Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 90 od 153 PrvaPrva ... 40 80 86 87 88 89 90 91 92 93 94 100 140 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 2.226 do 2.250 od 3823
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    Samsung G810
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ljudi nasao sam jedna clanak o garmin navigaciji... kako iskljuciti tsrautostart.exe a da se automatski gasi kad se ugasi i navigacija... Ovako ide:
    1.Nakon isntalacije garmin navigacije 5.00.x0 ugasite mobitel, pa ga opet upalite.
    2.Pokrenite Garmin navigaciju i idite u Tools -> Settings -> System -> Launch Background Services i on je u vecini slucajeva vec podesen na disable- podesite ga na enable, izidjite iz garmina pa ga ponovo pokrenite i idite opet na Tools -> Settings -> System -> Launch Background Services i podesite ga na DISABLE...
    3.Ugasite mob. te ga ponovo upalite, onda idite na JBak TaskMan(ako ga nema skinite ga s neta i instalirajte) pa pokrenite JBak TaskMan pa onda Menu -> Tools -> Processes i tsrautostart.exe vise necete vidjeti upaljenog...
    Zakljucak: Prilikom pokretanja navigacije pokrece se i tsrautostart.exe, nakon izslaska iz navigacije gasi se i tsrautostart.exe...
    NADAM SE DA SMA POMOGAO I DA CE VAM BATERIJA DUZE TRAJATI... JA SAM RIJESIO PROBLEM BATERIJE NA OVAJ NACIN... A EVO TAJ CIJELI CLANAK NA ENGLESKOM JEZIKU...

Hello,

I had a same problem; every time I run Garmin and close it, it is necessary to kill TSRAutostart.exe. I have found a working solution on other forum, tried it, and it is really working:

After installing v5.0.0.x0:

Turn OFF your S60
    Turn S60 back ON
    Launch JBak Taskman to see if TSRAutoStart.exe is running in Memory in Menu -> Tools -> Processes even though it's set as DISABLED by default in Tools -> Settings -> System -> Launch Background Services.

If TSRAutoStart.exe is running after S60 is turned ON, do this:

START GarminMXT v5.0.0.x0, goto Tools -> Settings -> System -> Launch Background Services and change to ENABLED.
    EXIT GarminMXT, re-start GarminMXT and goto Tools -> Settings -> System -> Launch Background Services and change to DISABLED
    Turn OFF S60
    Turn ON S60
    Launch JBak TaskMan to check that TSRAutoStart.exe ISN'T in Menu -> Tools -> Processes

Now:

START GarminMXT v5.0.0.x0
    EXIT GarminMXT
    Launch JBak TaskMan to check that TSRAutoStart.exe ISN'T in Menu -> Tools -> Processes

Now, you should find:

TSRAutoStart.exe doesn't start when you first turn ON your S60
    TSRAutoStart.exe now CLOSES automatically when you exit GarminMXT v5.0.0.x0
    It appears that GarminMXT v5.0.0.x0 when being installed, doesn't create the DISABLED entry and has to be done manually by setting to ENABLE, then DISABLE.

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Mobitel
    iPhone bb
    Operater
    T mobile, Mtel
    Bodovi
    3.293
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.293, Nivo: 13
    Bodovi: 3.293, Nivo: 13
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao popey_023 Pregledaj post
    @ Elfid:

moraš odabrati Integrirani (integrisani) : a to znaci da ce mobitel koristiti samo integrirani GPS i nece ti skidati novce sa racuna. Trebati ce mu malo vise vremena da pronadje satelite, ali barem je besplatno.

objašnjenje ostale dvije opcije:

Bluetooth: u ovoj opciji koristi se "vanjski" GPS modul na koji se spaja putem bluetootha

