Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Microsoft i Nokija objavili zajednicki savez

Danas smo imali prilike prisustvovati virtualnoj konferenciji koja se dogodila u New Yorku a odrzana od strane Microsofta i Nokije. Svjetski lider u proizvodnji softwarea Microsoft i svjetski lider u prodaji mobilnih uredjaja Nokija danas su usli u zajednicku alijansu kako bi poboljsali uslugu mobilnih uredjaja prema poslovnim korisnicima i profesionalcima.

Predsjednik Microsoft Business Divizije g. Stepehn Elop i Nokijin podpredsjednik za mobilne uredjaje g. Kai Oistamo predstavili su zajednicki ugovor koji djeli jednaku viziju buducnosti koja donosi mnogo toga na polju mobilne produktivnosti. Danasnji dan je vrlo znacajan, jer je po prvi puta u povijesti sklopljen ovakav ugovor, odnosno alijansa izmedju ova dva giganta.

info i video na linku

Izgleda da ce Nokijini Symbian uredjaji napokon dobiti pravu podrsku, dobar potez i Nokije i Microsofta.

2. 'Hvala' kažu:

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm... vidli su da im je apple sa svojim jednim telefonom odnio dobar dio trzista i shvatili su da ce udruzivanjem pokusati to smanjiti.
    bravo za nokiu i microsoft
    Dinamo rules!!!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa nije odnio dobar dio trzista ali je sigurno potukao N seriju, mislim Nokijini touch mobiteli su u najmanju ruku zaostali 5-6 godina od trenutnog standarda (iPhone, HTC, LG). Stoga se ocito okrecu business korisnicima te ce tamo pokusat napravit proboj protiv BlackBerrya.

Cini mi se da se traze i da su izgubljeni, ocito ih je touch i "finger friendly" posast doslovno poharala.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beetleman,drago mi je da si i ti napokon priznao,ovo gore u navedenom postu..
    +drago mi je i zbog ovog poteza nokie,bilo kako bilo ,na kraju profitiramo mi korisnici..

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao beetleman Pregledaj post
    Izgleda da ce Nokijini Symbian uredjaji napokon dobiti pravu podrsku, dobar potez i Nokije i Microsofta.
    Živi bili pa vidjeli, samo da to ne bude "revolucionarno" kao kupnja Symbian OS-a što se rezultiralo kao OVI i Symbian v9.4 upakiran kao poluproizvod u obliku N97-ice. OVI je odličan servis, ali napredak Symbiana je ipak u drugom planu.

Imho, N serija je već duže vrijeme na koljenima, a tome je definitivno djelom krivac svima nam mrski iPhone (jbga, tako je kako je ).

Nadajmo se da ćemo na kraju i mi kupci profitirati.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo upravo imam iPhone 3GS na testu, i moram priznat da sam 10-tak sati potrosio na sugavi iTunes i ostale iPhone gluposti, a da ne kazem da njihove ideje o registraciji i ostavljanju broja kreditne kartice su totalne gluposti (govorim za aplikacije). A svaka aplikacija kosta,a ne mozes instalirat crackiranu aplikaciju jer je orgigi iPhone, sve u svemu komplicirano do bola, a ja se mogu nazvati naprednijim korisnikom, tu je jedan windows mobile uredjaj mila majka, svatko iole engleski pismen moze uploadat novi custom rom sa xda-developers.

Ovi? Ovi je just another on-line servis, testirao sam ga u novinarskoj sluzbi, kao korisniku niti mi je potreban niti nuzan.

Kompliciraju, i to ce ih dovesti na prosjacki stap a "marginalci" poput LG-a rastu, jednostavni su i brzi, ono sto je nekada Nokija bila. Primjerice Nokia 6210 (stara ce ekipa znat o cem pricam) to je bio jedan od najboljih business mobitela svog vremena, a i kod kuce jos koristim 9500 communicator i imam 6600 i 7650 (prve Symbiane).

Stoga, skrenuli su sa puta, i to opako, Samsung, iPhone i LG su ih pojeli u consumer trzistu (N serija), E serija se i dalje drzi, E75 je izvrstan uredjaj, kao sto ce biti i E72 i ovaj deal s Microsoftom ih moze okrenuti jos vise prema enterpirse korisnicima.

Sto ce napravit na consumer djelu, ne znam, imam na testu N97, Galaxy, iPhone 3GS, N97 je u kutiji, iztestiran i nemam je namjere koristit, uzasan mobitel, u price rangu od 6k kn? mora biti predivan. LG Arena ima bolju kameru i bolji touch od N97. Skrenuli su, a kao netko tko je odrastao na Nokijama (Nokia 540 na 099 mrezi), nadam se da ce se vratit i preuzet kormilo. A to je upravo ovakvi poslovi s Microsoftom, jer sam koristio Windows mobile uredjaje bas zbog Office aplikacija, Excel je Excel, i ne moze ga nikakav Open office zamjenit.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neznam kaj je to tak komplicirano u vezi s iphoneom? jedino malo registracija, ali ostalo...
    Dinamo rules!!!

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    P1i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inace moze se registrirati na apple store i bez broja kreditne kartice LINK

ali sto se tice nokije to je istina sto beetleman kaze...imam sad jos uvijek 6210 a imao je i brat dok mu nije pala u more...sve u svemu tad je taj mobitel stvarno vrijedio svake lipe od 4.5k kn na crno...i bio je svjetlosnu godinu ispred ostalih [tad ]
    a i communicator je isto bio primjer za ostale...ali nemoze nokija voziti po svome i zjake hvatati dok konkurencija sklapa poslove sa svime i svakime ako ce im to osigurati barem jedan prodani primjerak vise...

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.fino, mobilna verzija Microsof Offica na Nokiji. Sto se moze predpostaviti da ce Nokija predstaviti vise TS uredaje E serije? Po meni mobilna verzija Microsoft Offica bez TS i nije nesto kao najjace rijesenje, gdje WM (HTC) lider.

2. Dali mozemo ocekivati i Nokijine uredaje na WM platformi?
    HC4L

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U razgovoru sa g.Derrom glavnim direktorom Nokije Alps Adriatic,ts E seriju necemo vidjet ove godine a ni slijedece kao ni wm na njima,slijepo se drze Symbiana.
    Btw hvala svima za iShit snasao sam se al zbilja nije user friendly.

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    P1i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e,e...pitaj ti lokalne galebove koji bare po zrcu je li im bijeli ajfon juzerfrendly...ovdje4 u novalji pola ekipe ima bijeli iphone i svi ga na kavi stave na stol okrenutog straznjom stranom prema gore...tako da se vidi da imaju iphone...jer prednja je crna pa nije uocljiv

a sto se tice njoke i wm-a i ostaloga ja bi rekao da sami sebi kopaju grob nerazvijanjem TS mobilnih uredjaja...sto je da je...istini na volju kod novih njokica meni odgovara jedino lcd ekran koji je jedini citljiv pod suncem za razliku od konkurencije

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Nekakav Samsung
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    34.547
    Nivo
    45
    Bodovi: 34.547, Nivo: 45
    Bodovi: 34.547, Nivo: 45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...mene jedino zanima sistem licenciranja Office paketa na Symbian platformi jer prvi se plaća a drugi je free...
    Nokia se je sribala doslovno jer živi još u svijetu kada su mobilni uređaji bili neka poluekskluziva - sada su isti u rangu sa ostalom svakodnevnom potrošačkom elektronikom tj. lako su zamjenjivi.
    Kada pogledate u prosjeku koliko jedan korisnik koristi jedan mobilni uređaj istome se ne isplati ulagati masne novce u nešto što če mu dosaditi za pola godine (i tu sada nastupaju poglavito azijske tvrtke kao Samsung ili LG te nude mobitele po prihvatljivim cjenama)...
    Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tocno to, LG Arena me primjerice odusevila i budimo iskreni nije nista naprednija od N97, cak ima multitouch a i kamera mi je bolja. Da LG Arena ima OLED ekran bio bi opaki konkurent, a i ovako za cjenu N97 kupis Galaxy, LG Arenu i jos ti ostane ostatak .

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U razgovoru sa g.Derrom glavnim direktorom Nokije Alps Adriatic,ts E seriju necemo vidjet ove godine a ni slijedece kao ni wm na njima,slijepo se drze Symbiana.
    WM na Nokiji? Zar je to isto u planu? Ovo što piše kod vas na MP-u kaže da se fokusiraju na mobilne usluge i proizvode, a niti na videu ne govore ništa o WM-u.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ?
    ts E seriju necemo vidjet ove godine a ni slijedece kao ni wm na njima,slijepo se drze Symbiana.
    Pa piše da nemaju WM u planu uopće.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Symbian je bio pojam za smartphone od samog početka. Imao sam i ja 7650 i 6600
    WM u startu nije ni bio zamišljen kao OS za mobitele, nego je isprva bio korišten na PDA uređajima, kasnije je prilagođen.
    Symbian je bio zakon, dok se Nokia, ohrabrena uspjehom, nije počela gubiti i na kraju bačena na koljena od jednog Applea koji nije imao veze s tematikom, nego je pordao svoj marketing, kojeg je Nokia nekako izgubila. Saga se nastavlja s Androidom.......... još ljepši, još bolji .
    S60 5th rel je loš pokušaj imitacije spomenutih platformi.
    Jedino što je još uvijek na strani Symbiana je korisnička baza i dostupnost aplikacija i warez-a, ali vremenom će i to izblijediti. jbg, ni Rimsko Carstvo nije bilo vječno......

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tocno to, LG Arena me primjerice odusevila i budimo iskreni nije nista naprednija od N97, cak ima multitouch a i kamera mi je bolja. Da LG Arena ima OLED ekran bio bi opaki konkurent, a i ovako za cjenu N97 kupis Galaxy, LG Arenu i jos ti ostane ostatak .

Imao sam do nedavno N95 8GB i odlucio sam ga zamjeniti nekim touch screenom i jednostavno u Nokiji nisam nasao nista sto bi mi odgovaralo jer je i mene N97 razocarala.
    Probao sam iPhone i odusevio se i nebi se bas slozio da je prekompliciran jer sam napravio JB, unlock, natrpao ga hrpom predobrih aplikacija za svega 2 sata, a iTunes ne moze biti jednostavniji.
    Dodavanje aplikacija u iPhone je toliko jednostavno da mislim da jednostavnije ne moze biti.
    Kome nije vazna kamera (iako je i ona solidna za svega 2MP (ili 3 ako je GS)) mislim da ce tesko naci zabavniji mobitel koji te tjera da ga koristis.
    Sto se Arene tice, nju sam kupio zeni i taj mobitel je stvarno ugodno iznenadjenje, bio sam malo skeptican jer je ipak LG, ali stvarno nemam nijednu zamjerku za njega...touch mu uz iPhone radi najbolje...svjetlosnim godinama je bolji od recimo onog na 5800XM.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. zajednicki hands-free kao 6230
    By brule85 in forum Nokia
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-02-2007, 19:55
  2. Dizajn Nokija
    By vjeko in forum Nokia
    Odgovora: 68
    Posljednji post: 09-10-2006, 11:07
  3. Nokija Obnovila Sajt
    By vjeko in forum Nokia