Nebi želi da bude suvišan komentar ali mislim da bi bilo mudro posjetiti estetskog kirurga u privatnoj praksi
koji se naveliko bave baš tim problemima koji su posebno izraženi kod sportaša kontaktnih sportova.
Otići tamo i to srediti "jednom za svagda" mislim da bi bilo JAKO mudro!
KOREKCIJA BOKSAČKIH I SLOMLJENIH NOSEVA
Mnogi pacijenti godinama pate zbog narušenog izgleda i funkcije nosa, koji su izazvani ozljedama. Korekcije ozlijeđenih, boksačkih i lomljenih nosova možemo svrstati među najzahtjevnije operacije nosa, ali one za nas istovremeno predstavljaju i najveći izazov.
Dr. Tončić i njegov kirurški tim i u ovom području kirurgije nosa imaju iznimno iskustvo. U ovom području se često susrećemo sa iskrivljenim nosovima, sa slomljenim nosnim septumima, sa kolabiranim nosnim vršcima te sa višestruko lomljenim nosnim kostima.
U rješavanju ovakvih deformacija koristimo se najčešće kombinacijom osnovnih metoda korekcije nosa sa korekcijama nosnih septuma ili implantacijom hrskavice sa uha radi podizanja nosnog vrška i sl. U svakom slučaju, tu se radi o složenim zahvatima koji čine vrhunac kirurgije nosa i zahtijevaju iznimnu vještinu i znanje estetskog kirurga.Prijatelj mi je godinama patio zbog problema sa nosom dok se nije odlučio javiti estetskom kirurgu koji je riješio brige koje "obični" doktori su slijegali ramenima i davali kojekakve lijekove!Otežano disanje na nos
Operacija nosnog septuma je jedan od vrlo bitnih segmenata u kirurgiju nosa. Prije svega moramo utvrditi potrebu za operacijom septuma. Operaciji septuma pristupamo iz dva razloga.
Prvi je otežano disanje na nos uzrokovano devijacijom nosnog septuma. Ovom prilikom bismo naglasili da ne postoji nosni septum koji je savršeno ravan. Ono što moramo ustanoviti prilikom preoperacijskog pregleda je da li je septum toliko deformiran da u značajnoj mjeri zatvara nosne šupljine ili ipak nije. Ukoliko nije, uzrok otežanom disanju moramo tražiti u drugim bolestima, kao što su npr. alergija, nealergijski rinitis itd., jer kod takvih pacijenata samom operacijom nosa nećemo riješiti glavni problem, a to je otežano disanje na nos.
Istina možda nije najjeftiniji ali vrijedi pokušati ako ne njih onda njihovu preporuku na nekoga financijski prihvatljivijega!

Bookmarks