O kojem mobitelu se radi? Ako je K750/W800 kao sto pise na slici, onda je za pocetak ovo u krivoj temi...
Imam problem sa ubacivanjem patcha, pokusavam mob patchati da radi sa elfovima. Pokrenem far, konektujem mob, medjutim kad dodjem do ovog :
mob se jednostavno upali.
Mob je: k750@w800 r1bd001 cid49 red
/edit/
Nisam nasao nijednu drugu temu psvecenu far manageru pa sam morao ovdje postati.
/edit2/
problem rijesen.
Zadnji uredio GrofC : 16-07-2009 u 14:15
O kojem mobitelu se radi? Ako je K750/W800 kao sto pise na slici, onda je za pocetak ovo u krivoj temi...
Molim pomoć: ako želim debrandirati w880, tutorial na prvoj stranici je ono što moram napraviti? Možete mi reći koje stvari moram drukčije napraviti, ili je sve istovjetno? Mobitel je kodiran na t-mobile, evo što mi daje kad ukucam >*<<*<*:
R8BA024
prgCXC1250640_GENERIC_AI R8BA024
EROM: R3A022
prgCXC1250614_EROM_DB2020_AI_FOTA_SIMLOCK_FLAFLA_S IBLEY_SEMCUSB
Inačica LCD softvera
Glavni zaslon
Trenutno: 200611136
Inačica softvera kamere:
3.4
videopoziva:
2.1
ITP softver
CXC 125 0607 R1C
Prilagodba
CDA102719/21 R10A
cxc1250651 R8BA024
T_MOB_INT_B
Memory stick:
CDA102720_1
sadržaj
PA8
Memory stick: R7A
java softver:
JP-7.7
revizija teksta:
AU
Nadogradnja softvera
UA inačica:
CRH1069179 R3B025
2007-06-14 07:35
Ako trebate još neku informaciju napišite molim kako da do nje dođe, u ovim sam stvarima totalni početnik. Inače, može li išta krenuti ukrivo, tj. nepovratno pokvariti mob? Puno hvala unaprijed na pomoći
CID je jedan od bitnijih podataka, a to nisi nigdje naveo (toga nema u skrivenom meniju, ali se ocita drugim metodama, potrazi).
Takodjer, imas brandirani mobitel (T_MOB_INT_B), da bi ga patchao morat ces ga prvo debrandirati (full GENERIC flash).
Hvala ti. Tražio sam i našao da mogu vidjeti CID sa XS++, skinuo sam i njega i flash drivere, i skopčao da trebam držati 2 umjesto C. XS++ mi daje DB2020 CID52 u vrhu, evo i loga:
19:09:59| Baseband ID: 9900
19:09:59| Protocol Version: 3.1
19:09:59| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:W880)
19:09:59| ...using GDFS name
19:09:59|
19:09:59| Profiling SEMC phone...
19:09:59| Platform: DB2020
19:09:59| OTP CID: 51
19:09:59| EROM CID: 52
19:09:59| EROM Color: Red
19:09:59| IMEI: 35159602xxxxxx
19:09:59| Phone ID: W880
19:09:59| Region: T_MOB_INT_B
19:09:59| CDA: CDA102719/21 R10A
19:09:59| Firmware Version: R8BA024
19:09:59| EROM: R3A022
19:09:59| Ready for operation!
Ne znam što misliš za patchanje. Ja bih samo htio da mi radi i na drugim mrežama osim T-mobilea (mislio sam da je dekodiranje to). Međutim, nisam uspio naći na što misliš sa full generic flashom, možeš me molim te uputiti dalje, naravno, ako se isto uopće može napraviti kod kuće? Hvala još jednom
Hm, pa sto mislis kako se radi dekodiranje?(Odgovor: patchanjem.)
Bolje prouci malo i druge teme da skuzis postupak i sve, ja na tvom mjestu ne bi dirao nista dok ne skuzim bar osnovne stvari.
Osim toga, ovo je tema za jdflasher (kako joj i u naslovu stoji), pa je XS++ ovdje off-topic. Za DB2020/CID52 postoji bar 2 ili 3 druge teme.
Sorry, ali ovo je strogo tematski forum...
Je li onda dovoljno da ovo napravim, hoće li raditi?
http://se-stuff.net/help/debranding.html
Zasto A2, pa W880 je A1!
Daj pogledaj ostale teme, sve je lijepo objasnjeno. Nema potrebe traziti cudne strane tutoriale po netu.
moze pomoc ja neam bflash folder samo oflash i ofs???
