Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    P1i, 6170
    Operater
    VIPnet, TELE2
    Bodovi
    18.272
    Nivo
    32
    Bodovi: 18.272, Nivo: 32
    Bodovi: 18.272, Nivo: 32
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Iskon predstavio IPTV

Već od danas korisnici s područja devet hrvatskih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Osijek, Velika Gorica, Samobor, Opatija i Solin) od Iskona mogu zatražiti isporuku usluge koja se zove Iskon.TV, a riječ je, jasno je, o digitalnoj televiziji. Iskonov IPTV moguće je uzeti u kombinaciji s uslugom internetskog pristupa i fiksne telefonije, odnosno u kobminaciji samo s internetskim pristupom, bez telefoniranja...

U standardnom paketu dobiva se 40 televizijskih kanala, među kojima su HTV1, HTV2, RTL, Nova TV, HRT Plus, Z1, OBN, CMC, razni MTV-jevi, VH1 i VH1 Classic, BBC Prime, Fox Life i Fox Crime, Hallmark, TV 1000, Sportclub, Eurosport 1, Extreme Sports, DSF, nekoliko kanala s crtićima, dva kanala National Geographica, tri Discoveryjeva kanala, History Channel, Zone Reality, CNN, BBC World, CNBC, E!, Style te dva erotska kanala - Private Spice i Hustler TV!

Dodanto se može dokupiti i filmski paket koji sadrži još i HBO te HBO Comedy, a Iskon će ih, zajedno s uslugom Snimalice (pandan istoimenoj usluzi MAXtv-a) svim korisnicima koji uzmu Iskon.TV do 31. svibnja dati prva tri mjeseca za 1 kunu. Funkcija snimalice omogućava snimanje na zahtjev korisnika do deset sati programa te snimanje svih emisija određenih TV kanala unatrag 48 sati.

Ono što odmah, na prvu loptu, navodimo kao posebno dobor kod ove usluge jest mogućnost da se svi ti kanali rasporede redoslijedom koji je korisniku najdraži za kasnije "roštiljanje" daljinskim, ali i fantastična opcija gledanja mozaika od 4 nacionalna kanala, odnosno 20 bilo kojih kanala odjedanput. Na taj način se istovremeno može gledati što se odvija na trenutačnim kanalima čime je odabir onog kojeg će pojedinac gledati kudikamo intuitivniji, brži, lakši...

Da bi se dobio Iskon.TV potrebno je na bakrenoj parici koja dolazi do kućanstva imati propusnost od barem 4,5 Mbpsa za stream televizijskog signala, plus još nekoliko megabita za internetski promet, što nije slučaj baš sa svim lokacijama do kojih dopire Iskonova usluga, pa je prethodno potrebno provjeriti je li vam ona dostupna ako je želite.

Kao i kod drugih IPTV rješenja, tako je i u ovom slučaju digitalnu televiziju moguće pratiti samo na jednom televizoru, a svime se upravlja putem daljinskog upravljača i set-top-boxa. Iskon je za potrebe svojeg rješenja odabrao Motoroline set-top-boxeva, a jesu li brži i stabilniji od onih koje koristi MAXtv, isprobat ćemo u narednim danima i o tome vas izvjestiti.

Uz ponudu televizijskih kanala, Iskon.TV će u skoroj budućnosti donijeti video-on-demand uslugu, odnosno vidoeteku, a doznajemo da će u početku kroz nju biti dostupno desetak besplatnih filmova. Svi filmovi, kao i svi televizijski kanali emitiraju se u standardnoj rezoluciji, a ne u HD-u, zbog infrastrukturalnih ograničenja.

Korisnici će putem Iskonove digitalne televizije moći pretraživati Internet. Osim toga, kada korisnika netko nazove na fiksni telefon dok gleda Iskon.TV na ekranu će se ispisati broj pozivatelja. Korisnici također mogu putem Iskon.TV-a pregledati popis svih poziva: odlaznih, primljenih te propuštenih poziva. Usluga podržava i uključivanje i isključivanje roditeljske zaštite, a sustav na zahtjev korisnika prepoznaje njegove navike gledanja te mu u skladu s njima preporuča TV emisije koje bi mu mogle najviše odgovarati.

