Ico, mozes mi objasniti kako uci u instalacijski fajl i kako prebaciti u drugi mob. dali preko bluetootha? I mora li biti drugi mob. obavezno simbian? Gdje na forumu mogu naci upute o koristenju garmina?
LJudi pa vi ko da ste s marsa pali!
@malibarta
Eto u HGspotu ima GPS bluetooth modul za 500 kuna, što bi značilo da vjerovatno ima još negdje malo povoljniji. Na ovo tvoje pitanje u vezi sa softverom se uopće neću udostojit odgovoriti. :
@mosorka
prebacivanje tih fajlova preko bluetootha će ti trajati cijelu vječnost.
Dotični program se može instalirati isključivo na S60v3 ali se naravno kao datoteka može pospremiti i na druge uređaje.
Ovako:
uzmimo za primjer da sad imaš 6650 fold i da hoćeš uzeti N82
Ako na 6650 fold imaš instaliran Garmin i na memo kartici sve potrebne karte.
Ako hoćeš koristiti Garmin na N82, onda samo trebaš izvaditi memorijsku karticu iz 6650fold, te ju staviti u N82.
nakon toga, pomoću upravitelja datoteka na N82, otvoriš memorijsku karticu, nađeš folder Garmin i unutra fajl GarminMobileXT.sis te pokreneš instalaciju i instaliraš Garmin na N82.
Ili jednostavno, za novu instalaciju na novi mobitel, možeš pogledati sticky temu, tj tutorial o instalaciji garmina.
Ako hoćeš prebaciti to sve što si imala na svom sadašnjem mobitelu i da ti radi na novom mobitelu, onda on treba biti Symbian.
Garmin se može instalirati na symbian mobitele, UIQ mobitele (recimo SE P1i i sl) ili na uređaje sa Windows Mobileom.
Na "obične" mobitele i iPhone se nemože instalirati Garmin
A što se tiče korištenja Garmina, to ću probat složit isto neki tutorial, pa ga staviti u sticky temu
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo, na engleskom je, ali moze posluziti: http://tinyurl.com/cx7bvy
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Na zalost, neznam uopce engleski jezik, i to mi pravi probleme u radu na kompu! Svejedno zahvaljujem na pomoci!
Pozdrav ljudi,nisam nigde video post za moj problem a to je da kad pokrenem Map Source nece da ga otvori i pise sledece:
Incorrect language dll file. Please reinstall MapSource.
Pokusao sam sledece ali nazalost nije upalilo:
Nakon sto sam instalirao noviju verziju Mapsorce izbacilo mi je to o language dll,pa sam onda pokusao prvo da instaliram stariju verziju, pa opet isti problem, pa opet noviju verziju ali nista.
Jel imao ko isti problem ili jel neko zna u cemu je stvar?
Pozdrav svima
ico, u svom tutu pises da se koristi mapa sa ovog linka: http://navigo-sistem.hr/update/AdriaROUTE_2.20.exe -139mb
ali postoji i AdriaROUTE_2.20_SD_update -93mb dali je ta update verzija novija ili ipak da se koristi ova od 139 mb?
i jos 1 pitanje, kazes da je karta europe velika 1.5gb
// 5. Koliko mjesta na memorijskoj kartici zauzima karta hrvatske a koliko karta europe?
Karta hrvatske zauzima oko 100MB, dok karta europe zauzima oko 1,5GB //
ali torent sa ovog linka:
9. Od kud mogu skinuti kartu Europe za mapsource?
Kartu europe, verziju NT 2009, možete skinuti odavdje
je Size: 3.6 GiB sto je vise nego duplo od 1.5gb, u cemu je caka?
@HONDA type R: daj pročitaj što točno piše u sticky temi
pažljivo to pročitaj i neće biti takvih pitanja!22. Gdije mogu skinuti update za Adriaroute sa v2.10 na v2.20?
AdriaRoute 2.20 update možete skinuti odavdje
Napomena: ovaj update je samo ako na mobitelu imate samo AdriaRoute (2.10 ili stariji). Ako ste instalirati AdriaRoute 2.20, onda NEtrebate instalirati ovaj update jer ne donosi ništa novo u odnosu na AR v2.20.
2. skini to sa torenta, pa instaliraj pa ćeš vidjeti koliko će ti mjesta zauzeti karta. 3.6 GB je jer ima instalacija na više jezika!
