a stavi neku 7600 gt ako mozes naci...
bok svima,
bas sam ovih dana sastavio komp za mamu,al mi jos samo fali graficka.
to bi trebala bit ,PCI-Express,po mogucnosti geforce,da ima vlastiti ram,a ne neki turbocache,Scared memory,da nema dodatno napajanje,dakle samo preko PCI-ja,da ima aktivno hladjenje,i da je nakakvih normalnih dimenzija,jer kuciste bas i nije bog zna kak veliko.
komp bi se uglavnom kroistio za internet,i kad ja dodjem u posjetu,za koju igricu al nikakve posebne tipa crisis,hitman (ili kak se vec zove)
e da, i da ima neku normalnu cijenu.,al da nije bas najjeftinija,nebi bas one low budget graficke
Komp je ovaj:
Procesor: AMD Athlon64 X2 6000 AM2
CPU-Cooler: Arctic Alpine64
Maticna: ECS 8100VM-M3, AM2+, mATX
RAM: 4096MB-KIT G-Skill PC8000/1000,CL 5
Hard: Samsung HD322HJ, 320GB, 16MB
DVD-RW: LG GH22NS40/NS30 bare schwarz SATA II
Kuciste i napajanje: Compucase 6C11BS schwarz 400W HEC-400TP-2WX
unaprijed fala.
Zadnji uredio bubbaloo : 30-07-2009 u 11:32
a stavi neku 7600 gt ako mozes naci...
Radeon.
Radeon.
HD4670.
Radeon.
999kuna > Links
Bus Type: PCI-E 2.0
GPU Clock: 738 Mhz
Memory Bus: 256
Memory Type: DDR3
Memory Size: 500 MB
Memory Speed: 2200 Mhz
Thermal Solution: FANSINK
Minimum Power Supply Requirement: 450
Outputs: HDTV, , Dual-Link DVI
Card Dimensions: 9.0 x 4.376 x 1.5
Feature: 2nd Generation Unfied Architecture, NVIDIA CUDA techonology, PhysX-Ready
Warranty:
Package Contents: DVI Adapter, HDTV Component Adapter
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Citiram:
da nema dodatno napajanje,dakle samo preko PCI-ja,da ima aktivno hladjenje,i da je nakakvih normalnih dimenzija,jer kuciste bas i nije bog zna kak veliko.Vuki, ruku na srce al ovo mu sigurno ne treba i komotno za 500kn može izvesti dragu na večerukomp bi se uglavnom kroistio za internet,i kad ja dodjem u posjetu,za koju igricu al nikakve posebne tipa crisis,hitman (ili kak se vec zove)
Prije da uzme nešto iz 46xx serije kao što Mario kaže - hladne ko led, ne troše svega 60ak W i ultramalih dimenzija.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Zadnji uredio Mario92 : 30-07-2009 u 22:02
Iskreno rekao bi da uzme istu koju ja imam na kompu za cc300kuna i vrti sve igrice bez frke, ali bojim se da nebi iskoristio svoje apetite u budučnosti!!
XFX GeForce 8400 GS
Ima i dodatnih mogučnosti bez strahova
http://www.techpowerup.com/downloads/1379/mirrors.php
Zadnji uredio VuKi : 30-07-2009 u 21:56
George Eliot
OK OK OK.
Ne znamo koji je cijenovni maksimum pa da prema tome odredimo najbolju grafulju.
Bilo bi šteta na tak jak komp staviti neku bezveznu grafulju.
Ili, nek se uzme neko bolje napajanje pa bi onda potrošnja energije bila manji problem.
ko sto rekoh to ce bit komp za moju mamu,koja je ima 50+ godina.
dakle ona od 1000 kn ne dolazi u obzir.
sto se tice cijene koju,pa nebi htio dat vise od 500 kn.
al ipak da nije neka low cost
sto se tice igrica koje bi se na kompu igrale,i to par puta u godini,su: Chicken Invaders 2 i 3, NFS Carbon, Risiko 2, CMR 2005.ko sto rekoh nis posebno.tek toliko da se ubije dosada,inace samo internet, e da i gledali bi se filmovi tu i tamo.tak bas nebih htio da mi filmi zastajkuju
sto se tice samog PC-a,jel o.k. konfiguracija (iako sam trebao pitat ranije jer PC je vec tu :-)) )
Onda se ne muchi vishe i slobodno uzmi vech predlozhenu radeonku 4670. jako dobra kartica za ne-pre-veliki iznos.
Komp je sasvim solidan.
I..Vuki, NHF ali....ta tvoja 8400 NE mozhe vrtiti sve novije igre na pristojnim rezolucijama i detaljima. Kako god okrenesh, 4670 mu je osjetno bolji izbor.
thanks,znaci opet radeon,a bas sam htio radeonku izbjec,al sta je tu je.
nek bude radeon![]()
George Eliot
To je low-end grafa(mislim na 8400)...i ne vjerujem da moze vrtiti novije igre na medium,sve na low (jos i na maloj rezi)...Imam je ja u laptopu(istina da je slabija od Desktop verzije,ali je opet to to..)
@bubbaloo
Za tvoje zahtjeve je ta 4670 najbolji izbor!
bok svima,evo hocu narucit gainward hd4670,dali je dovoljno napajanje od 350W?
napajanje je HEC.(Windmill 350 (Modell Name: HEC-350TP2WX)
(zeznuli me kad sam narucio komp,narucio kuciste sa napajanjem 400w a poslali manje kuciste i 350 w,al eto dobio sam razliku u cijeni natrag.)
iako na stranici gainwarda pise nda je potrebno minimalno 400w,al iz iskustva znam da ponekad pisu gloposti.
pa me zanima jel netko zna iz osobnog iskustva
e da procesor je amd 6000+
e da neznam jel bitno,i ovo pise na napajanju:
* +3,3V / 20A
* +5V / 12A
* +12V V1 / 20A
* +12V V2 / 20A
* -12V / 0,3A
* +5 VSB / 2,5A
Combined Power 130W / 276 W
zajedno: 350W (kako li ga dodjose na 350,to jos uvijek na shvatih)
Ovak, ja imam HD4670, skupa s Dual Core procesorom, 2 gige rama, jednim HDD, i DVD pržilicom, i nekim sitnim potrošačima.
Koristim Fortrona od 350 W.
Zato mislim da je to dovoljno jako napajanje.
Ako je istina ovo za 12V rail,onda ce ti izdrzati![]()
Bookmarks