mozes a i ne moras, mogu radit i bez memorijske a 8 gb je dovoljno prostora tako da (po meni) nema potreba za memorijskom![]()
Molit ću kratak i točan odgovor..da ne tražim po stotinjak stranica Garmina, Sygica, Nokia maps, TomTom, Route 66..
Dakle, mislim nabaviti Nokiu N86 a ona ima 8Gb memorije na telefonu pa me zanima dali se ovi navigacijski programi mogu istalirati na memoriju mobitela a da ispravno rade ili je ipak nužno ih staviti na microsd karticu?
Hvala
Zadnji uredio Renta : 26-09-2009 u 19:42
mozes a i ne moras, mogu radit i bez memorijske a 8 gb je dovoljno prostora tako da (po meni) nema potreba za memorijskom![]()
Zato i pitam, jel. Jer ako rade ispravno na memoriji telefona onda ne bih kupovao karticu. Možete li to potvrditi za sve gore nabrojane programe?
Usput, kako je za onaj program za hakiranje i unsigned aplikaciju, ide li i to na mem moba bez problema?
ako rade bez problema na n85 8gb onda ne vidim razlog da na n86...
spojis je na mass storage i to je to...
To znam Author no zanima me samo dali to sve radi na memoriji telefona ili je potrebno kupovati karticu??
Viš a ja stalno mislim da je razlog sporosti kod aplikacija instalacija na memorijskoj kartici a ne na telefonu.. mislim, mob sigurno gubi više energije za komunikaciju sa karticom a logično mi je da mu za to treba i više vremena nego da aplikaciju podiže izravno sa telefona.. ili sam u krivu?
Kada instaliraš app. na mem. telefona time ti se opterećuje sam mobitel, nisam nešto previše primijetio sporost u radu kad app. instaliram na mem. karticu. Stime da zvukove (tonove) teme se instaliraju na mobitel, oni su stalno u pripravnosti za razliku od ostalih app. koje koristiš po potrebi.
ali ti imaš 8Gb pa se ne brini neko vrijeme.
da, oke mislio si vjerojatno na mobitele sa manjom internom memorijom..oni se brzo zaguše a i treba paziti na radnu memoriju..
dobro, nije se baš puno ljudi izjasnilo ali zaključujem da ovi navi programi kao i za hakiranje i unsigned aplikacije rade na memoriji telefona..
Ako ima neki bitan ili vrlo važan program koji radi samo na karticama molim da ga spomenete..
Iskreno ja navigacijske programe (Garmina, Sygica) imam instalirano na mem. kartici i ne vidim razloga zašto isti nebi radili na mem. telefona? Pitaj koga tko ima N95 8Gb, a ima ih, dali je itko koju navigaciju pospremio u njegovu intrnu memoriju.
...a i usput nisu ti više tako mem. kartice skupe, pogotovo ako uzimaš takav mobitel. Vjerojatno i sa njime budeš kakvu dobio, predpostavljam
nije stvar u lovi za karticu, jel...kad već kupujem N86. Ali želim znati.
mislim da nisi dobro postavio pitanje, tj. nisi shvatio pojam interne memorije na tom telefonu, ako se ne varam taj mob ima internu memriju (cca 100 MB, nije bitno) i dodatnu 8GB koja se ponaša kao memorijska kartica + još mogućnost proširenja, tj. dodavanja dodatnog "diska" koje je u stvari memorijska kartica, tako je uostalom na n96 i na n97 pa ne vidim zašto bi na n86 bilo drugačije
znači C disk (memorija telefona) je velika nekih možda 100 MB (na n95 je tako, na n86 je možda koji MB manje ili više, nebitno) i na nju nećeš instalirati navigaciju, nego na internu memoriju od 8GB koja se ponaša kao mem kartica
i da ti odgovorim na pitanje, ne moraš kupovati memorijsku karticu :-)
ja bih eventualno koristio neku manju karticu za backup nekih bitnih podataka
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
To Vader, u pravu si. Nemam još mob pa mi je promaklo al sad se sjećam kad sam čitao na pdab specifikaciju. Da, zaista ovih 8gb se onda ponaša kao kartica..Mislim da je mob brži kad čita sa tog "particija" nego sa prave kartice.
Ok, mislim da sam riješio dilemu..sad samo trebam nabaviti mob... odnosno malo se strpiti da padnu ove nerealne cijene..![]()
sumnjam da je nesto brzi (jer je isto rjec o flash memoriji), jedino mozda trosi nesto manje energije...
Bookmarks