Koliko znam ne.
dakle ovako, imam Olympus µ 850 SW i s njim sam dobio adapter sa xd na miniSD.. tek kasnije sam shvatio da ako nemam originalnu olimpusovu xd karticu da mi ne rade neke opcije npr: panoramsko slikanje i sto mi je vaznije da filmice u vecoj rezoluciji mogu snimati samo 10 sec, dok sa originalnom karticom mogu snimati koliko god ima mjesta. Zanima me dali se sta da napraviti da to dobijem i na kartici koja nije origigi u mom slucaju microSD???? HVALA
Koliko znam ne.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Stari primjerci Olympus XD katica imali su na sebi nakon formatiranja tvornicki snimljena jedan ili dva file - a (koji su po defaultu...hide). Imao sam par uspjesnih pokusaja da formatiranjem kartica drugoga branda i presnimavanje tih file - ova, natjeram da preko adaptera rade sa nekim aparatima.
Novije Olympus kartice (brze od 5 MB/s)...ne znam na koji nacin ostvaruju ovu detekciju i zastitu, i koliko mi je poznato nema nacina da se natjera kartice drugih brandova da preko adaptera podrze funkcije koje su "rezervirane" za XD format.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks