Meni se sviđaju touchcreen mobiteli, super su mi za surfanjea ovaj moj je dobar i za multimediju.. I to mi je dosta važno
Mislim da će biti mobitela sa normalnim ekranom, ali puno manje..
Nikad si ga necu kupiti, samo fizicke tipke za mene
Preferiram tipke, ali i touchscreen je ok
Svejedno mi je
Preferiram touchscreen, ali i tipke su ok
Kupovat cu samo touchscreene u buducnosti
Zanima me sto vi mislite kako ce se razvijati mobiteli? Ono sto me brine je to da su najavljena 3 12MP moba (dobro, onaj jedan samsung jos nije najavljen, ali ce vjerojatno biti uskoro) i sva 3 su touchscreen. I ovi 8MP su isto uglavnom touchscreen... Pa me zanima dal ce u buducnosti uopce biti ne-touchscreen high-end mobitela, kao N86 ili INNOV8?
Mislim na full touchscreen mobitele, kao iPhone ili Idou, oni tipa N97 ili Xperia mi nisu tolko strasni, iako bih preferirao da imaju alfanumericku tipkovnicu
I anketu sam dodao da vidim vase misljenje o touchscreenovima, i u njoj mislim na full touchscreen mobitele
Meni se sviđaju touchcreen mobiteli, super su mi za surfanjea ovaj moj je dobar i za multimediju.. I to mi je dosta važno
Mislim da će biti mobitela sa normalnim ekranom, ali puno manje..
O tome sam i ja razmišljao, sve više high-end mobitela je touchscreen a sve manje ih je s tipkovnicom. Meni puno više odgovara tipkovnica i ne bih kupio mobitel s touchscreenom.
Nadam se da ipak u budućnosti neće cijelu višu klasu okupirati touchscreen uređaji.
touchscreen rastura, meni je predobro jer je cijeli mobitel ekran, sve je puno jednostavnije i brže za korištenje. a pisanje poruka n ts je isto kao i na normalnim mob jer ima opciju da tipkovnica izgleda isto. tipke su prošlost!
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
U potpunosti se slažem ovo za mp3 player, i to mi je jedan od razloga zasto nisam za touchscreen.
A pisanje poruka nije ni slično na ts i na tipkovnici, ne može se usporediti pritisak tipke i osjećaj pod prstom sa tapkanjem po ekranu
S touchscreenom je možda nekima veća fora raditi i za surfanje je vjerojatno bolji zbog veličine ekrana, ali što se tiče praktičnosti definitivno vodi tipkovnica![]()
Ako mobiteli budu otisli na TS i ne bude vise klasicnih tipkovnica ili bar kombinacije ,bit cu najsretniji covijek na svijetu jer je ta posat koja me prati vec dobrih 12 godina gotova.
Vec sad mi je sve teze kupovat uredaje jer su sve tanji (sto ne volim) imaju koje kakve soft tipkice i sve vise ih je kliznih a to isto jedva da mogu zvakati.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Ja ne znam. TS mobiteli su mi jednostavno monotoni. Nema više "onoga" što je činilo razliku među pojedinim brandovima. Sada su to kao keramičke pločice u kupaoni, možeš birati boju, a izgledom su potpuno isti Nokia/Samsung/SE.
Imao sam samo jednom 5800 u ruci i nije me se previše dojmila TS funkcija. Prije nje sam imao P910 koji je također bio više TS nego što se moglo "normalno" tipkati po njemu.
Ali, u budućnosti će se sve svoditi na tu "pločicu" na kojoj ćemo samo dodirivati virtualne ikonice.
Osobno nisam za to jer da je nešto vrijedilo valjda bi sada već dobar dio laptopa radio na principu TS-a, a znamo da još uvijek dominira obična tipkovnica. Recimo samo kao primjer.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
osobno još sam skeptičan zbog tih ts mobitela jer nemaš onaj "filing" kad tipkaš po njemu i sve mi je to još nekako čudno i nadam se da ce ostat bar pokoji mobitel s tipkovnicom
The Quieter you become the more you can hear.
Ja vise preferiram tastature, npr QWERTZ (tipa E71, E61(i), X1...) zbog lakseg pisanja opcenito...Meni je na ajFonu dosta komplicirano pisat poruke dok recimo hodam, dok mi je na XM 5800 ugodno sto se tice toga zbog stylusa. Ovisi kako kome sto odogovara. Iskreno, ako izade onaj novi ajFone Elite ili Pro (koji ce imat i TS i QWERTZ), mozda si ga i piknem). Normalno za TS mobitel je obavezan Symbian ili WM OS zbog raznih aplikacija koje pak mogu koristit taj TS. No za sad, jos kojih par godina ostajem sigurno na tipkama dok se taj TS ne usavrsi..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Zato kupiš mob poput X1. Dok ne tipkaš poruke ili emajlove ili slično šta se već tipka imaš touchscreen i to je to, kad oš natipkat, izvučeš QWERTZ i voila
Malo je problem kad moraš po zaslonu tipkat sms il neš, ali vjerujem da se navikneš s vremenom, uostalom, to su govorili i za standardnu tipkovnicu u odnosu na onu okruglu na starim telefonima... Kad bumo se mi navčili sad na ovo...Danas se ti telefoni nađu još u pokojoj staroj kući, pa vjerujem da će to biti slučaj i sa TS. Dakako preferiram da postoji koja fizička tipka, nešto poput X1, tako da u džepu moš mjenjat muziku bez gledanja
![]()
Meni se TS mobiteli baš i nesviđaju, zato što su dosta osjetljivi na udarce. Ja se bojim s običnim mobitelom bilo kakvih manjih udaraca ili sličnog. Mislim da su ne-touchscreen mobiteli manje skloni kvarovima i sl.
