prije godinu i pol .. malo vise mozda i sad mogu na njemu gledat samo filmove .. kad bi mijenjao graficku, onda bi morao i maticnu ? uglavnom nema smisla ga pumpat ?
Nema smisla.
Ja sam inače pobornik ove moje filozofije:
Laptop kupuju ljudi kojima treba računalo koje je prenosivo i sluzi im za "terenske" poslove. Takvi ljudi su biznismeni,studenti i sl. Ljudi koji kupuju laptope i k tome još jako skupe laptope a drze ih kod kuce i ne koriste najvecu čar samog laptopa (mobilnost),za mene su gadno pogriješili.
U protuvrijednosti od tih 1000€ koje si dao za laptop,mogao si prije godinu i pol kupit takvu zvijer od desktop (stolnog) računala i taj bi komp jeo sve igre od onda pa do 2013 najmanje. Ovako si,ukoliko ne spadaš u skupinu ljudi koji iskorištavaju mogucnosti prijenosnog računala (laptopa),gadno pogriješio.
Naravno,ovo je moje mišljenje...![]()
ne spadam, ali svejedno sam htio lap .. ma i ovako planiram nabavit ps3 za igrice pa eto .. samo me muce te originalne igrice ..
Bookmarks