Potpomognuti (Poboljsani): uz integrirani GPS mopbitel koristi jos i mrežu. Pogodnost je ta sto jako brzo pronadje satelite, ali skida novce sa racuna.
    Razmisljam sta bi moglo biti, Danas sam u istu nokiu sa manjom verzijom Sw instalirao i klasika posle 20tak sekundi pronadje signal.. isto tako na N958G i radi.. takodje sam u Gramin uredjaj nuwi200 ubacivao mapu i on radi ali nece kod mene bojim se da je nesto do mobtela moracu i to da vidim inace radim u servisu mmobtela i jos se nisam sa ovim srecao... izgleda sam ja baksuz kad meni treba... e da primetio sam da posle ubacivanja kljuca kada pokrenem garmin i dalje stoji id bez onog otkljucan, izadjem i udjem ponovo tada je vec otkljucan ne znam zasto? kod drugih se to nije desavala.. da nije sto do verzije SW-a? U svakom slucaju Hvala velika, pokusacu jos koji put....

Pravi forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Jan 2003
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja TSRAutoStart.exe ubijem sa aplikacijom KillMe cim pokrenem Garmin. Tako mogu biti u navigaciji, koja radi i bez njga, a TSR mi dodatno ne iscrpljuje bateriju...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drugari,

vec duze vrijeme koristim Garmin i mnogo puta mi je pomogao. Ali, pojavio mi se jedan problem a cini mi se da je to ranije funkcionisalo ) Naime, kad napravim rutu u MapSource-u (ne automatsku koju MapSource pravi od tacke A do tacke B, vec kako ja hocu da se krecem) i prebacim je u mob.tel. kad hocu da je aktiviram u mob. NE MOZE Ukoliko pravim automatske rute onda nema nikakvih problema!!! Sta da radim? ) Mozda da ponovo instaliram MapSource? Mozda je do mene? )Ostale stvari funkcionisu potpuno ok.

Thanks

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel moguće imati garmin bez ugrađenog GPS u mobitel i bez vanjskog GPSa, npr. kao što funkcionira google maps tako da te locira preko baznih stanica(6120c)?

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HitlerMan Pregledaj post
    Jel moguće imati garmin bez ugrađenog GPS u mobitel i bez vanjskog GPSa, npr. kao što funkcionira google maps tako da te locira preko baznih stanica(6120c)?
    Možeš, ali troši promet puno više nego nego GPS+Assisted GPS.

U Positioning isključiš sve osim Network based. Za Positioning server staviš "supl.nokia.com" i definiraš access point. U Garminu će ti naći lokaciju, doduše vrlo nepreciznu (mene locira 300m od stvarne lokacije). Internet promet će ti biti konstantan i možeš očekivati cca 150 kB/min. Primjera radi, uključen A-GPS uzme par kB samo za brže lociranje, dok kasnije najvećim djelom radi GPS.

Network based baš i nije najsretnija solucija. U gradu možeš očekivati manje greške zbog gušće postavljenih BS-a, ali pitanje je kako bi to radilo van gradova.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

7. 'Hvala' kaže:

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Možeš, ali troši promet puno više nego nego GPS+Assisted GPS.

U Positioning isključiš sve osim Network based. Za Positioning server staviš "supl.nokia.com" i definiraš access point. U Garminu će ti naći lokaciju, doduše vrlo nepreciznu (mene locira 300m od stvarne lokacije). Internet promet će ti biti konstantan i možeš očekivati cca 150 kB/min. Primjera radi, uključen A-GPS uzme par kB samo za brže lociranje, dok kasnije najvećim djelom radi GPS.

Network based baš i nije najsretnija solucija. U gradu možeš očekivati manje greške zbog gušće postavljenih BS-a, ali pitanje je kako bi to radilo van gradova.
    Hvala na odgovru, ali daj mi još samo reci di uđem u positioning?

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tools - settings - general - positioning

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aha evo napravio sam to ali kada odem na kartu nema mi karte a ubacio sam ju preko map sourca, pogledam tamo pod Garmin -> alati -> upravljanje mojim podacima -> skupovi karata i tamo mi piše 33mb adriatic route(33 zato sto sam samo Hrvatsku oznacio u map sourceu)?
    Zadnji uredio Starca94 : 12-09-2009 u 15:27

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GT-R Pregledaj post

EDIT: Instalirao sam Garmin, otključao ga, prebacio mape u mob i kad pokrenem Garmin i odem na Karte piše ispod 300m no map, ali kad odem po upr. mojim podacima tamo stoji pod skupovi karata 1 Detaljne karte, E:/Garmin/
    Zašto nevidim mapu??
    Ista stvar se meni događa

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo našao sam ovo:
    30. kada pokrenem Garmin i odem na Vidi kartu, piše mi da nema karte. Kada pogledam u upravitelju podataka na mobitelu, piše da imam karte. Karte sam prebacio na mobitel pomoću mapsource-a. Što moram napraviti da mi se prikažu karte?
    Pokrenite Garmin -> Vidi karte -> stisnite par puta broj 3 (zumirajte kartu)
    Nakon nekoliko zumiranja trebala bi vam se pojaviti poruka crtanje u tijeku. kada vam se ta poruka pojavi, pričekajte malo i vidjet će te kartu.
    Ako vam se ni tada ne "pojavi" karta, onda otiđite na otvorenu površinu (livadu, cestu, ali ne između zgrada), da vam mobitel nađe satelite, te bi onda trebali vidjeti kartu
    Ja zumiram sa 3, ali piše na sekundu drawing i opet nestane, neznam jel se još što mora podesiti unutar garmina samoga da mi može raditi preko baznih stanica, a ne gpsa?

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao boode Pregledaj post
    Treba li za ovo instalirati i neku stariju verziju ili je dovoljna samo ta s linkova?

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2003
    Bodovi
    13.396
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dovoljna je ta verzija, ne treba ništa prije instalirati
    Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Molim pomoć
    kada pokrećem instalaciju Garmina na mobu javlja mi se
    ''Otvaranje nije moguce
    Ta vrsta datoteke nije podrzana''

Molim pomoc

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao acm01 Pregledaj post
    Molim pomoć
    kada pokrećem instalaciju Garmina na mobu javlja mi se
    ''Otvaranje nije moguce
    Ta vrsta datoteke nije podrzana''

Molim pomoc
    Bilo bi dobro kada bi napisao koji mobitel koristiš, u kojem koraku instalacije Garmina si točno zapeo, da li si radio po uputama...
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Poz..

Trazio sam ovo ali nisam imo sreće

Imam mob nokiu n85 instaliro sam garmina v5.0.0.50, craknuo sam ga sve kako pise u uputama pomoću txt. file-a, stavio mapu isto tako sam je licenciro, sve radi uredu osim jedne stvari, imam dvije opcije gore u desnom kutu za se spojiti: prva je USE BLUETOOTH GPS, druga je: USE ATTACHED/BUILT - IN GPS. E sada kada stavim ovu prvu dode mi na ekran poruka bluetooth is currently turned off. pleas turn it on, kada ukljucim bluetooth onda mi trazi divece al ne uspije nista naci.
    Zatim kada koristim drugu stavku Use attached/built-in gps onda mi on nakon par sekundi nade satelite al mi trosi promet...
    Zanima me di je caka da mi on nade slobodne satelite bez da se spaja potpomognut internetom i da mi skida pare...
    I kako mogu skuziti da mi je garmin licenciran!

Lp,

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ukratko, trebaš koristiti built-in GPS, ne bluetooth.

Pod tools - settings - general - positioning - positioning methods isključi sve osim integriranog GPS-a. Traženje satelita će ti dulje trajati i trebat ćeš tražiti sa neke čistine s kakvim takvim pogledom na nebo.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to sam napravio i idem na view map pa tamo pise searching for satelite stajo sam 30min i nista.hmm sta radim krivo

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je mana integriranog GPS-a - treba mu ili dugo vremena prvi put, ili čistina + vedro nebo.

