Dok god su na t-mobile roamingu neće biti kvalitetnog data paketa
Već je, čini mi se, sugerirano da bi trebali uvesti neke bodove za pretplatnike koji bi se dobivali ako se račun plati na vrijeme. To je, čini mi se, jedan od najpravednijih načina nagrađivanja urednih platiša i pretplatnika, a koje i kakve nagrade, to neka odrede po vlastitom poslovnom modelu.
Sigurno je t-mobileu puno lakše dijeliti šakom i kapom playstatione i štoveć, to od Tele2 ni ne očekujem, ali nešto već mogu smisliti.
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
evo ja bi htio da se ova reklama od ''želja i pozdrava'' ukine......
ja sam na vipu dobivao ponude za neke mobitele i tako.
ovo je samo prijedlog za tele2, nista vise. meni je svejedno, jako dobro pratim zbivanje na podrucju telekomunikacija i uvijek cu odabrati operatera s kojim cu moci vise pricati/slati SMSove, a ne koji ce mi dati jeftiniji mobitel ili zvucnike za komp. meni je svejedno. ali znam da vecina korisnika nije takve naravi nego im je bitno da dobiju nesto jeftinije ili besplatno da se osjecaju posebno. pa makar pozive i poruke vise platili.
Podržavam.
Ja sam svoj k800 ionako kupio preko njemačkog ebaya jeftinije nego kod nas uz pretplatu, a i sad mogu iz Hong Konga za 400 dolara dobiti xperiju npr. (s porezom i carinom ista cijena kao uz trajni nalog i 150) tako da meni osobno mobiteli i poklončići ne znače nešto previše, ali indirektno definitivno da.
Što više gen-popa Tele2 privuče to će biti u stanju ponuditi bolje cijene i usluge. Veći promet znači brža ulaganja i skoriji prestanak nacionalnog roaminga a samim time i voice+data pakete za što sam vrlo zainteresiran.
No, gen-pop (90% populacije koji se ne kuži u telekomunikacije i koji i dalje ne žele preći na Tele2 da "ne izgube broj") pada na znakove pažnje, poklončiće, playstatione i štajaznamveć, a moram priznati da i meni grebe po ponosu kad se kao pretplatnik osjećam kao 2. kategorija korisnika.
Recimo to sa obračunskom jedinicom koja je ostala prepaidovcima a nije pretplatnicima je udarac ispod pojasa i nisu trebali na taj način šamarati nas koji smo im sigurni i stabilni izvor prihoda (i ulazimo u sve one financijske analize putem kojih se računa kreditni rejting i štaveć).
Ja želim da Tele2 počne zarađivat i pronađe uspješan poslovni model kako bi osvojili što više tržišta i korisnika jer to znači bolje cijene i usluge za mene. Enlightened self-interest rekao bi Adam Smith.
I ovi prijedlozi koje tu dajemo su u dobroj vjeri. Bodovi, mobiteli, obračunske jedinice... je može se reći da je velikima na tržištu lakše, naravno da t-mobile ispregovara bolje cijene od Nokije kad naruči 50 miliona mobitela za sve svoje podružnice u svijetu, ali Tele2 ni ne treba pobijediti t-mobile "silom" odnosno količinom, već domišljatošću. Ok, ako ovi daju za 3000 bodova 100kn popusta, Tele2 može dati 50 minuta ili 100 poruka, ili mobitel na kredit (kao što u njemačkoj daju super turbo mobitel za 1 Euro a onda ti nakaleme na pretplatu 10 eura dodatno mjesečno) ili nešto drugo što bi njima bilo održivo, a tržištu zanimljivo.
A znaci pažnje kako je to SrKi spomenuo su upravo to. Korisnici moraju imati osjećaj da ih se cijeni a to mi pretplatnici nemamo. Naravno da ja neću mijenjati mrežu jer su mi tu troškovi upola manji nego što su mi bili u Vipu, ali gen-pop je vrlo osjetljiv na takve stvari.
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
..netko bio napisao da ovaj topic cista netko iz Tele-a....
PA NEKA GA ONDA POCNE CITATI...
KO surf paket je cisto sranje....
50 kn - izgleda ko da se hoce osigurat dodatnih 50kn mjesecno po pretplatniku, a ne istom pruzit dobra usluga....
Dajte vise napravite razliku izmedu pretplatnika i prepaida, nemora bit velika ali barem nesto.. a ne ovak...
Kak pretplata 50 i 150 ima iste cijene... Razlike u cijenama mobitela su mizerno male, da ne govorim i cijeni pri prijenosu broja/produljenu pretplate...
Ja isto to kažem! Npr. na t-mobile sam dobio c510 za 1 kn na godinu pretplata tarifa 150 kn uz 6000 bodova! Isti taj u tele2 bi me na produženje došao 595 kn na 150 mjesečno na godinu. Znam da je razgovor jeftiniji ali tih 595 kn opet skucam t-mobileu (a nakon 5 računa na tarifu 60 pređem) pa mi račun isti na kraju s tim da tamo bodove skupljam... Fali tele2 neka drastična promjena iliti ponuda. Da ponude c905 na tarifi 150 za kunu 2 god (3600 kn + frekvencija 240 kn) a vani već novi za 300 eura odmah bih prešao. Neka uvedu tarifu 300 pa ponude solidne uređaje...
