Nije da sam rekao nikad više Nokia, ali bih samo želio izjaviti da sam iz sličnih razloga spalio svoju Njoku 6280.
For your nerves' sake, preporučujem da pričekaš N97mini/5230/X6/5530, pošto je 5800 očito vrlo problematičan.![]()
Nisam
Jednom, ali je riješeno
Više od jednom
Jednom ili više puta, s iznimno neugodnim iskustvima vezanim za servis
Planiram kupiti 5800XM (tele2, pretplata), ali nakon svi tema o problemu s ekranom na ovom, ali i stranim forumima, počeo sam se misliti. Sadašnja 6288 je bila u Mobisu već 5 puta, upravo zbog identičnog problema, 3 puta su tvrdili da je mobitel ispravan, poslje su problemi postali učestaliji pa je ekran prestao potpuno raditi. Tad su ga zamijenili (uz kabel u UI modul), da bi nakon 9 mjeseci ponovno otkazao, ali ovaj put puno brže i reagirao bi na pritisak na gornji red tipki (što je možda posljedica greške pri prvom servisiranju).Taj put su iz prve promijenili ekran.
Nokia 5800XM mi je stvarno super, imao sam je priliku isprobati i sve ono na što se ljudi žale mi nije predstavljalo problem, s obzirom na to koliko je vremena prošlo nadam se da zvučnik neće biti problem, ali ako budem morao zbog ekrana prolaziti kroz ovo kroz što sam prolazio s 6288 ili ću baciti mobitel na pod i gaziti po njemu dok se ne pretvori u hrpicu izmrvljene prastike ili ću napraviti nešto zbog čega ću završiti u zatvoru.
Zato molim sve korisnike 5800XM da se izjasne da li su imali problema s ekranom.
Edit: Svaki komentar je dobrodošao.
Zadnji uredio MrBlc : 02-09-2009 u 21:49
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Nije da sam rekao nikad više Nokia, ali bih samo želio izjaviti da sam iz sličnih razloga spalio svoju Njoku 6280.
For your nerves' sake, preporučujem da pričekaš N97mini/5230/X6/5530, pošto je 5800 očito vrlo problematičan.![]()
ja sam kupio nokiu 5800xm cim je izasla i imo sam problem sa zvucnikom ko i sve prve 5800-ce, a poslije toga nisam imo apsolutno nikakvih problema i mob mi je super...predlazem da samo kupis na crno a ne brandiranu....
Kupljeno u tele2, apsolutno nikakvih problema, v30 firmware![]()
Koliko sam upoznat Tele2 ne brandira mobitele. Ukoliko se ipak pojavi problem s ekranom, bilo bi dobro, ako se uspijem skulirati da ipak imam garanciju.
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Evo već oko 4 mjeseca jačeg korištenja moba, nikakvih problema s njim, čak sam i s baterijom zadovoljan, prosjek je 4+ dana...
također, s fizičke strane mobitelom zadovoljan imam onu rupicu famoznu kaj svi govore da to treba odnjet u mobis da zatvore, al meni se neda, tj reko da ću dok doše prašina nutra ili vlaga u zvučnik, al sad od 4 mjeseca , nemam problema nist ni s prašinom ni s zvučnikom a bogami nekad dok pričam mobitel zna biti sav mokar od znoja od mene
, tak da s te strane nist jedino kaj do sad uspio snimit sve zivo i nezivo pa mi mob malo znao 2 , 3 put sve skupa zbrejkat...al naravno ko i win i tu cu na default stavit
, mozda jedino kaj malo školjca mobitel dok ga bas stisnem po okviru ..al to sitno i s time se ne opterečujem nešt..
E, da, još jedno pitanje. Što dolazi sve od opreme u Tele2 paketu (torbica, TV-out kabel, stalak i sl.)?
Kupio u T-mobile-u i nakon par mjeseci korištenja počeo mi se gasiti ekran sam od sebe.
Dosada mi se ugasio 4-5 puta. U španiji u jednom danu 3 puta.
Hebemu mob je meni super i stvarno mi je koristan, ali ti mi problemi idu više na živce.
FW v30
BTW : Malo ima lufta u gornjem desnom kutu,ali zvučnik radi i nemam s tim problema već 3 mj.
kad sam ga ja kupovao kod tele2 u 5. mjesecu, u paketu je bilo sve - torbica, TV-out kabel, stalak i rezervni stylus. u međuvremenu izgleda da je nokia odlučila malo uštedjet na dodacima pa sad navodno nema više torbice i drugog stylusa, al najbolje tražit u dućanu da otvore kutiju pa da sam vidiš
Mobitel imam vec skoro 6 mjeseci i do sada niti jedan bug-osim kamere po noci....ali opet ja sada na tvom mjestu ne bih ju kupio zato sto uskoro ce ti doc nokia x6....a to je pila koju se isplati cekat...jedino me razocaralo sto nema vise od 128 mb rama....