Iskon.TV nudi se na nekoliko načina. Paket Iskon.TRIO Start po cijeni od 209 kn uključuje 40 TV kanala, 60 minuta telefoniranja te neograničen pristup internetu (flat-rate) brzinom do 3 Mbps.

Paket Iskon.TRIO Super po cijeni od 279 kn osim 40 TV kanal uključuje i uslugu snimalice, neograničeno telefoniranje prema brojevima u fiksnoj nacionaloj mreži, mogućnost aktiviranja 5 međunarodnih friend brojeva prema kojima korisnici razgovaraju po cijeni nacionalnih poziva te flat Internet brzinom do 5 Mbps.

Korisnicima koji žele samo digitalnu televiziju i internet na raspolaganju je novi paket Iskon.DUO za 189 kn koji sadrži 40 TV kanala i flat internet brzinom do 3 Mbps. Oni koji već imaju internetski pristup rješen preko Iskona na odgovarajći način mogu nadoplatiti dovođenje IPTV usluge, a više o ponudi potražite na www.iskon.hr. Postojećim korisnicima IPTV će biti, nakon što ga zatraže, isporučen u roku od 7 dana, a onima koji po prvi puta uzimaju Iskonov paket, u nešto dužem roku, a najkasnije za 45 dana.

http://www.bug.hr/vijesti/iskon-pred...ptv/96313.aspx

Nadam se da će i iskonova majka t-com uskoro uvesti snimanje 48 sati unatrag i pregled više kanala odjednom.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    napokon nesto konkretno a da nije preskupo . ovaj internet + tv za 188 dobro zvuce , vjerovatno se dobije Thompson aha Užarene peć s kojim imam dobrih iskustva zadnje dvije godine koliko je star .

jos da vidimo pravu dostupnost , vele da je dostupan u ZGu al imam neki osjecaj da su selektivni po kvartovima

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao stamp1 Pregledaj post
    jos da vidimo pravu dostupnost , vele da je dostupan u ZGu al imam neki osjecaj da su selektivni po kvartovima
    Da bi se dobio Iskon.TV potrebno je na bakrenoj parici koja dolazi do kućanstva imati propusnost od barem 4,5 Mbpsa za stream televizijskog signala, plus još nekoliko megabita za internetski promet, što nije slučaj baš sa svim lokacijama do kojih dopire Iskonova usluga, pa je prethodno potrebno provjeriti je li vam ona dostupna ako je želite.

A vjerojatno nemaju svi 10 Mbps, bez obzira sto su u Zagrebu.

Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro , ja sam u novoj zgradi s te strane se ne brinem.
    Ono kaj bi moglo bit problem je to da sumnjam jel jos netko u blizini mene ima iskon..a nece valdja samo zbog jednog korisnika dovlacit do zgrade zice?

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    SE W20i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Bodovi
    10.172
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.172, Nivo: 24
    Bodovi: 10.172, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oni dovlače žice samo do centrale, od centrale do korisnika se koristi postojeća t-comova infrastruktura.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mene, s razlogom ili ne, frustrira ponuda alternativnih providera telekomunikacijskih usluga u RH. Živim u zagrebačkoj Dubravi i tek prije nešto više od godinu dana ADSL od HT-a postao mi je dostupan. Od svega ostalog što se nudi na tržištu do dan danas, naravno, ništa! I mnogi drugi stanovnici Hrvatske su u istom, ako ne i gorem položaju, dok jedni mogu birati od koga će koristiti tk usluge drugi mogu biti sretni ak ih DT (namjerno ovako označavam HT) spoji na ADSL.
    Zar se ne bi moglo, i trebalo, zakonom propisati rok i postotak pokrivenosti stanovništva svakom od tk usluga koju uvode alternativni (i navodno alternativni) pružatelji predmetnih usluga na sličan način kako je to propisano za mobilane operatore?
    Nije ovo za mene ...

