Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Bodovi
    9.515
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.515, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HDD kamera vs. 3CCD MiniDV (JVC GZ-MG135 vs. Panasonic NV-GS330)

pozdrav!

doslo vrijeme za kupiti kameru i treba mi mala pomoc. za oko su mi zapala ova dva modela.
    JVC Everio GZ-MG 135
    PANASONIC NV-GS330
    bio sam u ve-milu i lik na video odjelu mi je preporucio da uzmem doticni JVC. bitno mi je da snimljeni materijal odmah mogu reproducirati na projektor pa je HDD kamera bila logicni izbor. brzi transfer na notebook i prezentacija na projektoru.
    nakon malo guglanja sam shvatio da za te novce mogu dobiti i kameru s 3 senzora i optickom stabilizacijom slike koja snima na MiniDV kazete. problem je u tome sto je prijenos sa MiniDV kazete na racunalo real time, znaci za prijenos treba vremena koliko je snimka duga. eventualno rjesenje bi bilo da kameru spojim direktno na projektor (u pitanju je Infocus X17). sto mislite o tome? koju rezoluciju daje s-video sa kamere?

hobi mi je ovrada videa pa me zanima koja kamera bi bila bolja za to. koliko sam upoznat kod MiniDV kamera je manja kompresija videa. znaci li to da ce kvaliteta videa nakon obrade i transkodiranja biti bolja?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kao prvo sve(ili bar većina) ti kamere imaju 3 CCD senzora. Ono šta sam ja vidija kod puno skupljih kamera je to da HD kamere ako se ne snima u HD-u da je lošija od SD kamere. Moj savjet ti je Panasonic ili (još bolje) Sony HD kamera koji ima snimanje i na miniDV.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Bodovi
    9.515
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thx Bara ali HD je van moga dometa. zaboravio sam napisati da je max iznos koji mogu odvojiti oko 3000 kn. za te novce ne moze se kupiti hd kamera, bar ne koja ce davati zadovoljavajuce rezultate. sto se tice broja senzora isto ne stoji za navedeni cjenovni rang. mislim da sve koje snimaju na hdd imaju 1 senzor a minidv 1 ili 3. koliko sam skuzio 1ccd daje bolje rezultate u tamnijim uvijetima a 3ccd-a bolji prikaz boja. ima li jos kakve bitne razlike?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao newbie Pregledaj post
    thx Bara ali HD je van moga dometa. zaboravio sam napisati da je max iznos koji mogu odvojiti oko 3000 kn. za te novce ne moze se kupiti hd kamera, bar ne koja ce davati zadovoljavajuce rezultate. sto se tice broja senzora isto ne stoji za navedeni cjenovni rang. mislim da sve koje snimaju na hdd imaju 1 senzor a minidv 1 ili 3. koliko sam skuzio 1ccd daje bolje rezultate u tamnijim uvijetima a 3ccd-a bolji prikaz boja. ima li jos kakve bitne razlike?
    Ovo sto tebe muci ce biti vjecita dvojba, dok god bude mini DV kamera na trzistu.

U odnosu na mini DV modle se jednim chipom i na HDD modela sa jednim chipom (do 800 000 pixela) trocipna kamera bez obzira koji medij koristila ce uvijek dati detaljniju i nesto ostriju sliku. Imati ce u vecini situacija i bolje kontrast i raspon. Boljke sa ekspozicijom, odnosno brzinom prilagodbe na prijelaze u uvjete sa drasticnim razlikama u osvijetljenju, ima manje vise svaka low end kamera.

Osobno (ali ovo je subjektivna opaska) ponesto bolja slika koju bi dobio kupnjum trocipne kamere, ne znaci mi nista u usporedbi sa lakocom manipulacije snimljenim materijalom koji pruza HDD/flash kamera.

Svako tko je probao digitalizirati zapis sa mini DV - a zna o cemu govorim (a ti kazes da imas iskustva u obradi, pa i sam znas da je tu podosta posla, ako zelis dobiti kvalitetan konacan rezultat, koji se mora odraditi rucno i koji oduzima podosta vremena i zivaca).

Trenutno HDD ili flash modeli su, po mome misljenju, jedini logican odabir...a sad tko ima novaca za HD...super...tko nema zadovolji se sa nizom rezolucijom, ali i dalje zadrzava jednostavnost uporabe.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ups, mislija da ja da se traži HD kamera, kad ono u igri je samo tip medija na oji se snima.

Ja sam za kombinaciju miniDV/kartica, definitivno sam protiv HDD. Uostalom ne znam da i jedna bolja kamera koristi HDD.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. kako prebaciti sa miniDV na PC
    By kamera in forum Digitalne Video Kamere (Camcorders)
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 22-08-2010, 10:51
  2. MiniDV vs HDD
    By buug in forum Digitalne Video Kamere (Camcorders)
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 19-02-2008, 16:11
  3. Panasonic analogna kamera!
    By prowler in forum Digitalne Video Kamere (Camcorders)
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 11-04-2007, 00:23
  4. ...sa miniDV na DVD...
    By dmi in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 03-06-2005, 10:16
  5. Panasonic G60 + eksterna KAMERA
    By zappan in forum Panasonic
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 23-08-2003, 14:50

Bookmarks

Pravila postanja