Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 13 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 7 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 51 do 75 od 311
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Realme X2 Pro
    Operater
    T-HT / bonbon
    Bodovi
    12.025
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.025, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    izašao je. trebali bi ga odmah updejtat, kažeš još da nije stabilan sa trenutnim i da želiš novi. tak ću morat i ja jer je moja iz t-coma također i nema updejta još.

inače, kažu da se popravila stabilnost moba. nisam našao nigdje popis ili bolji review updejta za sada.

za sve koji će updejtat preporučam da pročitaju par postova na sljedećm linku(pred kraj prve stranice i početak druge, autor postova je hale).
    http://discussions.europe.nokia.com/...hread.id=61379
    Pročitao sve postove tamo. Ispada da još nitko nije testirao GPS. A što se Wi-Fi-ja tiče, obzirom da mi je to jedna od najvažnijih stavki moba, može biti da ću još pričekati. Forumaš "hale" na tom forumu spominje da mobitel "visi" u stanju kada se koristi Wi-Fi veza sa WPA/PSK enkripcijom, što mi je od posebnog značenja jer kako vrlo često koristim wlan mreže upravo s tom enkripcijom, bilo bi grozno da mi to ne radi na mobu. Kasnije pak spominje da kad je napravio hard reset moba da se stvar popravila, ali nije specificirao dal sve funkcionira kako spada. (ili ja to baš nisam dobro shvatio jer to onda proradilo ili ne)

Također se čini da su optimizirali broj file-ova na mobu jer se oslobodi više memorije, a ostatak moba je manje više ok. Velim, nitko još nije testirao GPS - Garmin i ostale. Ja ću čekati s kupnjom dok netko od vas na forumu ne isproba novi firmware pa javi kaj sve ne valja, odnosno jel broj bug-ova manji.

Također, ako netko nađe dobar review novog firmwarea, neka posta link.

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mobitel
    N900
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam E52 i koristim je mjesec dana. Ima prvi i jedini trenutno dostupan softver 021.013. Softver ima pokoji bug,ali ništa strašno i ništa novo poznavajući nokiju. Kolike symbian nokije sam imao i s raznim verzijama softvera tako da to nije ništa čudno.
    Mobitel radi super i ima odličnu izradu. Ovaj put su i tipke metalne, što mi se jako sviđa. Pri tom mislim na peterosmjernu tipku, soft tipke i tipke poziva. Što se tiče GPS-a on radi ok s ovi maps 3.0. Cold start s potpomognutim GPS-om uhvati signal za oko 15sek. Problem je s garminom koji se zamrzne nakon par minuta što je to već navedeno u nekoliko postova prije. Koristim garmin 5.00.60.i adria route 2.30. Stvar je softvera samog mobitela. Problem će biti rješen u novoj verziji.
    WLAN radi super. Imam kućnu mrežu i spojim se par puta dnevno. Koristim WPA-WPA2 enkripciju i nikad nisam imao problema. Za surfanje koristim nokijin web browser i operu mini 4.2.
    Baterija traje 3-3.5 dana.
    Po meni jedini minus ovoj verziji softvera je problem s garminom.

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...ma ako zanemarimo garmin - uređaj radi savršeno...uz to još je i otključan tako da stvarno moram biti, i da ne želim , prepreprezadovoljan uređajem ...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mobitel
    N900
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MDAIII Pregledaj post
    Pokusao sam ali nisam "kod kuce" sa symbianom i Phoenix-om tako da ne ide krene flash i prekine u pola.neznam zasto

http://slike.hr/slike/untitled1_4222b.jpg.html

Promijeni si product code, tj. treba ti biti isti u mobitelu i onaj koji si označio. Imao sam i ja taj problem kod update s phoenixom na N78. Pošto moji product code nije bio na popisu u phoenixu kad sam skinuo softver, promijenio sam ga u željeni koji je bio u popisu i poslje flashing je prošao ok.
    NAPOMENA: Kod FP1 uređaja flashing prođe odmah bez problema, makar nije isti product code jer phoenix na kraju flashanja napiše da je promijenio product code, a kod FP2 treba odmah biti isti da flashing krene. Isprobano s par uređaja.

5. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Bodovi
    4.797
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.797, Nivo: 16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma nabacio sam ove nove firmware ali nista osim broja i jezika ( ako promjenis product code) se nije promjenilo spram starog. 022 isto Garmin "zakucava" A2DP protokol se prvi put konektuje, transferise muziku ali kad jednom diskonektujes moras da restartujes telefon da bi se povezao sa istim uredjajem u A2DP protokolu, ako ga ne resetujes poveze se ali ne stereo transmisijom vec samo obicnim protokolom. To mi nekako najvise smeta ostalo Ok dosad najbolji Nokiin uredjaj bar koji sam ja imao (poredio bi ga sa 6310i)

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2009
    Bodovi
    4.797
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jedino su izgleda "dosli glave" HelloOX aplikaciji kod mene nece nanovo da se instalira ni HelloOX 1.03 a ni HelloOX 2.03. Ocito im je samo to prioritet zastita vise nego ostali problemi.

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Realme X2 Pro
    Operater
    T-HT / bonbon
    Bodovi
    12.025
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ipak nisam izdržao, i evo uzeo prekjučer mob u T-mobileu uz produženje ugovora na 12mj.

Kako sam prethodno koristio E51, najbolje mi ga je nekako usporediti sa njim.

Izrada: iako je E51 bila nekako lijepo zaokružena, dizajn ovog mobitela jednostavno je prekrasan. Definitivno za korak bolje od prethodnika. Sviđa mi se poklopac koji sada više neće imati lufta kao kod E51, a i čini mi se da će prašina manje ulaziti u ovaj mob. Jedini mali minus mi je što je otvor za uho kod zvučnika malo preoštar, i malko me grebe po uhu.

Display: odličan. Napokon 2.4" koji je sasvim dovoljan za preglednost kod korištenja svih aplikacija. Pun pogodak za ovu seriju i ovaj mobitel. Kvaliteta je ok, samo što je mali minus nešto sporije refreshanje ekrana, pa ako se uzme tema koja ima veliko zasićenje boja i male prijelaze, onda se može primijetiti da ekran malo "titra".

Tipkovnica: Alfanumeričke tipke su dovoljno velike za svakog i sasvim su ok. Jedino kako sam se navikao na raspored (kod E51) gumbića za kontakte/meni/kalendar/poruke sad mi je malo nespretnije, čisto zato jer mi je prirodnije imati meni gumbić bliže D-pada, ali te tipke su sada metalne, pa je svakako bolji feeling.

Software: Iako uz manje "dječje bolesti" začudio sam se kako je ovaj mob u biti brz. Instalirao sam odmah Operu Mobile, i začudilo me što se na ovom mobu diže za cca 1 sekundu, dok je na E51 dizanje trajalo izmežu 5 i 7 sekundi. Svi očekivani programi su ok, sve što koristim zasad funkcionira ok, a pohvalio bih sučelje za dodavanje mail account-ova koje je pojednostavljeno do tolike mjere da vam je dovoljno utipkati e-mail adresu i password, a mob će sve ostalo odraditi za vas. RAM-a ima zasad dovoljno, ali moglo je biti i mrvicu više. U odnosu na E51, općenito SW nije od većeg pomaka, ali definitivno je novije i naprednije, taman kolko treba da se od vrlo dobrog moba napravi još nešto bolji. Sviđa mi se napokon podrška za flash, pa se sada Youtube filmići otvaraju unutar integriranog browsera. Veseli i N-Gage podrška, te pregledavanje slika i filmića slično N seriji mobova. Akcelerometar radi ok, ali ga držim većinom isključenog, čisto da se ekran ne rotira bezveze.

Ostalo: Za GPS sam instalirao Sygic koji radi jako dobro, i mislim da tu netreba previše očekivati dok ne izađe neka bolja verzija Garmina ili novi FW moba s kojim će i ova funkcija biti od većeg značenja. Kamera mi nije od velikog značaja, i za cca 5 fotki koje napravim mjesečno je sasvim ok. Kvaliteta reproduciranog zvuka je isto jako dobra, štoviše impresivna za ovu klasu uređaja, i dala bi se mjerit sa nekim jačim Xpress Music i N serijama mobova. Kako je kvaliteta reprodukcije jako dobra, tako su u biti i one "kreštave frekvencije" ispeglane, pa će se mnogima činiti kako se osoba dobro ne čuje u bučnom okruženju. Na ovo treba vremena da se privikne, ali mislim da je tu sve ok, i da je glasnoća sugovornika na zadovoljavajućoj razini.

