Ja sam skinuo taj koji sam ti stavio (drugi post) i radi na 5800, poslije nisam radio nikakav upgrade. Postavljao sam kolegi navigaciju, tako da se kasnije nisam oko toga ništa brinuo ni upgrejdao, uglavnom radi mu.
Ja sam skinuo taj koji sam ti stavio (drugi post) i radi na 5800, poslije nisam radio nikakav upgrade. Postavljao sam kolegi navigaciju, tako da se kasnije nisam oko toga ništa brinuo ni upgrejdao, uglavnom radi mu.
Možeš komotno lupiti odmah 5.0.60, ne moraš raditi nikakav upgrade...
U pokušaju rješavanja problema, došao sam do formatiranja cijele microSD kartice i vraćanja mobitela na tvorničke postavke, ali ni to nije pomoglo! Ne mogu vjerojavati!
Evo kako to izgleda po koracima... Znači, odaberem Hrvatsku, stavim da pretraži sve gradove, upišem ulicu, kućni broj i onda dobijem ovo...
![]()
Stisnem NATRAG i onda ovo...
![]()
GarminMobileXT_5.00.60 sam instalirao preko GarminMobileXT_5_00_30 i sve mi se poremetillo, sve mi nazive izmjenjalo mjesto tipke idi pisalo crveno crno ustvari ikonice su ostale na svom mjestu i istog oblika ali nazivi ništa ni sa čim ! kao da nije prevod ukomponovan dobro .šta li je u pitanju zna li neko ?
i u čemiu je razlika između 5.00.60 i 5_00_30
HVALA
SVE ŠTO MOŽEŠ DANAS OSTAVI ZA SUTRA !!!
Moraš prekopirat sve datoteke, a ne samo updatat uz pomoć .sis-a, ako si to napravio...
Napravi sve kako pise na ovom linku -
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60969
Ja sam poceo sa GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030 i sad sam na GarminMobileXT_5.00.60 , svaki put update.
Sve to na 5800XM radi bez problema
![]()
na kom jeziku koristiš navigaciju ? jer na verziji .60 nema hrvatskog i tek na engeskom jeziku slažu se ikonice sa tekstom
da ali kad je slab signal ili kad ga nema uopšte takođe posao završava potpomognuti GPS a to može da se desi i u romingu i naravno da košta ! a to sam primjetio (nokia 5800) tako što sam podesio da me svaki put pita hoću li koristiti potpomognuti GPS i naravno kod slabog signala uključi se sam. mene ustvari pita hoću li dozvoliti ! i mislim da je naj bolje tako i podesiti a to sam našao :menu-settings-phone-application settings-positioning-positioning servar-pa u positioning servar use odabereš-always ask.
Zadnji uredio Ico : 28-09-2009 u 18:37 Razlog: spojeni uzastopni postovi
izgleda do sad nisam pravilno kopirao u folder garmin nešto mi je bilo promaklo ! sad je sve ok i svidja mi se mnogo što sad radi vodoravno bez problema.
Zato što je ova verzija napravljena za Tajvansko područje i zbog toga ima samo engleski jezik!
GarminMobileXT_5_00_60_S60_TW.exe
ili
GarminMobileXT_5_00_60_S60_TW.exe
Kad bude gotova verzija za ostale jezike, onda bude i hrvatski!
Kod update treba imati instaliranu staru verziju jer inače nečeš imati glas, pomoć i jezik.
Stara verzija:
GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050.exe
v5.00.60:
- To improve the horizontal to vertical NOKIA 5800 screen problem
- NOKIA 5800 to improve the horizontal screen open "turn preview" issue
- To improve the NOKIA 5800 in the evening when the text mode
Zadnji uredio hrc50 : 28-09-2009 u 23:35 Razlog: dodan odgovor za micija
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Ja sam u instalaciju uvalio 5.00.60 i sve šljaka...![]()
kad sam sa 5.00.30 prešao na 5.00.50 pa tek onda na 5.00.60 proradilo mi je sve kako treba i ima i hrvatrski jezik sve super!!! radi horizontalno bez problema !
moj problemčić je sa glasom(voice) imam verziju 5.00.50
sve šljaka ok osim glasa kojega uopće nema
ovako piše u uputama "Prebacite folder "voice" u folder "Garmin" na memorijskoj kartici mobitela. Isto tako prebacite i fajl GarminMobileXT u folder Garmin."
naravno voice je ekstraktan,ali ništa od glasa
Jesi li ga odabrao kod početnog postavljanja Garmina? Ako nisi, moraš kroz izbornik...
domy os
možeš li malkoc pojasniti,kako misliš kod početnog postavljanja Garmina
ništa nisam odabrao,radio sve kako piše po uputama tu na forumu
a u izborniku pod AUDIO nama ništa
odnosno ima Jačina zvuka to mi je na 100%
Glasovno pitanje Uključeno
Zvuk za pažnju uključeno
a pod Glas nema ništa...kada ga otvoriš samo piše gotovo i naravno samo plavi ekran
dali si skinuo folder voice i kopirao ga u folder garmin u tvom telefonu ustvari kartici ?ako jesi onda mora da bude ili pogledaj da nije prazan folder!
jesam, sve kopiranno
odnem na folder Gramin-Voice-i onda pišu jezici,english,deutsch,italiano,hrvatski i bla bla
ali glas ma ni dabi
gdje sam zabrljao namam pojma...
uspio sam,znaći riješenje problema je slijedeće...dakle kada se skine voice.rar valja ga ekstraktirati i onda se dobije folder voice,njega NE prebacivati odmah u folder garmin,nego još jednom kliknuti na taj folder voice i tek onda folder voice prebaciti u garmin.
Zadnji uredio drazen991 : 27-10-2009 u 03:32
Jel ima netko link gdje su karte europe?
Imam AdriaRoute al trebam i Austriju i sl...
Hvala puno unaprijed,
m.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...postcount=1886
ja sam ovdje skinuo uzeo što mi treba i sve ok !
Ovako meni neke stvari nisu baš jasne ma kolko god ja čitao ovu temu...
znači za instalirat zadnju verziju Garmina i da radi na hrv jezik kojim redosljedom i koje tutorijale da koristim..
pozdrav,imam N 5800 i ukucan garmin 5.00.50,sve radi ok,al mu treba da se locira satelit pun kufer,par minuta,pa me zanima jel to normalno na mobu,kak je vama i da li se moze to malo ubrzati
normalno i može se ubrzati preko a-GPS moraš ga samo uključiti, potraži malo pisalo se vec x puta.
Bookmarks