ako ćeš kupovat u dučanu uzmi e52,jeftinija je,ima bolju bateriju i bolju izradu
N82 je previše skupa u dučanima,mob je već dosta star i za te novce je po meni neisplativa kupnja
Nema govora o nagovaranju vec samo ono pokusavamo biti objektivni. Covjek ce na kraju kupiti ono sto njemu licno odgovara... E52 je skuplja jer je novija ali to ne znaci da ima bolje specifikacije. U odnosu na N82 ima jacu bateriju i procesor ali to se u praksi ne osjeti toliko drasticno. Meni je licno svejedno da li baterija traje 2 ili 3 dana, za sat i pol mi je ionako punaA probavala sam mobove sa ekstra procesorima pa ne osjetim nesto posebno da je bas taj procesor unutra.
ako ćeš kupovat u dučanu uzmi e52,jeftinija je,ima bolju bateriju i bolju izradu
N82 je previše skupa u dučanima,mob je već dosta star i za te novce je po meni neisplativa kupnja
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Kad si vec spomenuo... A sta mislis zasto je tako skupa iako je kako kazes vec stariji model?
pa ja se slažem da je mobitel dobar,uostalom i imao sam ga ali šta je skupo skupo je,svaki dan izlaze novi modeli i cijena je stvarno pretjerana...
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Pokusavam samo ukazati na to da ne mora znaciti da je telefon bolji ako je noviji. E52 je po ukupnim specifikacijama losija od N82 iako je novija.
Neki dan nabavih E61. Telefon izasao daaavno. Ako izuzmemo nedostatak kamere, po izradi, ekranu, specifikacijama, svemu je duplo bolji od pola mobitela koji su nedavno izasli...
Uspoređujemo mobove po karakteristikama, ne? Bar se nadam...
Ali ne možete uspoređivati N i E seriju preko cijene, fakat ne ide.N serija je uvijek bila "precijenjena", a razlika u odnosu na E modele je najčešće samo kamera i eventualno dijagonala ekrana. Na kraju krajeva za različite pare dobiješ praktički isti uređaj, a na kupcu je samo da vidi koji mu je ljepši i preferira li foto ili ne.
A ruku na srce, osim kamere, ne razumijem po čemu je N82 iznad E52 (osim cijene i ako ignoriramo kameru). Vidim očite razlike u dimenzijama, bateriji te korištenim materijalima izrade što ne zvuči mnogo(samo komentiram, totalno sam nepristran jer nisam nijedan mob imao dovoljno dugo da o njemu stvorim subjektivno mišljenje).
Poanta je da čovjek u ovoj dvojbi ne može pogriješiti, đizs, trebali bi mu čestitati na tako jednostavnoj dilemi![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
...da se konačno javi i vlasnik E52...
...nažalost, N82 nisam imao, ali sam sa E52 i više nego prezadovoljan...mala mana mu je kućište koje ima nekoliko točaka koje nisu baš pričvršćene pa će "picajzl-majstori" (kao ja npr.) imat to stalno na umujer maska lagano "diše"...
...što se tiče softwarea - veoma je brz i vidi se utjecaj 600Mhz - za razliku od 369Mhz jakog 6120c kojeg sam imao prije godinu dana...stvarno radi veoma glatko i veoma sam zadovoljan - iako me pomalo nervira problem sa Garminom (smrzava se) - pa čekam update softwarea da vidim hoće li to što promjeniti...
edit: samo da se nadovežem - uredno ne hakiran i sve radi, instalirao sam Resco viewer i X-plore (zasad)...
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 20-10-2009 u 00:33
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
@WildBoy da ja budem iskren i maska na N82 isto kak velis "lagano dise" ali par padava i to grubih me je uvjerilo kaj cijelo vreme govorim da sam izgled maske jako vara.
Na nekim modelima tako izgleda solidno "necu navoditi firme i modele" jer bi bilo komentara a u sustini su maske jad.