Bateriju još nisam ni stigao isprazniti, a s obzirom da sam već koristio GPS cca 0.5h, WLAN cca 1.5h , razgovora malo manje od 2h, 10 SMS-ova i 4 maila u zadnjih 48 sati uz konstantno prčkanje i instalacije aplikacija i personaliziranje moba, moram reći da je baterija čimbenik koji ovom mobu daje posebnu draž. (imam još 3 crtice)

Od ostatka opreme pohvalio bih dodatni jack za korištenje sa starim punjačima i mogućnost punjenja moba preko USB-a (konačno!), a možda jedini manji nedostatak u pakiranju je kartica od samo 2GB, 4 ili 8GB bi bilo mnogo bolje, i da je bar još kakva futrola za nošenje.

9. 'Hvala' kažu:

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao iggyone Pregledaj post
    Ipak nisam izdržao, i evo uzeo prekjučer mob u T-mobileu uz produženje ugovora na 12mj.

Kako sam prethodno koristio E51, najbolje mi ga je nekako usporediti sa njim.
    .
    .
    .
    .
    .
    hvala na ovom review i na usporedbi sa E51.

što se tiče OS-a, novi firmware je doša, ali što se tiče GPS i Garmina nema pomaka. ljudima se i dalje smrzava. ne znam zašto Nokia to nije ispravila, ili nema rješenje možda.

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Operater
    vip
    Bodovi
    6.340
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.340, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tražio sam novi firmware sa nokia software updaterom NSU, al kaže da ne postoji nikaki novi firmware
    oni na nokia discussions forumu koriste i termin FOTA kaj je to
    i gdje ima za skinut taj firmware jer ga nemrem nać
    hvala

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao danpoz Pregledaj post
    tražio sam novi firmware sa nokia software updaterom NSU, al kaže da ne postoji nikaki novi firmware
    oni na nokia discussions forumu koriste i termin FOTA kaj je to
    i gdje ima za skinut taj firmware jer ga nemrem nać
    hvala
    gdje si kupio mob? kod operatara ili u dućanu?

FOTA= Firmware Over The Air
    znači update firmwarea preko "zraka" doslovno. mob ne mora bit spojen na komp. ako klikneš gore na link vidjet ćeš tutorial

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2009
    Operater
    vip
    Bodovi
    6.340
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kupljen je u vipu, al mob je od firme pa slat to u mobis preko tk službe je horor koji traje dva tjedna

Hvala za fota probat ću

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Realme X2 Pro
    Operater
    T-HT / bonbon
    Bodovi
    12.025
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam jedno pitanje koje nije striktno vezano uz mob:

Ako želim kupiti i staviti memorijsku karticu većeg kapaciteta u mob, da li je moguće da sve stvari sa stare kartice prebacim na novu tako da kad ubacim novu karticu nemoram ništa ponovo instalirati?

Odnosno koja je procedura, i hoće li mi se svi programi sačuvati ili ću neke stvari morati ponovno stavljati gore (tipa Opera, Sygic, Fring, Igrice)?

Već sam jednom probao preko PC Suite backup-a, ali na taj način se NE iskopiraju svi fajlovi/programi/igre, iako ih Instalater programa većinu "vidi" kao da su instalirani.

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aplikacije koje si instalirao na memoriju mobitela će ti normalno raditi ako staviš drugu memorijsku karticu.

sve aplikacije koje si instalirao na staru memo karticu ćeš morati instalirati na novu.
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

16. 'Hvala' kaže:

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eventualno probaj preko card readera i nekog programa za izradu backupa (Acronis ili sl.) napraviti full backup. PC Suite backupira samo user files (slike, muziku i te gluposti), a ne instalacijske foldere.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

18. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2009
    Operater
    vip
    Bodovi
    6.340
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neće se apdejta ni preko fota ni preko nsu
    uvijek kaže da ne postoji noviji software
    trenutno 021.013 03-07-2009
    pa gdje su onda ostali našli taj novi apdejt

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran31 days registered5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.841, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onda imas najnoviji vip-ov ili t-mobile-ov firmware gore......
    ili lijepo promjenis productcode pa ces moc updeatat al nevjerujem da zelis izgubiti garanciju

Svježe registriran Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2009
    Bodovi
    8.270
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.270, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao velidar-hrkac Pregledaj post
    onda imas najnoviji vip-ov ili t-mobile-ov firmware gore......
    ili lijepo promjenis productcode pa ces moc updeatat al nevjerujem da zelis izgubiti garanciju
    Naprotiv... Vrlo vjerojatno da nema. Ja sam kupio E52 u T-Mobileu drugi dan nakon dolaska na HR trziste i nemam T-Mobile brandirani firmware vec genericki sa PC 0586128, no svejedno jos nema updatea na novi FW. Takodjer, moja E52 je OTKLJUCANA, sto nisam ocekivao od T-Mobilea, al ajde, samo jos je dan plus.