Za mene TS još nije.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
E kako mi je smiješno čitati ovo za MP3 player ili "filing" kad tipkaš po njemu!
TS tehnologija je nešto najbolje što se moglo dogoditi mobilnoj telefoniji.
Veličina ekrana totalno neograničena prisustvom tipki na jednoj površini, što može biti bolje od toga???
Iz osobnoga iskustva koristeći Samsung M8800 Pixon mogu reći da taktilni podražaj (vibracija) na TS dodir fantastičan, a brzina je jednaka kao i obična tipka.
Dok se još ne riješi največa boljka TS mobitela (lomljivost i ogrebotine ekrana) budu ostali mobiteli sa tipkovnicom u širokoj upotrebi!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
osobno mrzim touchscreen mobitele...i nadam se da cu u buducnosti biti mobitela s dobrim funkcijama i normalnom tipkovnicom...ili kao npr nokia n97 barem.
George Eliot
neznam kak ce se razvijati dalje mobiteli s obzirom na vrstu ekrana/tipkovnice , ali Ts je definitivno prakticniji. za lap nije jer mi je jednostavnije na plocice od 10X5 cm skrolati po ekranu nego po 15 incnoj povrsini koju jos time packam.
vjerujem da ce biti sve veci postotak TS-a u odnosu na klasicne mobitele , dok se ne dodje ravnoteze omjera ljudi koji i dalje zele klasicnu tipkovnicu i ovih drugih .
mislim , sad , teze je pisanja poruka..SMS je samo pomocna funkcija mobitela , ne glavna . ja sam za TS , ali da bi ga se iskoristilo ekran mora biti sa 16+ mil. boja , 3 inca i vise , dobar video player , GPS , wifi , i da nije spor sustav.
Ma nije uopče zbog TS nego zbog tvoga izražaja "mrzim"!
Ja bi ba mrzio da mi recimo eksplodira u oko ili tako nešto strašno ali ako mi ne odgovara i ne volim ga koristiti nebi rekao tako tešku riječ kao mrziti!
Ali to je malo predubokoumno za rastezati se oko jedne riječi pa mi oprosti ako sam te uvrijedio sa svojim komentarom!![]()
George Eliot
Ovdje se nepriča ko voli a ko nevoli TS mobitele, već o budućnosti TS mobitela.
Mislim da će sve više i više proizvođača u svoje mobitele ugrađivati TS jer su TS mobiteli vrlo popularni i moderni.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Touchscreen + klizna tipkovnica (numerička).
pa iako preferiram fizicku tipkovnicu, mislim da je buducnost u touchscreenu,mada su oni jos uvijek daleko od savrsenog,i dosta ce se poboljsati narednih godina.
slazem se da su touchscreen mobiteli buducnost u svijetu mobitela i bit ce ih sve vise i vise, ali isto tako uvijek ce biti onih sa obicnom tipkovnicom jer jos uvijek velik broj korisnika preferira takvu tipkovnicu.
meni se svida ekran preko cijele povrsine, raj za surfanje i multimediju i jos ako je ekran onako dobro reagira kao kod iphonea - milina.
Dinamo rules!!!
Ja smatram da će se obje vrste mobitela zadržati - još jaaaako dugo.
Jednostavno, tipke su analogne, a ljudi su analogna bića i mnogima će uvijek takva vrsta tipkanja biti draža.
Što se mene tiče, mobiteli sa tipkovnicom mogu nestati sa lica Zemlje, jer im se ja ne vraćam. Tipkanje na fantastičnom touchscreen-u kao što ima npr. iPhone je meni puno brže/lakše nego kvrckanje po t9 tikovnicama.
Da ne spominjem prednost većeg ekrana jer nema potrebe za tipkovnicom.
Druga stvar su qwerty tikovnice na mobitelima koje nemaju premca kod poslovnih korisnika ( za e-mail npr).
Moje mišljenje je da ce TS mobiteli preuzrti trziste,osobno sada trenutno koristim dva TS mobitela,sada bi trebo uzet novi mob i opet me jedan sa TS-om
Ali i TS mobiteli se mogu podijeliti jer nije isti osjecaj kod koristenja TS kako u iPhone-a ili kao u nekog drugo koji nije TS nego "pushscreen" XD,evo primjer na iphone-u surfanje,pisanje poruka,scrolanje itd je pravi uzitak a na KU990 kojeg isto imam nije bas "užitak",npr kada pise poruku u landscape modu svako 4-5 slovo treba stisnut dvaput da bih prihvatili,scrolanje je blaga katastrofa ali drzim ga samo radi kamere
Bookmarks