vidimo da je i sonyericsson imao veliki pad od 43% ako se ne varam ... a mislim da će se motorola oporaviti ..
Motorola je objavila svoje novo financisko izvješće
Sveukupna zarada u 2. četvrtini je 5,5 milijarda dolara
•Druga četvrtina GAAP zarada od nastavka poslovanja 1 po dionici, uključujući i neto prihod od 2 po dionici iz označene stavke
•Ukupno novčani prihodi od 6,5 milijarde dolara, a porast od 360 milijuna dolara u odnosu na 1. četvrtinu
•Povećanje plana smanjenja troškova po 100 milijuna dolara, te se sada očekuje ukupna ušteda od 1,8 milijarde dolara za 2009
Više na...
vidimo da je i sonyericsson imao veliki pad od 43% ako se ne varam ... a mislim da će se motorola oporaviti ..
Zadnji uredio Inovator : 08-08-2009 u 19:09 Razlog: prepucavanje
To je jako rizično prognozirati.Motorola radi na preustroju neprofitabilnih odjela i vidjet ćemo kako to sve proći.
@Vepar: vidi, krenuli su sa androidima. To neće proći nezapaženo. Osim što se mogu oporaviti, mogu vrlo lako potući svu konkurenciju. Samo, budućnost nam donosi da vidimo što će točno biti. No kako sam ja prognozirao, a svi vi bili skeptici, motorola ipak ostaje u igri. To je sigurno.
Zadnji uredio Inovator : 08-08-2009 u 19:10 Razlog: prepucavanje
@GoGs
Tko je rekao da je motorola i bila ikada van igre ??? motorola je uvjek bila pri vrhu zajedno sa nokiom, soyericssonom itd...
Zadnji uredio Inovator : 08-08-2009 u 19:10
potuci konkurenciju??![]()
ma di su oni od vrha...u zadnje 2 god nisu posteni mob napravili..
moto ce se izvuci iz krize to je pomeni sigurno jer nebi si mogli dozvoliti da propadnu nedaj bože ili takvo sto .... ali ipak tesko je i rizicno je to prognozirati za sve kompanije ..... kada smo kod izvjesca i samsung je objavio svoje
vrati se unazad par godina samo pa vidi gdje su bili.
SE se raspada. u gubicima je... Đabe sve te "vrhovne" marke kad imaju toliko prometa, toliko se prodaje, a nikako na zelenu granu sa proračunom. Pazi, motoroli je dovoljna azija... Pogledaj jednu indiju. "SAMO" milijarda ljudi. uzmi da 50% populacije ima uređaj. to ti je 500 milijuna ljudi. A pošto je motorola u aziji no1, uzmi da cca 260 milijuna ljudi koristi jednu motorolu. pazi, to je samo indija... a di je ostatak svijeta. amerika, europa, australija... razmisli koliko treba motoroli da se oporavi. Pa se onda ceri koliko god hoćeš.
A i kad već podjebavaš konstantno i buljiš se samo po motorola forumu, izjasni se argumentirano, jer sa ostalim tvojim komentarima jedino guzicu obrišem, pošto ti komentar ni jedan qurcu ne vrijedi.![]()
pa di je moto od konkurencije,daj me ne nasmijavaj..Druge firme se bar trude..