Ico, nisi jos nista napisao u vezi koristenja garmin navigacije? Ako jesi, reci gdje da mogu pogledati!! Cekam nestrpljivo!![]()
Gosp.Ico, pokusajte mi objasniti, kako cu ici dalje za navigaciju garminom. Kada udem u garmin, pritisnem karte, onda mi pokaze da trazi satelite, nakon dvije do tri min. mi pokaze, spreman za navigaciju, i sta onda moram napraviti? Tada vec imam lokaciju sa kartom. Kada se ukljucuje govorna navig., sama ili moram jos nesto podesiti? Zahvaljujem!
Imam jedno pitanje . Kako otkljucati karte koje su već na kartici u mobu, naime prebacio sam karticu iz jednog moba u drugi pa mi sad traži neki 8 znamenkasti ključ za otkljucati karte. Znači nisam isao preko mapsourcea jer nemam karte za njega već sam samo prekopirao sadrzaj kartice na kojoj je bio garmin.
Kako otključati Adria Topo 2.1, tj. koji je map unlock code?
Je li mogu koristiti, tj. prebaciti istovremeno Adria Route 2.2, City Nav 2009 i Adria Topo 2.1? Jel bi trebalo bez problema funcionirati?
[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori
da, trebalo bi funkcionirati bez problema...14. Kada želim otključati karte, trebam unjeti mapID. Koji su mapID za kartu Europe i Hrvatske?
MapID za kartu europe je: 378
MapID za AdriaRoute: 708
MapID za AdriaTopo: 928
MapID za SCG Route: 929
da opisem sa kakvim sam se problemom susreo kod instalacije ako bi neko drugi imao isti. radio sam sve po tutorijalu i nije mi prvi put da instaliram garmin i karte. kad sam zavrsio instalaciju po uputstvu nije mi htio ucitati kartu. izgledalo je kao da je nisam dobro otkljucao pa sam vise puta pokusao instalirati kartu. medutim nije pomoglo. na kraju sam shvatio da nemam basemap na mobitelu. ne znam zasto ali jednostavno nije postojala ta karta u garmin folderu. sreca imao sam je na racunaru od prethodne verzije te sam je prebacio u garmin folder na mobitelu i sve je proradilo kako treba.![]()
Danas sam bio jedan đir po brdu izvan grada i mogu reći da sam ostao razočaran blago AdriaTOPO-m (ako smijem čak reći i da uopće ne primjećujem nešto drugačije nego kad sam koristio samo AdriaROUTE) - nije bilo nacrtano nikakvih puteljaka, madakama, apsolutno ništa, samo sam se vozio po praznome...
Usput, vidio sam da u opcijama garmina postoji nekakva opcija "Dim Roads" - imam opciju uključiva pri izradi rute i nikada - šta bi to bilo?
E71 fw 200.21.118
Garmin 5.00.30
Kako da kreiram rutu u Mapsource i uspjesno ju prebacim u Garmin?
Probao sam na istu foru na koju se prebacuju i karte, oznacim samo stavku rute i kad zavrsi pise da je uspjesno prebaceno, ali u Garminu nema nicega
radi sve i bez basemapa samo kaj je pri prvom paljenju zoom na 1200km i gps je pozicioniran u greenwichu pa je adriaroute premala da bi se opce vidla... kad nade satelite onda se pozicionira u hrvatsku i vise nema nikakvih problema...
basemap se mora posebno staviti, ne dolazi sa programom...
je, tu baš i nema nekih planina :-)
na topu ima više jedino nadmorskih visina nekih "vrhova" (84m max ! kolko vidim) i dosta izohipsa..
dok route 2,2 ima dosta više cesta..
topo je više za bregiće, a ne doline..
Imam nokiu 6650 bold instalirao sam na karticu gemin mobile xt i adria rute 2.20
radi savrseno .Sto se tice same navigacije testirano do sad nekih 500 tinjak KM
isto sve radi super i tocno navodi na odrediste koje unesete tako da preporucam ovu kombinaciju.
pozdrav,
evo meni sve super ide do dijela: "Prebacivanje karti iz mapsource-a na mobitel
Kada ste otključali karte za mapsource, možete pokrenuti mapsource, odabrati karte i prebaciti ih na mobitel."
meni ovako pise:
kao da mi nije program krekan?! jednostavno nemogu dijelove karte izabrati pomocu onog "maptool"
Bookmarks