Nokia sprema novu Symbian 60 v5 Nokiu.
Telefon će biti skoro identičan 5800, ali bez GPS-a i još nekih tehničkih mogućnosti, imati će manji ekran...
Sve u svemu, biti će još jeftiniji, i vrlo vjerojatno hit.
http://www.gsmarena.com/nokia_5530_x...e-news-870.php
Pa mislim, beskoristan mobitel. Ovak i onak kako je rekao Mario92 XM 5800 ce sigurno pojeftinit tak da ce postat jos dostupljiviji a ovaj 5530 mi se cini cista kopija 5800.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Tipičan potez Nokije,na istoj osnovi izbacuju hrpu modela.5800 je već prilično povoljne cijene pa je za očekivati da će ovaj biti još jeftiniji.
...bit će bez GPS-a i manjih dimenzija...
...klasično "štancanje" na isti kalup...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
meni se ovaj potez sviđa jer ako padne cijena nokii 5800 xm onda će 5530 koštat oko 1500kn i možda dođe u pakete pa će dosta ljudi moći kupiti ovaj mob
Cijena Nokije XM 5800 ce za par mjeseci past toliko da ce bit dostupna prakticki svakom covjeku... Ovo je tipicni primjer Nokije kako oce na istu slavu gradit jos stvari, makar ce to bit samo jos 1 fail u nizu...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Nokia je objavila i specifikacije:
http://europe.nokia.com/find-product...specifications
# Dimensions: 104.0 x 49 x 13 mm
# Weight: 107 g
Display and 3D
* Size: 2.9"
* Resolution: 640 x 360 pixels
* Up to 16.7 million colours
Memory
* microSD memory card slot with hot swap, up to 16 GB (4 GB memory card included)
* 70 MB internal user memory
Power
* BL-4U 1000 mAh Li-Ion battery
* Talk time: up to 4 h 54 min (GSM)
* Standby time: up to 351 h (GSM)
* Video playback time: up to 3 h 45 min (QCIF, 15 fps)
* Music playback time: up to 27 h
Koliko sam na brzinu vidio, nema GPS-a
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo i na gsmareni:
http://www.gsmarena.com/nokia_5530_xpressmusic-2832.php
![]()
199€ bez poreza...
Očekujem jako malu cjenovnu razliku između 5530 i 5800.
Dizajn 5530 mi je puno bolji od 5800, tako da u kombinaciji s nešto nižom cijenom mogao bi biti dosta uspješan.
Pretpostavljam da ovo iznad i ispod ekrana su zvučnici.... Čini mi se da su bolje smješteni nego na 5800...
Dizajn mi je bolji od 5800.![]()
Prema slikama sa gsmarene promjenili su mjesto konktora za slušalice i prednje tri tipke su postale touch ili slabo vidim
A ostalo ćemo tek vidjeti.![]()
Zadnji uredio mkrajaci : 16-06-2009 u 08:29
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
Zgodan mob ali nema GPS i slabija mu je baterija i manji ekran u odnosu na 5800,vidit cemo kakva ce biti cijena ali mislim da se nece isplatiti,dizajn mi je zgodan ali 5800 mi se svise svidja.
Svidja mi se mobitel, neka ga daju po niskoj cijeni i sve gg.
@ Xpress:
Ako to rande Nvidia, Ati .. itd... ne znaci da je to dobar potez.
No potez od Nvidije i Atija su se izvrsno iskazale..
Jedini minus ovom mobitelu je to sto nema GPS. Dizajn je predobar no ostalo je fulano...
ovo s jačim procesorom je stvarno *****ka logika, mob nema gps, wifi, a bome ni brzi internet, koji će mu onda kur*c bolji procesor?
Očito su ga stavili da opravdaju cijenu od 200€ (w VAT). :grrr:
No s druge strane, ovaj mob ima više manje sve isto kao i iPhone 2G. Možda je njoka ovaj mob zamislila kao multimedijalni plejer s mogućnošću telefoniranja. Drugog objašnjenja ne vidim :S
no dobro, tim više je još sličniji prvoj generaciji iPhona, kojeg je apple predstavljao kao ipod s telefonom,a ova njoka je po meni upravo to mp3 s mogućnošću telefona. (kvragu, mogli su mu barem 3g ugurat)
mob je sasvim ok, prilicno slican 5800tici, ljepseg dizajna i s nedostatkom 3g-a i gps-a.
kad pogledas cijenu znas da je mob radjen za one koji ne zele ili ne mogu dati veci novac za mobitel, a ovako "za malo kuna i ti biti frajercina" lol
sto se 3g-a tice i nije neki nedostatak posto ima wifi, bar ja tako vidim...
Mislim da bi mobitel mogao nadmašiti uspjeh velikog brata, a samo se nadam da ce ga u nas prodavati tele2, oni su mi uvjek najpovoljniji.
vani se cijena procjenjuje na oko 200 eura
kod nas možda oko 1600kn
ali ništa još nije potvrđeno
Cijena veca od 1800 kuna bi bila totalna krada...
Pa XM 5800 mozes nabavit za te pare koji je 10 puta bolji ( po tehnickim karakteristikama, osim proc.-a)...
Tako da cisto sumnjam.
Cijena po mojem misljenju bi trebala biti 2400 kn +/- 100/200kn...
Bookmarks