Ovo sa mhz je stvarno ugodno osvjezenje kod Nokie.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Na papiru bi se jacina procesora trebala uzeti u obzir ali ja sam uporedjivala rad i brzo mi je otvaralo u svim slucajevima tako da te neke nijanse u brzini nisam skuzila da budem iskrena...
Plastika na N82 je sasvim ok, ali moram priznati kako Nokia ove novije modele radi bitno losije u odnosu na one starije. Kad uzmem E61 u ruke osjeti se ogromna razlika u koristenim materijalima za izradu...
da jednom nadovežem... E52 ima brzi punjač 1200mA i ima drugačiji konerektor punjenja
Ovo sa punjacem sam ocekival da ce krenut no tek od iduce godine.
Iskreno na Nokijama su mi bili naj naj uticnice za punjace pa i dok su sa starijih debljih na tanje utikace krenuli.
Ovo sa tim micro usb ili vec kakav je nisam videl je jedan debeli minus.To me je najvise smetalo kod drugih jer su malo malo mjenjali konektore.
Sa druge strane to je bilo za ocekivati zbog novog zakona od EU da svi imaju od 2010 iste uticnice za punjace.
Symbian & Windows Mobile
po zakonu EU svi mobovi budu imali ponjače preko microUSB-a, tako da to nije minus to bude samo plus. Više nema punjač ovaj punjač za ovaj.... svi na microUSB sto prije to bolje
....
Ma znam to pa i velim.
Kritika je zbog toga kaj su te uticnice osjetljive i ako se zezne onda nema ni punjenja ni a naravno ni spajanja na komp.
Dok sa klasicnom Nokijinom uticnicom ostaje jos uvjek opcija BT za komp dok si doticni nekaj ne rjesi.
To tvrdim iz iskustva jer sam imal takav slucaj na Htc Tynt2,sok je bil jos veci dok su mi u servisu rekli da u biti ide kompletna maticna ploca.
Ostalo mi je ici privat i naravno izgubit jamstvo za takav skup uredaj.
Symbian & Windows Mobile
Sto se mene tice moze i ovako ostati. Ionako mogu nabaviti bilo kakav punjac za 20 kn![]()
evo mene.
vidim da ste mi se raspisali od kako me nije bilo.
i na tome se ispričavam.
mislim da sam odlučio. a odluka je na strani E52.
jer sam jučer i danas imao cijelo prijepodne uređaj u rukama.
i pošteno ga proučio i analizirao.
ali me nešto zanima.
neka napišu oni koji ga imaju.
nekoliko se vratilo sa greškom koja nastane prilikom potpunog
pražnjenja baterije. tj. kada se mob isključi, i kada se stavi na punjač,
tada se koliko se god punio baterija nema života i nemože se upaliti.
Nokia: 7110, 8850, 6600, 6680, 7650, 9500, E70, E71, E6, N8; HTC: Desire; Samsung: Galaxy SII I9100; LG: G2 D802, G3 D855, G4 H815; Sony Ericsson: P800i, P900i, P910i, P990i, P1i; iPhone: 4s, 5s, 6s, 8, Xs; ...
...zanimljivo...ja sam dosad samo jedanput skroz ispraznio i nije bilo takvog problema...zapravo - nemam (da kucnem o drvo
) nikakavih problema s uređajem...
možda je to bila serija kod t-m_a.
a bilo ih sigorno 5-6 kom.
Nokia: 7110, 8850, 6600, 6680, 7650, 9500, E70, E71, E6, N8; HTC: Desire; Samsung: Galaxy SII I9100; LG: G2 D802, G3 D855, G4 H815; Sony Ericsson: P800i, P900i, P910i, P990i, P1i; iPhone: 4s, 5s, 6s, 8, Xs; ...
dragi moji, najdraži forumaši.
evo mene nakon nekoliko dana puze.
da Vas i sebe više ne mučim, odlučio sam se za svoj slijedeći mobitel.
dakle, uzeti ću E52.
kako ga svaki dan gledam, tako sam ga sve više zavolio.
a vama veliko hvala na pomoći i savjetima.
![]()
dobra odluka,nećeš zažalit![]()
...čestitam...
...pošto je odluka pala -...
Bookmarks