Hm, ako sam dobro shvatio, zelis napraviti full flash?
Pa ima barem dva tutoriala za to, a da pogledas u superthread?
U svakom slucaju, ovo je ovdje off-topic.
Upravusi i hvala.
Sad kad sam nasao noviji "jdflasher"sto ima u sebi i za CID 53 sad hoce,ali sad nesmim, a tribo bi samo "FS i Custom" zamjenit,a "Main" je isti iz ove je grupe jezika.
Zamolio bi te da mi objasnis kako ovo dvoje da zamjenim sa "Farom" Ili sve sta trebam radit poredu.
Hm, ako sam dobro shvatio, zelis napraviti full flash?
Pa ima barem dva tutoriala za to, a da pogledas u superthread?
U svakom slucaju, ovo je ovdje off-topic.
ravilov hvala uspio sam zamjanit. Ubacio Main,pa FS i Custom koji mi pasu.
Ima li gdje kakav thead gdje je opisano samo flashanje moba s nebrandiranim firmwareom (CID 53) ? Kojim ide to programom ?
Hvala !
Zadnji uredio Mihajlo90 : 27-09-2009 u 15:01
Ima. Samo potrazi.![]()
Pozz...ovako ja bi htio dekodirati k610 (CID53),ali mi fali ovaj executor....
nasao sam na forumu ali je za K800i evo link... http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...ight=K610+main
Sad ja trebam taj executor za K610i pa ako neko ima pa da mi posalje ili da mi da link...trazio sam po netu al nisam pronasao...Hvala unaprijed...
Ako executor nije u packu, onda ga nema.
@poplava,
Drugi put prvo koristi search, i nemoj otvarati nove teme ako pogodna vec postoji. Zahvaljujem.
Znam da pise da je tutorial za cid53 telefone. u mene je cid52 pa me zanima jel smijem dodati novi soft na ovaj nacin? na netu sam nasao tutoriale tipa "cid53 softver u cid52 telefone" ali su prilicno komplicirani, dok je ovaj uradjen mnogo jasnije (zato i pitam mogu li ovaj slijediti).![]()
Ne znam baš da možeš i CID52 ovako...
Za CID52 imaš ovaj vodič za flashanje i ovaj za unlock.
Također su jednostavni, iliti jasni
Ako baš želiš CID53- opali update SEUS- om pa radi po ovom tutorialu.
Njegov (uglavnom, neželjeni) "efekt" je da napravi update CID- a, na CID53- postupak je stvarno jednostavan, pošto je to službeni program za update.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
cool, nisam znao da se moze uraditi update. kako cid znaci 'chip id' mislio sam da je to vezan sa seriju mobitela i da se ne moze mijenjati
hvalaaaaaa![]()
To je zato sto CID ne znaci "chip ID". Ali to je off-topic ovdje.
Drugi put koristi pretrazivanje, za CID52 postoji gomila drugih tema (kao sto je georgy vec linkao).
ako moze mala pomoc,
pokrenem seus, iaberem hrvatski i on mi javi da nema novijeg softa za moj mob. a u mene je ubacen onaj predzadnji (provjerio). na koji nacin prevarim updater pa da mi instalira novi softver? znam da sam davno citao o tome, ali evo ne mogu pronaci tu temu. a koliko se sjecam nesto sam morao promijeniti.
@ravilov
znam da CID doslovce to ne znaci nego da je to neka SE oznaka koja nema znacenja, ali danas sam citao po se forumima da to ljudi zovu chip id.
EDIT:
kako imam onaj stari cid52 mob, je li mi bolje uraditi update na cid53 ili na ovaj moj staviti softver od k810???
Zadnji uredio absBeg : 22-11-2009 u 21:13
CID nije bez znacenja, znaci Customer ID. Vise o tome na Google-u. Ne znam gdje ga to zovu chip ID, ali to je potpuno krivo.
Takodjer, u naslovu ove teme jasno stoji unlock CID53, dakle pitanja o flashanju CID52 mobitela su potpuno off-topic. Molim da se prebacite u prikladniju temu.
već sam pitao ovo pitanje u nekim temama, ali još nisam uspio riješit ništa.. Da li je ovo odgovarajući metod za moj mob?
Znači imam K530i kupljen u t-com kao simpa paket, CID53 je, e sad šta trebam napravit da u njemu mogu i vip karticu koristit? prekopao sam sve i vidim da ima dosta tutorijala i dosta fileova za poskidat e sad neznam točno koje i kako po redu treba, vidim da se spominje generic firmware i da prvo treba flešat pa onda unlockat, PLEASE može li mi netko pomoć..?
HVALA!!!
DB2020/CID53
Da, ovo je odgovarajuca metoda za tebe.
Za unlock prati tutorial u prvim postovima ove teme, po potrebi zamijeni ono sto se tice K800 sa stvarima za tvoj mob, i to bi trebalo biti to.
Za flash/debrand ima drugi tutorial, isto se radi sa Far+jdflasher. Pogledaj superthread.
Ako može pomoč,ali molim Vas
(Ravilov).
Radi se o K770i zaključan na T-mobile.
Dakle,došao sam do 19. koraka..
Ubacio sam Executor za K770 i sve ali ništa,pokrenem Executor ali piše radnja nije uspjela.
XS o mom mobu kaže ovo:
I sigurno sam dobro ubacio sve fileove!19:01:27| XS++ v3.1 (Darwin) Ready !
19:01:27| Executed on Microsoft Windows XP
19:01:33|
19:01:33| Attempting to open the interface...
19:01:33| TURN OFF PHONE!
19:01:33| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
19:01:33| You have 30 seconds...
19:01:41| Baseband ID: 9900
19:01:41| Protocol Version: 3.1
19:01:42| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K770)
19:01:42| ...using GDFS name
19:01:42|
19:01:42| Profiling SEMC phone...
19:01:42| Platform: DB2020
19:01:42| OTP CID: 51
19:01:42| EROM CID: 53
19:01:42| EROM Color: Red
19:01:42| IMEI: 35617902xxxxxx
19:01:42| Phone ID: K770
19:01:42| Region: T_MOB_INT_B
19:01:42| CDA: 1202-4158 R4A
19:01:42| Firmware Version: R8BC004
19:01:42| EROM: R3A022
19:01:42| Ready for operation!
Jesi siguran da si ubacio executor bas za K770 i tocno taj firmware?
Jesi mobitel prije svega debrandirao?
Nemam drugih ideja... Nisam nikad radio sa CID53 niti sam isprobao ovaj nacin unlocka...
evo mislim da sam sve pokonto... samo pitanje. da u XS-u backupam GDFS?!?
Ma ostavi se XS++, on nema bas nikakve veze sa CID53 mobitelima.
ok, evo i ja sam zapeo na 19. koraku, exe je na mobu ali veli radnja nije uspjela
kako se to riješava?!?!
E vidis, zato je bitna TOCNA verzija firmwarea.
Jesi siguran da si stavio executor tocno za tu verziju firmwarea? Je li ti mobitel debrandiran (JAKO bitan korak, a to najcesce ljudi zaborave)? Je li ti mobitel sigurno CID53?
ako je k770 u pitanju onda je vjerojatno pogriješio
u any cid je samo R8BE001 a za to nemamo našu verziju firmware-a
Mi6 Black
A ja sam lijepo rekao da prvo dobro provjeri sve parametre telefona...
Bookmarks