ako koristiš Garmin, "ubij" TSAutostart.exe (potraži po forumu, već se pisalo o tome) i baterija će ti trajati puno duže.
meni drži dva-tri dana, ali imam puno razgovora i surfanja webom...
mozda upadam totalno glupo, al moj e71 se isprazni nakon 2 dana s ono, 15 min razgovora i mozda 20 poruka i 0 surfanja - jednom sam imo garmin upaljen 10 min i to je to... I onda se sjetih da sam imao slican problem sa viewty-jem u japanu - jedan dan na stand by-ju max! jel ima sanse je to zbog toga jer mob radi na 2 mreze, odnosno cijelo vrijeme lovi 3G signal?? sad sam u postavkama iskljucio rad na dvije frekvencije i stavio samo na GSM - ako se ne varam sad bi baterija trebala trajati dulje...
evo nesto sam nasao i ovdje:
http://www.allaboutsymbian.com/forum...ad.php?t=71761
"3G chips DO use more battery than GSM chips.
3G chips also are very bad battery wise when they have a low 3G signal or none at all, as hunting for a 3G signal is very battery intensive."
ako koristiš Garmin, "ubij" TSAutostart.exe (potraži po forumu, već se pisalo o tome) i baterija će ti trajati puno duže.
meni drži dva-tri dana, ali imam puno razgovora i surfanja webom...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Promijenio sam karticu i isključio 3G mreži te stavio samo na GSM i razlika je nebo i zemlja. Onda mi je baterija trajala dan, dan i pol a sad 3 dana bez problema.
U fw 200.21.118 je prema changelogu srezana potrošnja kod korištenja 3G mreže. Manualno mi je podešeno samo na UMTS, a o trajanju baterije sam pisao ovdje.
Najveći napredak kod trajanja baterije sam dobio ubijanjem ovog Garminovog procesa. Energy profiler je lijepo pokazivao kako potrošnja oscilira dok je taj proces uključen, a nakon njegovog ubijanja nema više oscilacija i graf pokazuje samo ravnu crtu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Da li se za to mora mijenjat nešto u sistemskim postavkama ili je "bezbolno" i "bezopasno" to učinit.
Glupo pitanje možda ali ne bih htio sprčkat nešto u softwareu ako se mora po
systemskim fileovima petljat.
Meni se brzo ispraznila baterija bez puno petljanja po mobu jer je u njoj smeće od tele2 kartice koju sam dobio za prijenos broja, prije prvog punjenja sam stavio t-mobile sim karticu i uz torturu je izdržao dva dana a sad s punom baterijom i tele2 karticom jedva malo dulje
Evo pogledao temu vezano za hakiranje - ne bih se želio upuštati u to. Budući da nemam iskustva s time, ne bih ni pokušavao.
Ako postoji način kako da sa PC-a kada je kartica u card readeru preimenujem taj file, molio bih uputu kako to napravit.
ako imas najnoviji garmin, mislim 5 (40) u postavkama imas opciju koju moras promijeniti, a to radis po ovom uputstvu: http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...postcount=1593
skines si nokia energy profiler i sa ugasenim ekranom bi ti potrosnja trebala biti oko 0.02-0.03 bez oscilacija...
Zadnji uredio blebla : 08-04-2009 u 21:09
Hvala, probat ću to napravit. Skinuo sam jbaktaskmanager i s njim ubijem proces ali se svejedno ponekad sam digne (ali baterija dulje drži tj. sasvim prihvatljivo).
edit: napravio sam tako kako je opisano ali je taj proces i dalje aktivan. Provjerit ću koja je verzija garmina gore, pa javim. Za sada ću proces gasit jbaktskmanagerom.
Zadnji uredio blueled : 08-04-2009 u 22:21
ako imas tu opciju za promijeniti i ako napravis tocno kaj pise u postu onom onda se mora ugasiti kad se ugasi i garmin...
Napravio sam prema uputi i više se ne aktivira taj proces. Sve štima i baterija drži kako treba![]()
Pozdrav , instalirao sam killme i sa njim sam ubio TSAutostart.exe, međutio on se ponovo pojavi nakon nekog vremena ( u biti nemam pojma koliko dugo bude uopće neaktivan).U čemu je problem da ga ne mogu jednostavno sa terminate maknuti? Napomena: nije paljen garmin umeđuvremenu.
P.S
ovo sam našao na nekom forumu pa ako radi onda je to super:
nd two suggestions FOR VERSION 5.00.30 and newer :
so as to have tsautostart closed now on you have to do these simple steps
1)first open garmin and set the launch background service inside tools-> system to active.
2)then close garmin.
3)then open again.
4)deactivate the same option.
5)now tsautostart.exe process will close every time you close garmin and will be no more a problem thats consumes battery!
Zadnji uredio libertas30 : 14-04-2009 u 17:54
Pogledaj si malo po forumu.
prvo treba jedan fajl koji ima .dll ekstenziju preimenovati u .dlo i onda ubiti taj proces.
Onda se neće paliti dok ne pokreneš garmin, tj dok ga ne koristiš za navigaciju.
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Postupak funkcionira - meni se također proces uključivao nakon izvođenja gore opisane procedure(nisam ga tada više ni sa jbaktskmanagerom mogao ugasit) no nakon što sam ugasio mobitel i ponovno ga upalio više proces nije aktivan. Dakle ugasit mob i upalit i trebalo bi bit ok.
kupio sam telefon prošli četvrtak (večernji sati), punio se cijelu noć do jutra, te od znači od petka u jutro do danas - četvrtak je izdržao, maloprije je počelo sa piskutanjem battery low....obavljam puno razgovora tijekom dana, koristio par dana garmin te wireless...moram priznat da sam oduševljen![]()
Bookmarks