X6 mi nije opcija iz više razloga: neće biti dostupan, osim kod švercera, vjerojatno će biti dosta skuplji i s obzirom da touchpad baš i ne voli moje prste zimi, ne bih se baš odvažio za kapacitivni TS.
ekipa, da li itko zna ista o svijetlim poljima na ekranu?
Kada mi je ekran bijele boje mogu se na sredini vidjeti 3 tocke promjera 2-3mm koja su svjetlije od ostatka ekrana.
Imam foliju ali kada je prstima micem te tocke su uvijek na istom mjestu. Strah me je da nije koje sranje sa lcd-om.
Zadnji uredio ivanivanov : 07-09-2009 u 02:42 Razlog: edit
A što je sa samom površinom ekrana? Imam par ogrebotina i već me pomalo nervira osjećaj prelaska preko brazgotina.
Jel se to može mijenjati i koliko košta?
Kada upalim telefon radi bez ikakvih problema sve dok se ne ugasi svetlo ili se telefon ne zakljuca.Displej pobrljavi i nece da radi sve dok ponovo ne ugasim i upalim telefon!Znacilo bi mi vase misljenje da li je displej ili je kvar u necem drugom!Hvala unapred
Da ne otvaram novu temu. Kako najbolje očistit ekran, imao sam gore foliju koju sam skinuo al je ostalo od nje neko ljepilo ili tako nesto. Jer smijem s alkoholom to probat očistit ili s čim drugim? Baš se ponekad čini onako masno tj. čini mi se da se otisci puno više vide nego prije što sam stavio foliju...
Smijes alkoholom, ja inace brisem alkoholom (zbog isparavanja) i sterilnom gazom, bez zezanja. Sa sterilne gaze ne otpadaju dlacice. Iako ljepilo ce ti najlakse skinuti benzin, nemoj samo da ti udje u mob jer ce smrditi. Aceton isto, ali on zna otopiti plastiku, bolje ne snjim.
Dobro ti se čini, folija dobro zamaskira otiske i prašinu. Kad se skine, slika od masnih prstiju bude sva muljava...
e, to se i meni sa ekranom dogada... pobrljavi... pa ga otkljucam/zakljucam par puta i vrati se u normalu... Neki put ga moram i ugasit/upalit... Mislio sam da je softverski, a neda mi se radit hard reset...
dakle... Sad problem sa ekranom postaje neizdrziv. Ipak cu ga morat slat na garanciju...
Radi se o prvim serijama (vec je bio na zamjeni zvucnika slusalice jos kad sam ga kupio)
Ma izgleda da svi imaju neki kvar. Meni je od prvog dana (a imam ga vec 9 mj.), problem sa ekranom. Imao sam problem sa dolaznim i izlaznim pozivima, ekran je pocrnio i nisam vidio ko me zove ili, kad sam ja nekog zvao, opet je pocrnio.To su mi popravili u servisu.
Drugi problem je sto ne mogu jos dan-danas dignut slusalicu na ekranu kad me neko zove, niti prekinuti prek ekrana, nijedna tipka na ekranu ne radi kod ulaznih poziva. Ok, dignem i prekinem sa zelenom ili crvenom tipkom. Ali to nije to!
Danas sam ga ponovo odnio u servis da to vec jednom rijese. Prvo je gospodja pitala sto imam instalirano u mobu ili na sd kartici da nije do toga. Velim, samo navigaciju i nist drugo. Aha, onda bumo ga resetirali, veli. To je napravila i nist se nije popravilo. Sad je mob ostal na servisu i vjerojatno ce u roku 1 tjedna nesto zamjeniti na njemu, pa cu javiti dal' su slozili.
Ah, da. Jos jedan problem se pojavljivao zadnjih dana. Mob se gasio sam od sebe prilikom razgovora. Dogodilo se nekoliko puta.
Zadnji uredio hrc50 : 09-12-2009 u 14:33
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Ako ti je mobitel bio 3 puta na servisu, a da to nisu riješili, inzistiraj na novom uređaju (grizi, tuci, laktovima, koljenima...)
Ja da kucnem u drvo nisam imao problema osim par rušenja browsera.
Bookmarks