Nego, mene zanima. Koji product code imate vi koji ste kupili sivu E52 u Mobisu?

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zato ti i nije bio zakljucan na t-mobile mrezu jer te prve serije nikad ne zakljucavaju....tako ti je sa vecinom telefona u t-mobile....tek novije serije zakljucavaju.....
    pa po productcodu mozes vidjeti dali je brandiran telefon ili nije...
    imas li web and walk ikonicu u telefonu?

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...moj je kupljen početkom listopada i nije niti brandiran niti zaključan, a službenog updatea preko Nokia update toolsa još nema...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Svježe registriran Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2009
    Bodovi
    8.270
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao velidar-hrkac Pregledaj post
    zato ti i nije bio zakljucan na t-mobile mrezu jer te prve serije nikad ne zakljucavaju....tako ti je sa vecinom telefona u t-mobile....tek novije serije zakljucavaju.....
    pa po productcodu mozes vidjeti dali je brandiran telefon ili nije...
    imas li web and walk ikonicu u telefonu?
    Nije brandiran, znam sto znaci brandirano. Pitanje i dalje stoji. Koje PC imate vi sto ste kupili u Mobisa, da svejedno promijenim u taj.

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mobitel
    N900
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prije tjedan dana sam fleshirao E52 sa softverom 022.009. I dalje minus kod garmina, zamrzne se nakon minutu, dvije. Imam garmin 5.00.60. Plus je nešto živahnije sučelje i screen rotation radi glađe. Na ostalo nisam imao primjedbi.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2009
    Bodovi
    4.797
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja pousavam da ga vratim na 021 jer ovaj novi 022 nije donio nista novo osim sto mi Hellox vise neradi pa nemogu da patch-ujem mobitel.
    Izgleda da su samo sigurnost promjenili. Licno misljenje vracam se na 021

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mdaIII tesko ces vratiti software bez iskusnog servisera........na nokiji mozes samo upgrade ne i downgrade kao na nekim drugim telefonima(citaj SE-telefoni)...tako da........

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2009
    Operater
    vip
    Bodovi
    6.340
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    danas oko 9:00 moja E-52 je ispustila svoj posljednji zvuk!
    Za vrijeme kraćeg razgovora smrzla se, ugasila i umrla...
    Ničim ju ne mogu vratiti u život(ne reagira na vađenje baterije,punjač ništa)...
    govno usrano ovo je stvarnu prešlo svaku mjeru... pošto je službena mogu ju samo vratit u firmu da ju daju na popravak, a da sam ju platio ...
    mislim da bi bilo veselo u mobisu (ako nebi prije završila u zidu)

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2009
    Bodovi
    4.797
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma moze Phoenix-om samo me jos zeza nemogu da mu "pofatam erore" a skinuo sam jos prije 021 i ocitava mi ga samo kad podje flesanje javlja mi eror kao sto sam prije u postu pisao, a iskreno jos mi se neda rjesavati jer uskoro mislim formatirati PC pa cu najvjerovatnije onda probati.

danpoz - telefon je takav kakav je VEOMA TANAK ,pogledaj kad izvadis bateriju ovo je globalno telefon svih "čežnji" do prije 2 god. (brz, memorija-do 16GB,WiFi, bluet,GPS,displej, mal, I VEOMA TANAK) nemoj to zaboraviti veoma ga je lako slomiti. Meni vec vibracija "steka" nema kontakt sa plocom pretpostavljam jer kad ga kuckam proradi (zao mi ga otvarati pa ga sad i nediram), TAKO DA OVAJ TELEFON ZAISTA MORAS PAZITI.
    Ja sam preko eBay-uzeo silikonsku futrolu i svima je preporucujem.
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=180410518247

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 13 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 7 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. [E51] kratki review, pitanja u vezi mobitela
    By zaja in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 286
    Posljednji post: 21-06-2011, 15:52
  2. [N82] korisnički review, pitanja u vezi mobitela
    By viperpitbull in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 338
    Posljednji post: 22-04-2010, 21:39