Najbitniju stvar si preskočio - koji točno monitor?
Inace se bavim fotografijom i ne mislim koristit komp za igrice ili nesto slicno,pa me zanima sto mislite o ovome....da li bi bilo pametnije nesto drugo stavit odnosno zamjenit...zahvaljujem
Midi Tower, CHIEFTEC Mesh CG-01B-B-350, 350W, crno
RAM, 2 GB, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN Value Series
RAM, 2 GB, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN Value Series
Intel® Core(TM) 2 Duo E7200 2.53 GHz, 3MB Cache, LGA775, BUS 1066MHz, Wolfdale, BOX
MBO ABIT, s. 775, IB9, i965, BUS 1066 MHz, serial ATA II, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2
VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD2400 XT LR, 256 MB, tv-out,VGA, DVI
HDD 3.5" WD Caviar 500 GB, serial ATA II-300, 7200 o/min., 32 MB cache (Black Edition) WD5001AALS
DVD pisač, DVD±RW & DVD±R & DVD-Ram, PIONEER DVR-216BK, SATA, 20x, 8x dual layer 8.5 GB, 12x DVD-RAM, bulk, crni
Mon. LCD 24" SAMSUNG SM
Najbitniju stvar si preskočio - koji točno monitor?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Što opet ne znači baš ništa. Samsung općenito svoje monitore označava sa kao Sync Master, ali model konkretno nije naveden. Ima više Samsungovih 24" LCD-a.
@ vtomislav
Dakle kao što je xlr rekao, navedi o kojem je monitoru riječ. Ne bi bilo loše ni da kažeš s koliko love raspolažeš.
i predpostavljam da ces vistu koristiti? ako neces onda dzaba 4 gige rama...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
da sori sto ne napisah za monitor...ali ipak sam se predomislio,malo mi je preskup ovaj od 24" pa sam mislio uzet
Monitor Samsung SM 2233BW, 22'' LCD, 20000:1, 5 ms, DVI
dakle mislite da mi ne treba 4gb rama koliko skuzih..?
pa najbolje bi bilo da napišeš cifru do koje misliš kupit sve komplet i dućan u kojem kupuješ
jer btw. abit je propao npr. i neznam kak se sad stvari rješavaju s garancijama i sl
CARpeDiem*
Ako ti je prikaz slike stvarno bitan, kreni s odabirom od monitora, a ostatak utroši na komp.
Taj Samsung i nije najslavniji odabir, zapravo za ikakvo ozbiljnije bavljenje tim poslom/hobijem je promašaj prije svega jer se radi o TN matrici. Više o matricama:
http://www.pchardwarehelp.com/guides...anel-types.php
Ovisno o odabiru matrice, kreću se i cijene monitora tako da se ne iznenadiš ako u priču uskoči cifra od 3-4k kn samo za LCD. Ali gledaj to realno, CPU i memorija ti ne mogu osigurati vjeran prikaz slike, dok se "sporiji" komp uvijek može s vremenom nadograditi.
Na kraju sam prevagni što ti je bitnije![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Potpis. Preporučujem ti da uzmeš Dell 2209WA, nije mnogo skuplji od Samsunga kojeg hoćeš, cijene se kreću od 1950 do 2350 kn ovisno o dućanu, a radi se o mnogo boljem monitoru od Samsunga.
I navedi s koliko love raspolažeš i u kojem dućanu kaniš kupiti komp tako da možeš dobiti konkretan savjet za konfiguraciju.
@xlr----da citao sam nesto o monitor matricama u "ReFOTO" časopisu...ali nekako ne raspolazem trenutno sa parama tako da neki bolji monitor mi je preveliki zalogaj :-)
@AM----svakako cu se raspitati za taj monitor,raspolazem sa 5000kn...i mislim kupovati u Vemilu...svakako ce mi dobro doci pomoc oko konfiguracije....tenks
Dakle ako prihvatiš savjet i uzmeš navedeni Dell 2209WA, ostaje ti 3000 kn za konfiguraciju. Moj prijedlog je:
procesor: Intel Dual-Core E5200, box - 579 kn
matična: Gigabyte EP31-DS3L - 459 kn
memorija: Kingmax MARS 2 GB DDR2 800 MHz x2 - 324 kn
grafička: Gigabyte Radeon HD4670, 512 MB DDR3 - 569 kn
hard disk: Hitachi 500 GB, SATA-300, 7200 rpm, 16 MB - 443
CD/DVD: LG GSA-H55/H58/GH22, Dual Layer, 20x, black, bulk - 160 kn
kućište: Mode Com Harry, bez PSU - 175 kn
napajanje: Gigabyte Superb 460W, GE-R460-V1 - 300 kn
-------------------------
ukupno: 3009 kn
Jedino je kućište manje kvalitetno u odnosu na ostatak komponenti. Ako misliš da ti 4 GB memorije ne treba možeš maknuti 2 GB i uzeti jaču grafičku kao što je XFX Radeon HD4830 za 699 kn ili možeš kupiti bolje kućište. A možeš ići i na varijantu s većim diskom.
Ipak, mislim da bi ti se najviše isplatilo da odustaneš od kupnje u Vemilu, u zadnje vrijeme imaju stvarno slab izbor i dosta su skupi. Preporučujem ADM ili Diskont24.
Super hvala ti na ovim savjetima.....svakako cu razmislit o kupnji u vemilu također i o ovoj navedenoj konfig.....
sto se tice moniitora za sada ga uzimam 100%
tenks!
Bookmarks