Da nije možda pao u vodu, pa je otišlo tko zna što na mobitelu (tipkovnica i slično)?
Pozdrav ekipa!
Frend mi donio mob i kaze da je krepao.
Prvo je bio prazan,pa sam ga morao punit,i sad se moze upalit,al ne kako treba:
Kad unutra nema SIM kartice,upali se, i pojavi se onaj NOKIA plavi natpis i pojavi se poruka: "Start up phone without SIM card?"
Imam za odabrat Accept i reject,al sta god da stisnem ne reagira.
Zatim stavim unutra SIM karticu na kojoj je PIN provjera ukljucena da se ne zezam svaki put kad palim mob. Kartica je od mreze na koju je mob zakljucan i nije u njoj problem.
Kad ga onda upalim sa SIM karticom takoder se pojavi plavi NOKIA natpis i nakon toga je ekran bijele boje s indikatorom baterija ne vrhu ekrana,i cujem po zvucnicima s mog kompjutera da se kao pokusava registrirat na mrezu jer se cuje ono zujanje kao kad vas netko zove ili kad stize poruka.
Eto to su simptomi i mob tako stoji i ne mrda. Na Nokia PC Suite ne reagira nikako kad ga spojim s kablom...
Zna li netko sta da napravim? Ima li neka kivaka,neki hard reset ili nesto slicno da se mob "probudi"?
Hvala!![]()
Da nije možda pao u vodu, pa je otišlo tko zna što na mobitelu (tipkovnica i slično)?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
je li moguce da je flat ostecen? ili maticna?
Ha cuj... Sve je moguće... Sta da ti kazem? Ovo mozes rec za svaki mob koji se cudno ponasa...![]()
UPDATE: Jucer nakon 4 sata na punjacu danas ne pali nikako...
Mjerim s instrumentom koliko napona ima,i izmedu prvog i treceg pina na bateriji (prvi je + a treci -) imam 4.13V,a izmedu prvog (+) i drugog koji bi po meni trebao bit nesto kao GND imam 3.83V,al mob naravno ne pali...
EDIT: Sad sam ju i otvorio. Da je do flat kabela ne bih imao nista na ekranu sto je i logicno. Malo sam ispuhao cijelu situaciju,piknuo flat natrag na maticnu,prislonio bateriju i pokusao kresnut. Pojavilo se svijetlo (bijelo) i sitnim crvenim slovima pise:
Contact service
Zatim sve sastavim kako je i bilo dosad,kresnem i opet isto ko u prvom postu...![]()
Zadnji uredio Smuchac : 20-08-2009 u 15:44
Ne mogu ti nešto pomoć, možda ti to za SIM karticu nevalja utor tak je i meni bilo na siemensu, čas mi piše da je nema pa je prihvati pa dođe do pina pa mi opet izbaci da je nema i tako. A s baterijom more bit milijun kvarova. Ja sam na starom mijenjo bateriju i punjač pa opet nije moglo. Inače mobiteli nisu stvoreni da traju doživotno.
Ne vjerujem da je do utora za SIM karticu,jer ove novije nokie mozes upalit i bez kartice,al ova nece ni to da napravi...
Imamo ovdje jednog jakog servisera za ovakve stvari,pa cu frendu preporucit da ide kod njega ako zeli,a ako nece nek baci mob u smeće. Ja sam napravio sta sam mogao...
![]()
Bookmarks