Pa vip recimo ima iste cijene za produzenje za sve tarife. Razlika je samo da li potpisujes na 12 ili 24 mjeseca. Sto je super kad imas onu minimalnu pretplatu od 25kn
Za razliku od teleta kod kojeg uopce recimo ne mozes kupiti Galaxy ako zelis zadrzat mmp 50 a potpisat samo na godinu dana sto je po meni izuzetno glupo s njihove strane. Neka daju mmp50 na 12 mjeseci po cijeni nove pretplate na 24 (300kn razlike za galaxy) sto mislim da bi bila sasvim pristojan ponuda i vjerojatno bi imali vise ljudi pod ugovorom.
Di im je taj sms paket kojeg su najavili...
Kako je krenulo svaki čas će osvanut tarifa KO SMS![]()
Potaknut "novom i uzbudljivom" tarifom htio bih predložiti što se meni čini prihvatljivom tarifom, pa neka posjedon odgovori je li to i ili nije izvedivo..
Voice+Data paket:
49lipa+uspostava poziva/minuti
flat unutar tele2 (knockout 0)
1GB
cijena: 200kn mjesečno /100 utrošivo
Pa neka, obvežite ljude da moraju uzeti čitav komplet, tako to rade i vani više manje odnosno, postoji "flat tarifa" u kojoj su pozivi unutar mreže (pa i prema fiksnoj) uračunati u cijenu.
Nije li vam u interesu imati stalne korisnike i siguran mjesečni prihod? Ja osobno bih ovo odmah potpisao na 2 godine (no dobro, produžio sam ugovor pa ne bih, ali bih prešao kad bi bilo moguće), a jasno je da bi mi mjesečni račun bio i veći kao što je uvijek veći radi poziva. Ovako kako je, koristim samo wireless, pa dobijete 10 kuna (ako i to) mjesečno od mene data prometa.
Meh...
- da još malo poprave stanje sa signalom i prekidanjem veze te problemom da jedna strana čuje drugu a suprotno ne (makar čak i ima bar 20% signala). Nije često, ali svaki peti put se zna dogodit i zna živcirat nekad.
Slab signal ili da ga gotovo nema ako se nalazim u prizemlju ili suterenu neke velike zgrade/ustanove. Uglavnom, dosta češće se pojavljuje nego kod konkurencije.
- mobilni internet paketi (za MOBITELE) (tipa 256MB=20kn, to bi bilo lijepo)
inače
+ zadovoljan sam cijenom razgovora i sms-a, što je skoro pa najvažnije![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Samo poboljšajte službu za korisnike i samu podršku korisnicima.Propast će te zbog toga...ali generalno!
Nadam se da ne tražimo puno....
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
1.Uvedite smiley tarifu 50. Ne moraju biti poruke neograničeno besplatne, već recimo 200 poruka i 50mb uključeno u paket.
2.Tjednu opciju npr. 200 poruka 10 kn.
3.Bodove za pretplatnike za povoljniju kupovinu mobitela ukoliko su računi plaćeni na vrijeme ili jeftinije mobitele uz produženje ugovora (nagradite one koji vam već godinama uredno plaćaju račune).
1. Češće ažuriranje cijena mobitela (cijene mobitela u stvarnosti padaju, dok kod tele2 cijena uglavnom ostaje po godinu-dvije ista, da bi onda pala za 100-200 kn)
2. Poboljšanje kvalitete razgovora
3. Poboljšanje kvalitete usluga ( mjesec dana zbog nadogradnje je smiješno)
4. Češće novosti u ponudi usluga, tarifa i mobitela
5. Pogodnosti za pretplatnike - tj. da bude vidljivo zašto bih ja uzeo pretplatu
5. Želim isključiti PIN na SIM kartici
6. Poboljšanje signala (u podrumu, liftu, bolnici...)
7. Ukinuti uspostavu poziva jer je to smiješna stavka
8. Opcija Zero in za unutar tele2 mreže košta 50 kn - nije li to puno? Možda 20 kn bi bilo ok ili džaba...
9. Naravno, poštene obračunske jedinice su svakako poštena stvar - znači, sekunda i kilobajt kao obračunske jedinice - sve drugo vidim kao pljačkanje! Pogotovo zato što na ispisu dobijem u kilobajt ispisana svoja spajanja i u sekundu ispisane razgovore...Da tehnologija ne može zablježiti manje od 15 sekundi ili 1 sekunde, onda bih razumio...ali tehnologija bilježi i manje od 100 kb odnosno 60 sec.
Zaključak:
Uskoro smo u 2011. godini. Cijene usluga mobilnog interneta i općenito usluga mobilnih operatera su poskupe i preskupe. Zastarjele su i neadekvatne. Korisnici žele flat mobilni internet na mobitelu za nekih npr 150-200 kn. Razgovori MORAJU biti jeftiniji. Poruke da ne spominjem. 4G tehnologija nije ništa novo. Video pozivi također... Većina tih stvari u kini je normalna kao dobar dan. Finska je donijela zakon da svatko ima pravo na internet...U njemačkoj postoji flat internet uz iphone npr. Mi bi da smo u europskoj uniji a da i dalje oremo konjima, dopisujemo se telegrafom i golubovima!!!
P.S. Za mjesec dana po isteku pretplate prenosim broj sa pretplate na bonove i onda na bonbon kada se bude moglo prenijeti!
Zadnji uredio mlesic : 03-11-2010 u 23:26 Razlog: dodana 9. točka
Bookmarks