Primjera radi, upravo sam sa prozora pokušao uloviti satelite sa A-GPS-om i našao ih je u roku 1 min. Vani pada kiša i oblačno je, a prozor mi gleda samo na istok.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aha znaci samo do toga je... onda cu biti uporan iako je i tu jako oblacno a isto tako gleda na istok.... Nista javim sem, vidijet cemo dal ce ih naci!

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tefek Pregledaj post
    Aha znaci samo do toga je... onda cu biti uporan iako je i tu jako oblacno a isto tako gleda na istok.... Nista javim sem, vidijet cemo dal ce ih naci!
    Ako bezuspješno neuspijevaš pronaći satelite, probaj preko nekog drugog programa ih pronaći... Odi pod Alati->GPS podaci i pričekaj da ti tamo nađe satelite.. Kad ga uloviš prvi puta, ulovit ćeš ga uvjek.. Ako neuspiješ ni tako, ja sam ga ulovio uz pomoć Sports Trackera (program koji pomoću GPS-a mjeri brzinu, korake, .... ).
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    radi super. hvala svima

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGS2, SGS3
    Bodovi
    7.996
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.996, Nivo: 21
    Bodovi: 7.996, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e ovak negdje sam procitao da se mogu garminove mape nekako konvertirati za druge uredaje i platforme...

sad, adria route i city navigator, ove nove, dal se mogu stavit u navigon za iphone

(da ne otvaram nove teme)

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je ovo pitanje negdje već bilo, ali ne mogu pronaći...

Na Nokiu 6210 Navigator sam instalirao Garmina, prebacio karte i sve štima osim veličine karata koju javlja Garmin. Prebacio sam cijelu Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru, a on mi javlja da je to sve veliko oko 60 MB. Nije li to premalo? Na mojoj 5800 su samo Hrvatska i BiH veliki skoro 100 MB pa mi nije jasno... Prebacivao sam pomoću MapSourcea, označio države posebno iz AdriaRoute, posebno iz SCG Route, stavio na najviše detalja, sve karte vidim s lijeve strane MapSourcea, a i Garmin isto pokazuje da su unutra obje karte i obje su označene. Može pomoć?

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao domy_os Pregledaj post
    Mislim da je ovo pitanje negdje već bilo, ali ne mogu pronaći...

Na Nokiu 6210 Navigator sam instalirao Garmina, prebacio karte i sve štima osim veličine karata koju javlja Garmin. Prebacio sam cijelu Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru, a on mi javlja da je to sve veliko oko 60 MB. Nije li to premalo? Na mojoj 5800 su samo Hrvatska i BiH veliki skoro 100 MB pa mi nije jasno... Prebacivao sam pomoću MapSourcea, označio države posebno iz AdriaRoute, posebno iz SCG Route, stavio na najviše detalja, sve karte vidim s lijeve strane MapSourcea, a i Garmin isto pokazuje da su unutra obje karte i obje su označene. Može pomoć?
    Meni se isto čini premalo, jer znam da sama karta Hrvatske (u AR v2.30) zauzima 31 MB, a + ove tri države, moralo bi biti barem oko 120 MB...
    Ali kada u Mapsourcu odaberem te navedene države, zauzima isto oko 60 MB.. Ja mislim da tu nema greške...
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

+ Odgovori na temu
Stranica 90 od 153 PrvaPrva ... 40 80 86 87 88 89 90 91 92 93 94 100 140 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Odgovora: 889
    Posljednji post: 17-08-2015, 00:21
  2. Odgovora: 361
    Posljednji post: 20-08-2014, 11:25
  3. [n-gage 2.0] pitanja vezana za instalaciju, program i igrice
    By v.d. in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 128
    Posljednji post: 08-10-2010, 09:25
  4. Odgovora: 257
    Posljednji post: 28-07-2010, 22:25
  5. Odgovora: 104