mislim da je u pitanju veličina sve što je valjda preko 2 gb je problem..nek me neko ispravi..ovisi o sustavu koji koristiš
Dakle imam USB stick od 8GB prazan i formatiran u FAT32 i ne mogu u njega kopirati HD ripove veličine 4-6GB,a sve druge fajlove bez problema ubacujem.Kako je to moguće?
mislim da je u pitanju veličina sve što je valjda preko 2 gb je problem..nek me neko ispravi..ovisi o sustavu koji koristiš
hmmm... moze biti da ukoliko je jedan file prevelik da je problem, ja inace kopiram cesto na externi hard disk (kada pravim backup) po nekih 40 giga slike i muzike (citav my doc idem copy pašteta) i ne bude problema,doduse radi se o mnogo fajlova i prosjeku velicine 3megabajta... jesi probao prvo napraviti arhivu od tih filmova pa onda baciti na taj stick?
sta ti zapravo javlja???aj pokusaj ga formatirat u FAT sistemu i onda ponovo!
###1410989180026
To i jesam napravio,ali opet javlja da je memorija puna,a stick je ustvari prazan!Zanimljivo!
Pokušao sam jedan fajl veličine 6,5Gb u kojem se nalazi muzika prebaciti i bez probleme je počeo prebacivati.Kad sam opet pokušao prebaciti HD rip veličine 4,3GB,javlja da je memorija puna!
Problem je što film ne mogu podijeliti jer ga namjeravam gledati na HD media playeru preko USB sticka.
Da, ne možeš prebaciti jedan file od, mislim, 2 gb ili više....
Valjda si gore mislio folder...
Ja to rješavam tako da s WinRAR-om podjelim fajl na 500 mb...
Koliko znam,FAT32 sistem ima ogranicenje do 4GB,tj pojedinacni fajlovi veci od 4GB ne prolaze...
I mislio sam folder,a film nije problem podijeliti,ali kako ću ga onda gledati?
@Smuchac
Ako pojedinačni fajlovi preko 4GB ne prolaze da li se može nešto naparaviti?
Da, formatirati ga u ntfs
Hmm,a kako kad mi nudi samo u FAT32?
Probaj spakovat u folder pa folder posalji na stick,a ako ne pali,raskomadaj u nekom programu za arhiviranje,ili sriktaj video da manje zauzima...
Filmovi se i nalaze u folderima,a ne smijem ih raskomadat jer ih onda ne mogu gledati na playeru(konkretno WD HD media player)....
Onda mislim da nema rijesenja za tvoj problem... :jbg:
aj stavi recimo ako imas onaj prenosni disk pa pokusaj sa njega il prekopirat na stick...il ako nista spoji onda taj disk sa playerom!
###1410989180026
FAT file system ne podržava fileove veće od 4 gige. Formatiraj USB u NTFS ili exFAT.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Uživaj u filmovima
http://www.online-tech-tips.com/comp...rmat-usb-ntfs/
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Imam ja externi hard,ali na njega sa torrenta skidam filmove pa sam mislio gledati preko USB sticka.
Zanimljivo je da imam folder sa muzikom veličine 6,5GB i bez problema ga prebacim,a HD rip neće.Kako ga raskomadati i onda sastaviti na sticku ponovo Vuki? I kako ga formatirati u NTFS-u?
Ako rip od 4,5 Gb raskomadam u Winraru na 4 dijela,neću ga moći ponovo sastaviti jer je stick od 8Gb,a imam i ripove od 6 i 8GB.![]()
FAT(32) ne dozvoljava zapisivanje >pojedinačnog< fajla većeg od 4 GB:
http://en.wikipedia.org/wiki/File_Allocation_Table
Tvoje pjesme u folderu "muzika" sigurno pojedinačno nisu veće od 4 GBThe maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GB minus 1 byte. Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit. Larger files require another formatting type such as NTFS.
Što se tiče formatiranja u NTFS: pogledaj link koji sam ti dao iznad. Bez problema možeš formatirati ext.disk/USB stik u NTFS. Ne trebaš niš komadati.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Skines ovo: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197
i formatiras u NTFS-u.
A da li ti player čita NTFS stickove? Ako ne, imaš programe kojima film možeš podijeliti na dva dijela, kao što imaš DivX na 2 CD-a.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Čita player bez problema,sinoć isprobano![]()
Bookmarks