Oni mogu jedino v3 podvaliti u krajeve svijeta di do sada nije bilo moba![]()
nemoj biti nepošten,
kao što sam i prije rekao, udaljeni su od konkurencije samo u smartphoneovima, ali to uskoro neće biti slučaj kad krenu izlaziti android modeli
uostalom, motorola je izmislila mobitel, i malo ljudi zna da svaka kompanija njima direktno plaća za svaki mobitel koji naprave, te uz to i za patente vibracije i preklopnog moba
osim toga, krenuli su i prvi sa tim fashion mobitelima (V3), pa onda sa smartphoneovima (tipa Q8) kojeg je kasnije kopirao blackberry i nokija, i malo je poznato zapravo da su iPhone napravili manje više motrolini inžinjeri za uzvrat što je apple radio na iTunes modelima mobitela (ROKR E1 i E8)
ali su potpuno podbacili na našem tržištu, zbog čudne filozofije da je mobitel samo mobitel, dakle da najbolje moguće radi na prijemu i kvaliteti audija (i to po svim testovima su ubjedljivo prvi), dok su im nažalost kamere i ostale stvari ostale nedovoljno zastupljene
al eto, zato se i restrukturiraju, portfolio će im se sastojati od smartphoneova manje-više, i vratit će se na naše tržište...nadam se uspješno![]()
Daleko su oni od prvih fashion mobitela, sjeti se samo Nokije 8850, 8910, 8310, 7210, 7250, 7600, 7200, 7280 itd., sve su one prije V3 izasle
A sto se tice smartphonova, ako mislis na to da su oni uveli taj oblik kao Q8, pogledaj npr. BlackBerry 6230, 6720 i 7230 koji su izasli 2 godine prije njega
Pa ti vidi ko je tu kog kopirao...
Informiraj se malo prije nego sto pocnes tipkat![]()
pod "fasion" sam mislio na tanke mobitele, sorry, trebao sam to napisati
Q8 je najtanji smartphone bio, duplo tanji od recimo 6230, al općenito, čitao sam neka istraživanja u kojem su ostale kompanije značajno podigle sredstva za dizajniranje mobitela, upravo nakon izlaska V3, koji je stvarno uvelike promijenila dosta stvari
htio ti to priznati il ne![]()
Ok, onda u redu, u proslom postu si napisao drugacije nego sto si sad reko.![]()
Pa u redu, V3690 je izasla negdje kad i 8850 i 8210, tako da se ne moze bas reci da je netko poceo s tim, a uostalom nisu isti modeli svima ljepi![]()
Ma Motorolino zlatno doba je odavno prošlo(još od RAZR-a),a budućnost je neizvjesna.Činjenica jeste da Motorola niti nema neki konkretni model kojim bi konkurirala.Nešto malo iz Q serije i ZN5 je nedovoljno.....
cek, cek.
Da li se ovdje prica o Motoroli u globalu ili samo o sektoru koji proizvodi mobitele?
malo su mi prevelike cifre za mobilni dio.
Motorola mobitele proizvodi da se reklamiraju kao brand, od mobitela nikad nisu imali neku veliku zaradu.
Vise zarade na produkciji procesora za krestarece rakete nego na prodaji 100 mil. mobova.
dobar grah daleko se čuje
ovo ti je globalno
u mobilnoj diviziji mislim da gube neku siću još uvijek
al oporavak je vidljiv, pošto su isporučili više uređaja, i skresali troškove (mislim da su gubili oko 900 mil $ po kvartalu prije)
dobra im je prodaja u kini, aziji općenito i americi - tamo su po prodaji prvi/drugi (ovisi o regiji)
al stoji ovo što je vepar rekao, nemaju ni jedan model kojim bi konkurirali kod nas, iako mi stvarno nije jasno zašto ne izdaju na europskom tržištu recimo ove modele, koji bi sigurno izazvali simpatije (bar prema ocjenama na gsmareni, koje su stvarno visoke):
http://www.gsmarena.com/motorola_a3100-2622.php
http://www.gsmarena.com/motorola_rokr_zn50-2866.php
http://www.gsmarena.com/motorola_w7_...ition-2794.php
http://www.gsmarena.com/motorola_cocktail_ve70-2821.php
http://www.gsmarena.com/motorola_em35-2586.php
http://www.gsmarena.com/motorola_q_11-2541.php
i da, btw, ovo su im neki od high end uređaja, izlaze krajem godine - prvi je android, drugi win mobile
![]()
Zadnji uredio pajo2 : 06-08-2009 u 00:27
Bookmarks