7. 'Hvala' kaže:

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tomislav, ja sam u dubravi isto, i adsl mi je dostupan vec jedno 3-4god, ako ne i vise...sjecam se da mi je prva brzina bila 512...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Steta sto nema niti jedan program u HD
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung SIII
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Bodovi
    5.312
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.312, Nivo: 17
    Bodovi: 5.312, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reklama je katastrofa.
    +++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tutlek Pregledaj post
    tomislav, ja sam u dubravi isto, i adsl mi je dostupan vec jedno 3-4god, ako ne i vise...sjecam se da mi je prva brzina bila 512...
    Ovisi gdje u Dubravi... ja sam u Donjoj ... osim toga naglasak mog posta nije bio na T-Com-ovom ADSL-u...
    Nije ovo za mene ...

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
    Steta sto nema niti jedan program u HD
    kolika propusnost mora biti za HD jel znas?

edit: po kratkoj racunici ispada nekih 15Mbit/s

Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomislav10 Pregledaj post
    Ovisi gdje u Dubravi... ja sam u Donjoj ... osim toga naglasak mog posta nije bio na T-Com-ovom ADSL-u...
    pa dobro...gore si napisa bio HT pa sam odmah na njih pomislila...
    ja sam u donjoj dubravi - retkovec...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao coma_zgb Pregledaj post
    kolika propusnost mora biti za HD jel znas?

edit: po kratkoj racunici ispada nekih 15Mbit/s

Ionaku su Iskonovi vlasnici T-Com pa ne vidim problema u tome.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao brzi Pregledaj post
    Oni koji već imaju internetski pristup rješen preko Iskona na odgovarajći način mogu nadoplatiti dovođenje IPTV usluge,
    Evo da ispričam i moju kalvariju s ovom uslugom i neprofesionalnošću Iskona. Imam Iskon DUO flat 5Mb i 22. IV. zatražio sam preko korisničkih stranica, kako su mi objasnili u SZK, dodatnu uslugu televizije za 49 kn. Otišao sam na put (rečeno mi je da treba 5-10 radnih dana da stigne samoinstalacijski paket), a kad sam se vratio nađem mail od iskona da preko korisničkih stranica aktiviram Iskon Trio Start ili Super.

Velim.. e neću, tražio sam TV na moj postojeći DUO jer ne želim Start koji ima 3Mb internet niti Super sa svojim flat telefoniranjem i snimalicom za 30 kn više nego sam planirao (279 umjesto 249). Em zoverm regionalni centar u Ri koji mi kažu da bih trebao moći aktivirati samo TV ali da provjerim sa ZG jer im stižu proturječne informacije (organizacija za 5), pa onda zovnem centralu u Iskonu i gđica koja se javila saslušala moj slučaj, pa me nazvala 7-8 sati kasnije da mi saopći kako stvarno

NE MOGU aktivirati TV jer imam Iskon DUO Flat a ne Obitelj ili Surf...

Molim? A zašto? Jel postoji neki drugi razlog osim marketinškog na osnovu kojeg se formiraju paketi? Ili se radi o bezobrazluku da mi jednostavno hoće izbiti još tih 30kn mjesečno koje ja iz principa neću platiti.

Zašto bih platio 279 i dobio flat fixnu koja mi ne treba, snimalicu i međunarodne favorite ili 209 i smanjio si brzinu sa 5Mb na 3Mb? Iskon jednako žarko želi mi smanjiti brzinu kao što mi je spreman ponuditi ono što hoću uz gluposti koje me ne zanimaju.

Ne znam koji poslovni model oni briju, ali je debilan kako god se uzme.

