Hmm, nisam imao prilike isprobati zvučnike na N85 ali sam uzeo od prijatelja one 3,5 mm Nokia zvučnike i kod mene se puno slabije čulo nego kod njega. Ja sam imao N82, a on 5310 XM. XM jednostavno po glasnoći zvuka rastura.
Jučer sam uspoređivao N85 i 5310XM po jačini muzike koja se reproducira preko zvučnika i vrlo se razočarao u N85.
5310 naprosto rastura sa svojim jednim zvučnikom-jednostavno ima prejak zvuk, a u slušanju mp3 pjesama, čak i neke pjesme iz 70-ih i 80-ih reproducira jednakom jačinom kao i neki mp3 od ove godine.
N85 stare pjesme reproducira jako tiho, osjeća se da su pjesme stare 100 godina. Vanjski zvučnici jesu jasni i stereo, ali jednostavno zaostaju jačinom za 5310.
Sada, jel kod svih tako ili sam naišao na feleričan model N85-ice?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Hmm, nisam imao prilike isprobati zvučnike na N85 ali sam uzeo od prijatelja one 3,5 mm Nokia zvučnike i kod mene se puno slabije čulo nego kod njega. Ja sam imao N82, a on 5310 XM. XM jednostavno po glasnoći zvuka rastura.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Također, primjetio sam da 5310, kada se sve postavke na equalizeru stave na myx, daje jako bučnu i zasitnu kvalitetu mjuze, dok kod N85, kada sve stavim na max, dolazi do gušenja pojedinih tonova i zvuk je dosta često tiši nego na postavci "Jazz" npr.
Na kraju se pitam-u čemu je N85 superiornija nad ostalim Nokijama da košta dosta papreno, trenutno je vrh Nokijine ponude... Kvaliteta izrade je katastrofa, kvaliteta glazbe je za jednu solidnu trojku, mobitel ima najlošiji ekran po suncu kada slika blijedi i gotovo da ne možete ništa vidjeti na njemu, fotić nema xenon blic nego diode koje se nisu baš iskazale...
Mislim, ne znam što bih izdvojio za pozitivnu stranu ovoga smartphonea. Uistinu.
U Mobisu!
Sinoć sam napravio glupost. Instalirao MP3Gain i nafillao sve pjesme s kartice N85 na 105dB.
Kako je to počelo šumiti i distorzirati... Ne svaka, ali velika većina pjesama.
Onda sam vratio na 90dB, što je samo 1dB više od "normale", ali neke pjesme su se skroz utišale. Tako da ne čujem ni bass ni visoke tonove...
Jbg, čeka me cijelo popodne prebacivanja pjesama s kompa na mobitel (original pjesme). Sva sreća pa ih imam na HDD.
Eto, toliko o kvaliteti N85 naspram 5310XM. Nemoguće je postići da mobitel "rastura" pjesme. 5310 je jednostavno u tom pogledu uvelike nadmoćnija mašina.
Pitam se samo, za što je napravljena N85i zašto košta trostruko od 5310.
Totalno razočaran, a djelići sekundi su dijelili N85 da ne bude RIP!
Jadno, Nokia, jadno!
U Mobisu!
A jesi mozda razmislio da odneses u servis?? Moja N85-ica ima poprilicno jak zvucnik naspram N96-ice koja ima uzasno jake zvucnike.
Ako imas vremena skokni do Splita (sad ce se otvorit i kod njih servisni centar) pa posalji na diagnostiku uredaja...Mozda ti nekaj mogu popravit..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ali ovdje se radi i o (ne) kvaliteti zvuka preko zvučnika, ali i preko slušalica.
Čisto sumnjam da je problem za servis. Samo bih na 7 dana ostao bez mobitela.
Čitam po stranim forumima, ljudi su isto dosta razočarani reprodukcijom muzike s N85, neki su se vratili na N95 upravo zbog zvučnika.
A, BTW, N96 navodno ima najjače zvučnike do sada. Nisam je nikada imao pa ne znam iz prve ruke.
Evo, s jedoga bloga:
Speakerphone: The N85 has stereo speakers, just like the N95, but they are mounted on one side of the phone, thus encouraging landscape usage. Unfortunately the N85 speakers are vastly inferior to the ones found in the N95. Not only can’t they produce anywhere near as much raw volume, but the sound is also a bit tinnier. The poor relative quality of these speakers affects numerous aspects of the phone’s performance beyond just phone calls.
Sada nisam baš najbolje razumio, ali izgleda da su zvučnici u banani.
Zadnji uredio Moby : 11-06-2009 u 11:02
U Mobisu!
Moby govori opcenito o top modelima Nokije, koji bi barem trebali pruzat top usluge.
No mene smeta to sto se Nokija nikada ne potrudi napravit neki zbilja genijalan mobitel. Ja mogu na prste nabrojat dobre mobitele koji su izasli na trziste, a da nemaju nikakve povece greske.
Npr. N96 je bila banana cim je izasla zbog mnogobrojnih bugova i piz*** koje iznerviraju covjeka, no sa novim FW-om je sve rijeseno (ok, gotovo sve). Mogu se kladit u kaj god oces da ce i N97-mica bit prepuna bugova i da ce se svasta dogadat...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Jbg, otkrio sam, sasvim slučajno da donji zvučnik katkada gubi kontakt i gotovo se ne čuje što reproducira. U tome je kvaka izuzetno loše reprodukcije muzike na mojoj N85.
Pazite, koji baksuz-to otkrijem danas, petak, sutra servis ne radi, a sljedeći tjedan ne zna se kuda će svi biti zbog silnih praznika...
Baš sam bijesan!!!
Tako osuđen na 10 dana suživota s pokvarenim mobitelom!!!
U Mobisu!
Pa ne bas...
U ponedeljak je praznik, dakle neko bi morao radit u utorak..
Probaj sad jos nazvat pa pitaj dali im radi servisni centar u utorak, ako da nosi mobitel, ako ne...jbg...shit happens![]()
Ma, nisam iz Zagreba. Treba, najbržim putem, poštom, bar 24 sata da stigne. Ako pošaljem u utorak, stiže u srijedu, četvrtak praznik... U najboljem scenariju, na red može doći u onaj tamo ponedjeljak...
Shit happens, especially to me!
U Mobisu!
Bookmarks