Pozdrav. Dobio sam jedan k850 sa cudnim problemom. Naime memory kartica koja je u njemu radi neko vrjeme i onda postane nedostupna, kao da je nema u mobu i kada je izvadim i ponovo vratim opet se pojavi... Isto se desava i kad je mob spojen na komp. Radi sve oke i odjednom nakon nekog vremena kao da ju je neko izvadio. Probao sam i sa drugom karticom ali to nije rijesilo problem. Jeli ko imao nesto slicno ovome?![]()
da ti nisu malo zapraseni kontakti u telefonu???pokusaj malo propuhati pa vidi!!!
###1410989180026
@bukvicharis,
Nisi nasao vremena za procitati pravila o naslovima tema?![]()
m2 kartica... Ma stavim ja nju kak treba i radi neko vrijeme pa samo nestane:S... Kad je izvadim i vratim u leziste cuje se skljocanje sto znaci da je ulegla kak treba i tak radi neko vrjeme dok se ne zblesira. Moze li biti da je do firmwarea, jer je na njemu neka starija verzija t-mobilea???
Izvinjavam se![]()
Zadnji uredio ravilov : 29-04-2009 u 23:43
moguce je da je do firmware ono uvijek...no ne bih rekao...u svakom slucaju nista te ne kosta da ga brzo jednom flashnas...samo MAIN!
###1410989180026
Ostavljam otvoreno, za slucaj da se problem ipak vrati.
Ja sam imao veoma slican (ma isti) slucaj sa Samsungom E200
Problem je bio "no name" kartica. Trazi Sony ili SanDisk. Ipak stavi Sony
Ipak da napomenem da moras formatirati karticu u telefonu.
Slicna situacija je bila i kod jednog K800. Resenje je islo ovako:
1. Prvo format na PC-u pa Format u telefonu
2. Gasenje i nakon 3-5 sec. vadenje kartice van
3. Paljenje i gasenje (nakon 1 min) bez kartice
4. Umetanje kartice u izgaseni aparat i pokretanje
Izbegavati koliko je moguce stvaranje foldera u PC-u. Kartica je bila skoro no name (kineska firma neka) ali i nakon toga je radila probleme. Na primer telefon je bio spor(iji). Stavljanje originalne Sony kartice od 2Gb je resilo stvar
Bookmarks