A i ti si se nasao zaje... s tim, a imas HOME EDITION koji se puno razlikuje od XP Profession-a upravo po takvim stvarima koje ti trebas.
Rade si nabavi neku "staru kantu" pa instaliras Windows 2003 Server i tamo sve napravis kak' spada...![]()
Trebal bi program koji bi imal mogučnost da filtrira po IP-adressi ili po imenu ko smije pristupit mojem računalu u mreži a tko nesmije, dali postoji nešto takvo (predpostavljam da postoji), inaće bi to napravil s windowsima, ali imam home edition i on nema tu opciju...koliko ja znam...
Pa koji preporučujete i neki mali tutorial ako može
Hvala
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
A i ti si se nasao zaje... s tim, a imas HOME EDITION koji se puno razlikuje od XP Profession-a upravo po takvim stvarima koje ti trebas.
Rade si nabavi neku "staru kantu" pa instaliras Windows 2003 Server i tamo sve napravis kak' spada...![]()
pa kaj se home edition nemre umrežit samo s jednim računalom? to je loše za tebe u ovoj priči
The Quieter you become the more you can hear.
može se umrežit, al dobro, radim kaj mi je u opisu posla,
znam kako se radi s xp pro i kako se dodjeljuje, pitam samo dali ima koji program koji zamjenjuje od windowsa, predpostavljam da ima...samo koji?
You Hack me!
A zašto ne riješiš to sa vanjskim routerom?
POgledaj ponudu D-linka, Edimaxa ....
I kad bi znali o kojem broju računala se radi, bilo bi lakše riješiti problem.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ne znam zašto baš inzistiraš na kompu. Po mom mišljenju ne postoji niti jedan tehnički razlog zbog kojeg ne bi mogao koristiti router.
Osim ako tvoj komp nije dio mreže u kojoj ti nisi system admin pa pokušavaš ograničiti pristup ostalim korisnicima. U tom slučaju možeš u svakom firewallu konfigurirati IP adrese kojima dozvoljavaš pristup. Jedini problem tu može biti ako su IP adrese u mreži dinamičke jer onda nikad nemaš pouzdanu kontrolu.
Zadnji uredio Sljaka : 16-05-2009 u 22:13 Razlog: napisao router umjesto komp :D
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Gle, ja sam ti upravo zavrsio skolu za sistem administratora.
1. Windows XP Home Edition je ogranicena verzija windowsa upravo po tome sto ti trazis i po jos mnogo cemu. Treba ti Windows XP PRO.
2. IP Adrese se konfiguriraju preko "Windows 2003" Servera pa tako i IP Filteri. Naravno, trebas biti Admin.
3. Routeri imaju svoj IP Adresu tako da mozes preko njega iskonfigurirati kako ce "rutati" promet.
U teoriji bi to tako trebalo biti. U praksi ne znam, nisam vidio kako funkcionira. Jos sam novopeceni System Administrator, a u skoli smo ucli na Virtualnim PC-jevima.![]()
iz nekih kompiciranih razloga nemogu router koristit kao filter za ip....
nego moram sa softwareom, mislim da cu s firewallom rijesit...
You Hack me!
Bookmarks