Imao sam najbolju volju platiti im tih 49 kn mjesečno za TV, ali dobro, imam ja Sopcast, p2p, titlovi mi ionako ne trebaju.... neću propasti bez animal planeta
    T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    k750
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa mozes uzet iskon trio carnet za 165kn mj ali brzina se smanjuje na 3mbita

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problem je u tome što su najavili da postojeći korisnici mogu upgradeati uslugu za +49 kuna i meni je to bilo ok, a u SZK su mi isto to rekli.

Ja želim zadržati 5Mb flat i na to dodati televiziju, a oni sad hoće da im platim +79kn i uz to dobijem flat telefon, snimalicu i međunarodne favorites koji me ne zanimaju.

Nije riječ o novcu, mogu im ja platiti i 279, ali je stvar principa. Ako kažeš korisnicima da može, a onda "e baš u tom slučaju ne može" to nije fer odnos prema klijentima.

Nema logičnog objašnjenja da Surf i Obitelj korisnici mogu dodati TV za 49 kn, a Flat ne mogu.
    T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    E51
    Operater
    le VIP
    Bodovi
    10.887
    Nivo
    25
    Bodovi: 10.887, Nivo: 25
    Bodovi: 10.887, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaboravite taj IPTV od ISKON`a !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    imao sam prije "normalnu" liniju od njih = DSL+Telefon,darilo je za 5,sad sam preso na tu je**** IPTV i od tog dana samo sranje !!!

kao prvo,slika na LCD`82 nemres skoro uopce gledat,sve kockice..kao drugo,cak kod njih nemozeju vise vidjeti koje racunala su sve spojeni na moju liniju...kao trece,svaki dan moram resetirat modem(od struje) da mi opet preradi Internet,,,katastrofa!!

ne preporucujem nikom tu novu tehniku od ISKON`a,vec u njemackoj su ustanovili da je to shit,sad nama tu prodaju to ....ako nemas najmane 10mBit brzinu,zaboravi TV,ako imas Server i tu uslugu=ZABORAVI...sve u svemu,usluga nis ne valja!
    Moj stari nick je bio: nokman

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    Xiaomi Mi9T
    Operater
    TELE2
    Bodovi
    15.087
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cirano Pregledaj post
    zaboravite taj IPTV od ISKON`a !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    imao sam prije "normalnu" liniju od njih = DSL+Telefon,darilo je za 5,sad sam preso na tu je**** IPTV i od tog dana samo sranje !!!

kao prvo,slika na LCD`82 nemres skoro uopce gledat,sve kockice..kao drugo,cak kod njih nemozeju vise vidjeti koje racunala su sve spojeni na moju liniju...kao trece,svaki dan moram resetirat modem(od struje) da mi opet preradi Internet,,,katastrofa!!

ne preporucujem nikom tu novu tehniku od ISKON`a,vec u njemackoj su ustanovili da je to shit,sad nama tu prodaju to ....ako nemas najmane 10mBit brzinu,zaboravi TV,ako imas Server i tu uslugu=ZABORAVI...sve u svemu,usluga nis ne valja!
    kockice su ti zato što nisi podesio rezoluciju ... isključi ethernet kabel iz uređaja i napajanje zatim samo spoji napajanje i stisni da daljinskom tipku "menu" i u postavkama si podesi izalznu rezoluciju ... sejvaj ukočaj ethernet kabel i pusti da se resetira i ponovo spoji ...

a modem traži da ti zamjene tak je mene zahebavo onda mi je lik došo zamjenit (iako ja nisam prijavio kvar) i sad radi bez greške (u novom uređaju je novi firmware).

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Iskon.DUO Obitelj i Iskon.DUO Surf
    By Chief_Wolfinjo in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 12-12-2008, 21:32
  2. Metronet IPTV
    By hrc777 in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 09-03-2008, 21:21
  3. Najnoviji IPTV softver za Gigaset SE555?
    By Eyes Only in forum Mreža
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 16-06-2007, 09:39
  4. palm predstavio nove modele
    By coma_zgb in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 12-10-2005, 13:04
  5. Orange predstavio SPV C500
    By Dark in forum Ostali proizvođači
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 27-06-2004, 04:47

Bookmarks