CID53 mozda?
Za CID53 postoji posebna tema inace...
MAIN vaseg modela
Može li mi neko reći šta je MAIN i kako da dođem do njega, htjeo sam dekodirati svoj SE K800I?
Uf... Pa sve je vec objasnjeno...
Ako ne mozes iz vec napisanih tutoriala i objasnjenja zakljuciti sto je MAIN, bolje ne diraj nista, nisi spreman za prckat po telefonu. Preopasno.
nemora znacit da je mrtav..
meni je isto stao u pola posla jer je iscjedio bateriju do kraja(ne znam na koju foru).
probaj napunit bateriju, i krenut ispocetka..
a kod tebe mi se cini da je izgubio vezu sa kompom..
ako ni to nebu radilo,onda flashaj main,fs,custom
btw: odi na prvu stranu pa vidi sta tamo ima.. vid cuda isti problem ko tvoj![]()
Uspio sam instalirati patch i to ovaj: K800_R1JC002_MAIN_GENERIC_WI_RED52, a me zanima šta sam dobio time i kako sada da dekodiram telefon, koji patch-em?
Unlock patch generiras sam.
Pogledaj malo druge teme, postoje vec bas o patchanju (HINT: SIMLockPatchGenerator). Ovo je tema o generalnom patchanju, a ne o generiranju unlock patcheva.
probao napraviti patch za bateriju,(brisao i ubacivao ikone sa image tool-om u cisti mbn) i pri uploadanju patcha, far mi javlja address mismatch(ili kako vec).
gore su bili neki gfx patchevi, koje sam maknuo..
zanima me; ako neki patch brise neke ikone(ne mijenja,samo brise)(kako je milanche91 gore rekao), i ako ga ja stavim na mob pa maknem, da li on vraca te ikone.
jer ako ih ne vraca onda je u tome problem, ako vraca, e onda ne znam..
EDIT: rijesen problem, eto sta se desi kad kasno prckas po necemu..
Image tool-om sam cijelo vrijeme otvarao main od k610, i iako su isti hex nazivi,ne radi kad ga se stavi na k610@W660.. nis cudno)
no svejedno me zanima onaj drugi dio, o patchu koji SAMO brise ikone.
Zadnji uredio Madfish : 16-10-2009 u 10:47
Vraća te ikone.
dakle, opet me muci missmatch..
Uglavnom, posto se trebaju brisati neke ikone(koje se nece koristiti) da bi napravili mjesta za nove. Ideja je otvoriti u imagetool-u main i izbrisati te nepotrebne ikone,i zatim napraviti patch(BRISI) koji brise te ikone.
Razlog: sljedeci put kad hocu napraviti neki patch samo otvorim main ubacim taj patch(BRISI), i dalje mijenjam ono sto zelim, da ne moram opet trazit i brisat nepotrebne ikone.
Radio sam ovo:
1) otvorio main, ubacio patch(BRISI),zamijenio ikone za bateriju, klik na make .vkp patch, dobio patch koji brise nepotrebne ikone i stavlja nove za bateriju
2) otvorio main,ubacio patch(BRISI), al ovaj put zamijenio signal, i napravio patch(koji brise nepotrebno i mijenja signal)
problem je sto patchevi(sig&batt) rade odvojeno,ali kad ih pokusam ubaciti jednog za drugim,javlja error
sorry ak je malo duzi post..
edit: jel moze image tool odma napraviti preview sliku sa ikonama(staro/novo/izbrisano)
vidim da to dosta ljudi radi.. ili je jedina opcija igranje u PS-u
Edit2:hm da,opet mi je sinulo.B-)
Vjerojatno se ovaj drugi patch buni sto mu je ovaj sve pobrisao pred ocima:-D
A nis,bar je bila dobra ideja!
Znaci,za svakog treba posebno brisati(pravit mijesta)?
EDIT:
pitanje u vezi heap shift patch-a..
kolko je tocno bitan/potreban taj patch?
sto tocno on radi?
i da li ga je bitno staviti samo za one patcheve u kojima to pise, ili ga je opcenito dobro staviti na mob prije bilo kakvog patchanja?
Zadnji uredio ravilov : 22-10-2009 u 17:41
On je potreban za neke pathceve, ali ne znam na kojem točno principu radi.
ima li netko slike sa tutoriala sa prve strane... treba mi ...![]()
THX
pun vi više ćurac i vas i vašeg OFFtopica
to milance mora rijesiti.sta te pati,koji dio?
Bookmarks