korištenje patenata se mora platiti.
zašto bi apple bio iznimka sad?
http://www.bug.hr/vijesti/nokia-tuzi-apple/99106.aspx
Želja za pravdom ili očajnički pokušaj podizanja poslovanja?
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
korištenje patenata se mora platiti.
zašto bi apple bio iznimka sad?
Sve je na sudu da utvrdi mada mi je malo nejasno zasto reaguju tek sada a nisu prije kada su uocili te (eventualne) propuste...
e pa vjerovatno zato što je nokia pustila apple da radi po svojemu, kad su šupci ti iz applea (čitaj u članku) pa odbijaju surađivat s svima, šta su oni nešto posebno, doduše jesu -AMERI, oni se od svega ograđuju, e pa sad kad su se uvalili nokija će im izmust pare i svi happy, i mi ćemo imat bolje nokijice![]()
:::::chuck noriss jedini posjeduje originalnu n95 8gb sa utorom za memorijsku:::::
Očekivan pritisak Nokije koja želi pokazati Appleu ko je gazda.
zakoni postoje i jasno su određeni, vidljivo da je apple htjeo/hoće/napravio mobitel da bude drugačiji od drugih, vlastiti OS itd...ali nisu oni sve stvari izmislili, potpisali i licencirali, moraš platit za dio kolača, ako nokia i drugih 20 i više tvrtki surađuju u vezi nekih tehnologija, apple nesmije i nemože biti izuzetak...pratit ću baš me zanima kak će završit tužba...
:::::chuck noriss jedini posjeduje originalnu n95 8gb sa utorom za memorijsku:::::
vjerujem da je jedan od razloga ovaj (citiram: )
Nokia želi naknadu u iznosu od 1 do 2% cijene svakog iPhonea, što je između 6 i 12 dolara po uređaju. Obzirom da je do sada prodano oko 34 milijuna iPhonea širom svijeta, Nokia bi ukupno na račun do sada prodanih uređaja mogla dobiti između 204 i 408 milijuna dolara.
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
pa to je razlog da, e sad neznam kak bi bilo appleu lakše platit, odmah, ili postotkom od svakog prodanog moba, a svakako odšteta je ogromna
ma nije appleu nista to pola milijarde dolara.
to jest veliki novac, ali s obzirom na to koliko imaju dobit, nije im neki problem.
http://www.javno.com/hr-profit/nokia...iphoneu_279081
slicna stvar bila je i sa microsoftom
Dinamo rules!!!
Normalno da su ih tužili. Apple je popalio patente na koje su ovi potrošili milijune dolara da ih naprave. Pa ne ide to samo tako. Samsung je recimo sad potpisao ugovor sa Qualcomm vrijedan više od milijarde dolara kako bi mogao koristiti njihove patente. Plati pa se rugaj, nije "Zapad" Kina, nit kapitalizam komunizam!
Peace!
Hahahah
Sad je Apple tužio Nokiu za korištenje 13 patenata
http://www.bug.hr/vijesti/apple-tuzi-nokiju/99797.aspx
Mislim da je jedna od optužbi Applea bila vezana uz podatke sa servisa Shazam ID (Nokijinog pandana SonyEricssonovom TrackID), zato taj servis više nije dostupan.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
I idemo još jednom:
http://www.gsmarena.com/nokia_sue_ap...-news-1643.php
The Finnish company accuses Apple of infringing 5 of their patents with the Apple iPhone and iPad 3G.The patents in question relate to technologies for enhanced speech and data transmission, using positioning data in applications and innovations in antenna configurations that improve performance and save space, allowing smaller and more compact devices.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Sve ce se pokazati na sudu, mi mozemo samo nagadjati. Ne znamo sta su tacno oni od njih uzeli, u kojoj mjeri to krsi patent licencu i slicno. Ali smatram da bi to trebalo korektno da se odradi (mislim na sudjenje) - bez obzira sto bi apple pretrpio visemilionsku stetu. Pozz
meni se čini da tu ima mutnih poslova?
al oni će to riješit to novcima.
Uvijek riješe nekako. I sud radi brže, kada je u riječi dve top kompanije. A samo bog zna tko će da pobedi... :-)
ja isto mislim da će tu novci da pobjede ništa drugo kako i općenito uvjek taj pojbedi ko ima više danas je to sve za rešenje ...
I ova priča je završena.
Apple će morati platiti Nokii
http://www.engadget.com/2011/06/14/n...nt-litigation/
Mislim da će ubrzo biti vice versa.
Stvarno je čudno što tek sada reaguju...
Mislim da su izgubili trku sa vrjemenom, točnije tehnologijom i sada pokušavaju da se izvade...
Daleko od toga da je Nokija loša, ali ako su touch screen mobiteli sada standard, onda je nokija u velikom problemu,
jer njihovi modeli su, po meni, daleko od najboljih...
Mogla bi nokia da uloži u razvitak tehnologije imaju oni para, ali veliki je propust to što nisu prešli na Android...možda će ih to pojest...
Dajte ljudi, kaj vam je.
Da je Nokia otišla na stranu Androida bila bi samo "jedan od proizvođača s Android mobitelima" kojih već sad ima jako puno.
Također, Nokia bi bila jedna od posljednjih (ako ne i posljednja) firma koja bi uzela Android kao main OS što bi automatski značilo vrlo mali udio na tržištu. WP7 je dobar smjer koji su uzeli, kao što i od prije tvrdim, bolji smjer nego Android. WP7 je još u razvoju no već ima kakve takve temelje koji bi u budućnosti mogli ozbiljno ugroziti Android, Apple, RIM etc.
Slična stvar sa Meegom. Veliki fail je što je Nokia napravila N9 i što ga je pokopala zajedno sa OS-om. Najvjerojatnije su Nokia i Intel imali ugovor kojim se Nokia obvezala napraviti jedan uređaj sa MeeGo OS-om. To su i učinili i, usudio bih se reći, nasreću odustali od daljnjeg razvoja MeeGa. Zašto na sreću? Zato jer MeeGo nema ni približno razvijen eko sustav kakvim raspolažu Apple, Google i MS.
Nokia je učinila dobar korak stupivši u suradnju s MS-om, koliko god to nevjerojatno zvučalo. N9 je fail koji su (vjerojatno) morali napraviti. A i tko zna, možda N9 služi kao svojevrsni poligon za testiranje za WP7 proizvode, od ergonomije, dizajna, hardvera, veličine ekrana, relativno novih tehnologija (NFC). NEugradnja dvojezgrenog procesora? Isto naznaka koja ide u korist mišljenju da je N9 koncept Nokijinog WP7 telefona. Mogli su oni bez problema ugraditi dvojezgreni procesor no meni onda WP7 ne bi mogao (tako skoro) na takav hardver.
Nek se oni međusobno tuže, Samsung, Apple, Nokia, HTC - neka se tuku. Bolje to nego da se udruže i da primjerice zajednički dignu cijene proizvoda (što ne bi bilo prvi puta u mobilnoj kao ni u informatičkoj industriji, bez obzira na zakone.) ili da spuste standard kvalitete radi većeg profita.
Eto, ja sam svoje rekao![]()
Malo konkurencije je zdravo za tržište.![]()
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Bookmarks